זהירות גנבים 2

rosba74

New member
זהירות גנבים 2

לגביי הגניבות במועדונים באילת,

אני הבנתי שגם גונבים בקורסים כמו קורס הצלה- וכוונתי שבמועדון המדובר, קורס הצלה עולה 1560 ש"ח ל- 3 ימים..
לא כולל לינה בישרוטל... שזה עוד כמה מאוד שקלים...
וכשהתחלתי לבדוק במועדונים אחרים, דיפ- 1300ש"ח, אקווה ספורט 1600 ש"ח , על פאקינג 3 ימים, המועדון היחיד שעוד נורמלי סיגלה 950ש"ח,

על קורס הצלה באילת שלפני מספר שנים עלה 800 ש"ח , מה מחירי הדירות צמודים למחירי הקורס הצלה באילת ?

אני בחיים לא לקחתי לוקר באילת, גם לא אקח, ובעקבות הלקח שלמדתי מהקורס הצלה, יותר ויותר חושב על כיוון של צלילה חופשית,
לא צריך קורס הצלה, קורס טכני, ואז אין סכנות, רק לצלול חופשי בכייף עד 10 מטר עומק..

לא גונבים ממני ציוד, וגם כסף, על מיכלים, משקולות, מאזן, לא תלוי באף אחד...

פעם אחרונה שהייתי באילת, לפני כחודש, לקחנו מלון לה פלאיה כולל טיסות מנתב"ג לזוג ליומיים, עלה 888ש"ח , כולל ארוחת בוקר נהדרת, דרך גרופון,
צללתי ושחיתי חופשי מול רויאל ביץ עד הרודס וחזרה, רק עם קמ"ס , והיה מדהים...

אז אלמנט KISS-keep it simple עובד, כמה שיותר פשוט, לא צריך מועדונים באילת, שיגנבו אותי, לא צריך לשים ציוד בלוקרים, שיגנבו את הציוד,

אוהל טוב, מזרון מתנפח זוגי חכם כולל משאבה אינטגרלית, בלי בת זוג, ויאללה לצלול ..

בעד להקים הסתדרות חופשית למען צוללי מדינת ישראל, כל צוללי ישראל יתאגדו כנגד הגניבות באילת תרתי משמע...

חי בר

New member
אתה דוקא מתאר מצב טוב

לפי טווחי המחירים בין 950-1600 ש"ח נראה שיש תחרות בריאה בין הספקים השונים.

אני בספק אם תמצא בארץ משהו שלפני כמה שנים על "X" והיום עולה בקושי "1.2X", והנה מצאת קורס הצלה שלפני מספר שנים עלה 800 ועכשיו אתה יכול למצוא את אותו המוצר בדיוק (ואולי אף משופר) ב-950ש"ח. ממש מציאה!

וכמובן שעניין של היצע וביקוש. לא רוצה לצלול עם מיכלים, אתה יכול ללכת על חופשי. גם לא חייבים שיגנבו אותך עם מחירים מטורפים על שנורקל (מה??? שנורקל ב-100 ש"ח???) תמיד אפשר לקחת סתם צינור גומי של גינה, לחתוך קטע של איזה 30 ס"מ ולנשום ממנו. כנ"ל לגבי מסיכה. ככה, בלי מסיכה ועם צינור גינה אף אחד לא יגנוב ממך, אתה לא תלוי באף אחד, בלי חברה, בלי מיכלים, בלי כלום. על בגד ים על תוותר (למרות שגם בבגדי ים גונבים אותך בחנויות אופנה!!) כי אחרת יגנבו ממך קנס לא קטן.

אה, לגבי האוהל הטוב והמזרן המתנפח- תבדוק שהמניאקים שמוכרים אוהלים טובים לא יגנבו ממך, כי גם במחלקת ציוד טיולים יש הפקרות והמחירים בשמיים. מה, שתקנה אוהל טוב באלף שקל?? זיבי! יש בהום סנטר אוהל מתקפל מיידית ב-100ש"ח! וגם על זה הם גונבים אותך, תאמין לי.

וגם את האוהל והמזרן המתנפח, אם תשאיר על החוף בזמן שאתה משנרקל עם צינור גומי להנאתך- קח בחשבון שתסיים כמו שרלוק הולמס וד"ר ווטסון. אתה יודע, הם בקמפינג, שוכבים בלילה על הגב ומסתכלים בכוכבים, ופתאום שרלוק שואל את ווטסון: "תגיד, אתה מסתכל על הכוכבים, על מה אתה חושב". וד"ר ווטסון מתחיל לברבר שזה מזכיר לו כמה היקום אינסופי וגדול, והאם יש חיים מחוץ לכוכב וכו' וכו'.

ובסוף הוא שואל את שרלוק על מה הוא חושב? "אני חושב שגנבו לנו את האוהל, ד"ר ווטסון".

רבנצרן

New member
אם כבר אז הבדיחה על חכמי חלם

רצו אנשי חלם להזיז גבעה שלייד העיר והחליטו שצריך לדחוף אותה
. הלכו בבוקר והחלו דוחפים ודוחפים... אחרי כמה שעות התחיל להיות להם חם אז הורידו את השטריימלים והמעילים. בינתיים עברו גנבים, ראו שהחלמאים לא מסתכלים אחורה וגנבו את המעילים והשטריימלים. מתישהוא בצהריים הסתכלו החלמאים אחורה ולא ראו את המעילים ואז אמרו זה לזה - וואו - באמת דחפנו הרבה - התרחקנו כל כך, שכבר לא רואים את המעילים

צ'טער - אבל הפעם נפלט לי

rosba74

New member
בל נגזימה

שנורקל מארס עם שסתום נסגר, בין המשוכללים, מסכה מארס X Vision, סנפירים מארס Raptor, מניח שזו רמה סבירה..

ואללה האוהל, והמזרון באמת נקנו בהום סנטר, עם הנחה של power card, ומקבל עוד החזר על מה שמשלם שם..

דלק לא עולה לאילת, רכב חברה, מה נשאר ?

לגביי גאדגט כמו מנורת חירום, עם לדים, עם רדיו, עם מטען מכני לטלפון נייד, עם סירנה, עם לדים אדומים מהבהבים+ סירנה , במכשיר קטן אחד זה נגד גנבים
נקנה בסין, בגרושים ועובד מצוין...

בכלל המון גאגטים כולל הטלפון הסלולרי בא מסין, תוך זה שהמכס לא תופסים..

מנסה לא להיות פראייר, אבל זה בהחלט קשה..

e zi

New member
שמע... תעבור לפינג-פונג. הכי בטוח...

הסכנה הכי גדולה: לקבל מטקה בראש. ואין קורס הצלה.

rosba74

New member
תתפלא

שברים ברגליים, כדור פינג פונג בעין, מתיחה של שירירים, פגיעה בשרירי כף היד..

שחקני הפינג פונג המקצועיים , עושים חימום מעולה, בשביל לא להיפצע...

שלא נדבר על ברוס לי...

תראה את הסרטון הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=kl1sS1kVAvA

משחק פינג פונג עם נונצ'קו, זה מסוכן ? בצחוק....

bkeilat

New member
אתה טועה ומטעה

א. קודם כל בדקתי באתר של המועדון של שולמית (המועדון בבעלות אשתי) והמחיר הוא 950 ש"ח כולל ציוד והסמכה אבל ללא ספר כי אין ספר פאדי בעברית. אצל סיגלה אותו מחיר כולל ספר אבל לא כולל השכרת ציוד. יוצא בערך אותו דבר אם אתה קונה את הספר של פאדי באנגלית. אז אני מציע לפני שאתה כותב "המועדון היחיד שעוד נורמלי" תבדוק ברשימת המועדונים באילת או בקישורים של הפורום או בקובץ של רשות הצלילה שניתן להוריד באתר מינהל הספורט, תבדוק אצל כולם ואז תשחרר הצהרות בומבסטיות.

ב. קורס הצלה שמשכו 3 ימים בד"כ כולל קורס ע"ר והחייאה. למשל, הקורס בדיפ. באתר של מנטה כתוב יומיים אז אני מניח שהקורס של 3 ימים כולל גם כן את קורס הע"ר. לעומת דיפ ואחרים, המחירים אצל סיגלה או שולמית לא כוללים קורס ע"ר וצריך להוסיף הן את העלות הנוספת והן את היום (או חצי יום) הנוסף.

rosba74

New member
ואז נשאלת המסקנה שאני הגעתי אליה

מי צריך קורס הצלה? אם עושים צלילה חופשית עד 10 מטר, ולא משתגעים ?

המועדוני צלילה באילת, כמו גם בתי המלון באילת מאוד יקרנים,

לא רואה שום סיבה לשלם על לילה באילת, מעל 100 ש"ח , ציוד צלילה לא צריך, דלק לא עולה כסף, מה נשאר ?

אם באים עם אוהל ומזרון, גם לינה לא תעלה, או מקסימום 50 ש"ח, במקום מסודר..

שוהם3

New member
וגם אתה מטעה

המחיר אצלי במועדון 950 כולל השכרת ציוד וספר בעברית ותעודה.
משך הקורס כשלושה ימים.
המחיר לא כולל עזרה ראשונה ומתן חמצן דרישת קדם לקורס - תוספת של 450 ש"ח.

בברכה,
סיגלה

felixL

New member
עשית סקר שוק מאד מצומצם אני גובהה 1800 ש"ח

אתה מוזמן לא להתקשר ,, כי גם אין הנחות .

אגב אני מקקוה מאד בשבילך,, שלעולם לא תזדקק לשום מיומונת של קורס הצלה . בעצם מה שתיזדקק אתה הרי עושה כל בעקרון הKIISS אז ידידי,, מחיר כניסה לבריכה 50 ש"ח , ארטיק 8ש"ח ואגב יש שם גם מציל .

בהצלחה

פליקס מדריך צלילה גנב ויקרן !!!!

אני לא מבינה בכלל את הבעיה

הריי אתה צולל המון! (בבריכה) יש לך מצבור שעות מים שאין שני לו כאן בפורום ובכלל.

(כי הריי גם ללכת לחוף הים ולבהות בנעשה שם נחשב כפעילות ימית ענפה אצלך)

ואתה הריי יודע יותר טוב מכולנו (בכל זאת לא ניתן למצוא כל יום מורה רם מעלה ויודע דבר כמורך הרוחני הגאון מויקפדיה)

אז... קח לך מציל חביב (ולא זה שבפורום, בניגוד למציל בבריכה הוא מבין בצלילה)

רצוי אחד כזה שצבר איזה שנה וחצי שנתיים של פעילות בתחום,(כי בכל זאת צריך המון ניסיון ברסקיו,) תפרגן לו ב300-400 ₪ (כי אין כמו להיות לארג') וסגור סיפור

מה אתה צריך את פליקס? הריי אפשר להסתפק תמיד בפיאט פונטו לא חייב תמיד ללכת על מרצדס (או במקרה של פליקס-פרארי)

ואני רק מקווה בשבילי שאני לא אהיה שם בסביבה לטבוע כשתבוא לפעילות ימית (צפיה בעפיפונים למשל)

אהה רוסבה... עוד משהו קטן, אם עכשיו שאתה מחפש את הערך "רסקיו" בגוגל. אז זה לא התוצאות הראשונות, זה רק פרסומות לתמציות באך, תגלול עוד

טיפה למטה בשביל לצטט מהערך הנכון
(רק לא לגלול יותר מדיי למטה כי עלול להתקל במדריך בשם "פליקס לוטן" בשבחו ופועלו
) לא נעים...

rosba74

New member
אני מאוהב בך..

את לא מי שכמעט הפכת נכה באילת ? ונכנסת לתא לחץ, אחרי כל השטויות שעשית מתחת למיים ?

rosba74

New member
סליחה על צורת הכתיבה שלי.

ניתן למחוק הודאה זו וקודמת.

זאת אכן אני

שעברתי תאונת צלילה, הייתי בתא לחץ, למדתי מטעויותיי, סתמתי את הפה והקשבתי לאלו שמבינים יותר ממני, ולמדתי כל שניתן על כל מה שקשור לצלילה, דקומפרסיה ושאר ירקות, לא ניסיתי להביא ציטוטים שאיני מבינה דבר בהם, רק כדאי להפגין ידע מזוייף, ולא התיימרתי להחליף את הגאון מויקפדיה.
שתקתי ולמדתי והקשבתי לכל אלה שמחזיקים בידע בנושא, תפסיק לקפוץ בראש כבר, (וכבר דיברנו על מי קופץ בראש נכון? ) עדיף מדיי פעם לסתום את הפה ולפתוח את האוזניים.

ועם כל התאונת צלילה שלי לא הרשתי לעצמי לחזור לצלול בבריכה בלבד, (שאגב אתה עושה זאת גם ללא ת. צלילה ופגיעה תמידית)
חזרתי לצלול, ועשיתי גם קורס טכני אחרי הכל. (אם אתה ממש מתעקש לדעת)

Squid

New member
גנב ויקרן? לא כתבת סדיסט

קוזאק ונודניק
אבל ..... אחושילינג של מדריך צלילה

למעלה