זהירות דוחות חניה

danlev10

New member
זהירות דוחות חניה

עריית תל אביב מנצלת את המבקרים בנמל כדי לעשות עלהם כסף

בחניה החופשית של הנמל , צמוד לרידינג , הם פתחו כניסה לשטח חורשה
נותנים לציבור לחשוב שהם פתחו את החורשה לחניה , אבל בפועל הם מפתים אותכם להכנס ולקבל דוח
אל תכנסו לחורשה, גם לא בשבת!!!
הם לא מסמנים שאסור להחנות שם, והרבה נופלים בפח ומקבלים דוח של 475 ש"ח
תעבירו את זה הלאה!!!

aviMalool

New member
האם יש מקום להודיע לעיריה? אישור ממשלתי?

במקביל להעברת הענין הלאה אולי כדאי שתודיע לעיריה. אני מנחש שיודיעו לך כמה הם בסדר. וינסו להסביר לך בקצרה מה, לדעתם, לא הבנת. אך אולי יצא מזה גם שילוט/סימון טובים יותר.
האם מותר להם לשלט ולסמן ללא אישור ממשלתי?
אינני מכיר את המקום.

dw2322

New member
חורשה מיועדת לאנשים, וכלבים

לא למכוניות. מעולם לא העליתי בדעתי שחורשה זה מקום חניה, גם אם אני מבין את התיסכול האישי שלך.
קרה לי פעם אחת שקיבלתי באזור הזה דוח, כאשר חניתי במתחם מסוף האוטובוסים, אולם בצד, באזור שאינו מפריע לתנועת האוטובוסים ושלא היה מסומן באדום לבן. לא, ממש ממש לא אהבתי לשלם קנס.
מאז למדתי את הלקח ואני נוקט בכלל שאם יש ספק? אין ספק, ולא חונים. נקודה. כן, זה אומר שצריכים לפעמים לחנות רחוק יותר, או לחנות בחניון בתשלום.

מעבר לחניון הגדול והחינמי יש הרבה מקומות חניה קרובים, בנמל עצמו, בתשלום. אפשר להגיע לנמל גם באוטובוס או באופניים.

עניין השבת תמוה בעיני. מדוע חשבת שחורשה פתאם כן הופכת למקום חניה, ביום שבת? חורשה זה חורשה, ולא חונים בה, אף פעם. הצמחים שאתה דורס לא יודעים שבגלל זה יום שבת זה לא נורא אם תמעך אותם. צמח מעוך ביום שבת זה בדיוק אותו דבר כמו צמח מעוך ביום ראשון.

חריג אחד שאני מכיר זו החניה בנתיב ימני, לאורך שדרות רוקח, בשישי אחה"צ ושבת, כאשר הנתיב הימני הזה, שאסור לחלוטין לחנות בו בימי חול - כן מותר לחנות בו בסופ"ש, כי אז מגיעים הרבה הרבה יותר מבקרים לפארק, ואין את תנועת הרכבים שנוסעים לצרכי הגעה וחזרה מעבודה.

האם אתם מכירים עוד דוגמאות כאלה בעיר? (חניה שמותרת בשבת באזור האסור לחניה באמצע השבוע)

aviMalool

New member
האם בשבת כל הנת"צים פתוחים לכל סוגי הרכב?

נדמה לי שלפי אותו עקרון שמותר לחנות ברוקח בשבת, כל רכב יכול להשתמש בחלק (בכל?) הנתיבים היעודיים לתחבורה ציבורית בחול.

dw2322

New member
כן, מותר

בפעם הבאה העף מבט על השלט בתחילת הנת"צ, ותראה שרשומות בו השעות שבו הנתיב מתפקד כנת"צ. גם בשעות הערב והלילה באמצע השבוע מותר.
בן יהודה ואלנבי למשל, בכיוון צפון-דרום.

למעלה