זהו.............

vikvik

New member
זהו.............

זהו , רשמית הוצאתי לעצמי את העירוי. איך תמיד אצלי זה במקום שבועיים יוצא חודש אני לא יודעת. אפילו לא רציתי לכתוב על זה שום דבר במהלכו. עבר לו חודש של עירוי וכאילו לא השתנה כלום... איכשהו לא עשיתי פיקליין והורידים די החזיקו עם וונפלונים קטנים. חוץ מפעם אחת שהוריד נסתם והגיבור שלי אור אל פחד שחרר לי אותו וזה אחרי הנסיונות שלי שכשלו וכבר חשבתי לנסוע למיון , אוחח אני אוהבת כאלה שלא מפחדים להתעסק עם זה כמוהו. פעם אחרת בלי לשים לב גיליתי שיש לי כף יד בצורה של כפפה מנופחת כי כל החומר הלך מתחת לעור כי הוונפלון יצא מהוריד. הקיצר , צחוקים כי זה לא ירד איזה יומיים. היה חודש מייגע שלקראת הסוף פשוט הפכתי לכל כך חסרת סבלנות שממש הסתגרתי בבית מרוב שפחדתי שאני אתפוצץ במקום הלא נכון על אנשים. כל השגרה הזאת , המודעות היומיומית לכמות הליחה , הנשימה , החלומות בלילה ומה לא. עצבן אותי שבערך 70 אחוז מהיום אני מקדישה לסיאף ולא היה לי בכלל כוח פיזי לעשות משהו אחר ומכאן שגם לא כוח נפשי. הכי מעצבן , שזה לא עזר. התפקודים נשארו כמו שהם , ובפנים יש לי פחד מכרסם שאני כבר לא אצליח להעלות חזרה לא משנה מה אני עושה , בשבוע האחרון זה כבר ממש שבר אותי , אחרי שלא רק שלא עליתי אלא אפילו ירדתי. המשכתי עם העירוי רק מתוך נסיון שאצלי זה הרבה פעמים עולה אחרי חודש של עירוי ובשביל להשלים את הרצף , ואז בכלל את שונאת כל עירוי כי את חושבת בשביל מה בכלל את טורחת. זהו , היום זה נגמר ואיכשהו כאשר הוצאתי את המחט ובדיוק אמא שלי התקשרה אלי חזרו לי הכוחות , לא יודעת אם כוחות לטווח ארוך או אולי סוג של כעס. אני הולכת להכנס במחלה הזאת ממש חזק , אין לי שום עניין להשאר ככה , מרגישה שעם כמויות הכיח אני נלחמת כמו עם תחנת רוח , אני מוציאה כמה שאני יכולה ובזמן שאני מוציאה נוצר כפול ממה שהוצאתי. ואני באמת באמת באמת עושה את הכל , מיליון פעמים פיזיו , כל התרופות , על העירויים , פיזיו עם חמצן , פיזיו עם פיזיוטרפיסטית וגם לבד לעצמי כל יום , אפילו ניסיתי מישהי חדשה אבל נאלצתי להפסיק איתה כי כבר לא נשאר לי כסף. עכשיו אני מקווה לחזור לעשות ספורט ומלא מלא פיזיו ובעיקר להעלות קצת במשקל ולאכול הרבה , למצוא דירה עם יותר אויר ואוף , אני חייבת לראות לפחות קצת שיפור , לא יכול להיות שאין דרך חזרה!!!

sporTV

New member
דבר ראשון אני מקווה שתיהני מהמקלחת

הנורמלית של אחרי האשפוז! דבר שני, כל כך מכיר התחושה...אפילו דרך לנחם אין. רק להזדהות ולהזכיר לך שמהמעט שנשאר לנו אנו עושים כל כך הרבה. התקופות החלשות באמת קשות מאוד, וכשאנו בשגרה ומצליחים זה עובר "מהר" וחשים שתמיד יש רק ירידות קשות. תחזיקי מעמד ותהני מהספורט בתקווה שהנפש תשפר הבריאות.

vikvik

New member
חחח כמה שזה נכון

מקלחת עוד לא הספקתי לעשות , כי הוצאתי את העירוי באוטו בדרך לעבודה. מה שכן עוד כמה שעות אני אכנס לאמבטיה גדולה ושמה בריכה
ואשטוף מעצמי את כל האיחסה.

cafesito

New member
שחיה נעימה, תהני מכל רגע במים.

גם אני לפעמים מרגיש שהאשפוזים כבר לא עוזרים, אבל אז מגיע משהו מגניב ואני שוכח וחוזר לשיגרה.

vikvik

New member
שחיתי 400 מטר (20בריכות) ללא הפסקה

מי בא איתי בקיץ לצליחת הכינרת? (2000 מטר)

sporTV

New member
פעם הייתי בא איתך......

בצעירותי שחיתי 4-5 קילומטקים לאימון.... ואוו..מעלה לי זכרונות!

sporTV

New member
עם הזמן הכושר ירד בגלל התפתחות

המחלה. ובעצת הרופאים האטתי קצת מ5 אימונים של 200 בריכות ל-3 אימונים של 100+ בריכות. ואז הכל כבר המשיך להתדרדר לאט לאט. אלו הם חיי

vikvik

New member
אפשר לשאול

איזה שיקול עמד מאחורי ההמלצה להוריד באימונים?

sporTV

New member
בשמחה אענה.

השיקול הוא "כוח". הייתי בן 12-13, שוחה כל ערב 200 בריכות, נכנסתי לחטיבת הביניים...הכל הפך למעמסה גדולה מדי. הרופאים חשבו שזה יותר מדי ספורט בשבילי...ואכן הייתי מגיע הבייתה מאולף...כאבי ידיים רגליים וכל מה שרוצים לעשות זה רק לישון!!! אבל היה לי כושר כמעט כמו של שחיין בריא. הרופאים אמרו שזה "אובר". גם לימודים יותר קשים, גם אימון קשה מדי, מומלץ להאט קצת.... כששוחים 200 בריכות אתה נחשב תחרותי, הרופאים תמיד התנגדו לתחרותיות הזו. ומכאן נבעה הורדת סרגל המאמצים. ספורט זה דבר נפלא - הדבר שאני הכי אוהב לעשות. ואני ממשיך - עכשיו עם מודעות יתרה לסיטורציה, כאבי ראש, חוזק ועייפות הגוף, וכן עבודה נכונה. זה מה שמבטיח יציבות והנאה מהספורט. כמובן שגם הגיוון.....פעם אופניים בחוץ, פעם הליכון וכדומה. תמשיכי כך, ספורטי.

vikvik

New member
תודה

אגב , יש מישהו שעוזר לך עם המודעות , מאמן? או שזה פשוט עניין של נסיון? אני עדיין חדשה בספורט ומקווה להיות וותיקה יום אחד. זה מאוד נכון שחייבים כביכול סוג של תחנות ותחרותיות כדי שיהיה עניין מעבר. אבל לפי מה שהבנתי אני רוצה לאמץ את הגישה של פשוט פעילות אירובית 30- 45 דקות כמה שיותר פעמים בשבוע. זה משהו שבריא לכל אחד בלי קשר לסיאף. אתמול הצלחתי לשחות כמעט 25 דקות רצוף ואני מקווה שהכושר שלי יעלה ואז במקום להאריך אני אלמד להועיל אותו , צורות שחיה וכאלה. האמת היא שדווקא ספורט מעיר אותי קצת ועושה כיף ומה גם שפשוט נפתח לי תיאבון ואני כל המזן בחיפושי אוכל שטעים לי עוד ועוד. אבל אולי בגלל שזה התחלה די קשה לי ולמרות הכושר הפיזי הגבוה שיש לי אני תפוסה אחרי האימון , אני מקווה שזה ישתפר אחרי שאתמיד תקופה. בנתיים הריאות שלי קצת בהלם ולא מבינים איך הם אמורים להתנהג.

אולי

כדאי לך לעשות בדיקת ארגומטריה שם אומרים לך מה המאמץ שאת מסוגלת לעשות ואומנם אנחנו חטובות וחזקות מאוד, אבל הפעלת כח אירובי ממושך זה משהו אחר. אני מקווה היום ללכת להולמס אתמול לא הלכתי

sporTV

New member
התייעצתי עם הפיזיותרפיסטים שלי.

הרעיון בפעילות אירובית הוא שזה יהיה מאמץ למעלה מ-25 דקות וכך עובדים על סיבולת לב ריאה. אני מייחס חשיבות רבה לסיטורציה (כשאני על הליכון או אפניים בחוץ) מאחר וזו בעייה אצלי. אני משתדל שעם חמצן (4 ליטרים לשעה) הסיטורציה לא תרד מ-88 וכך אין לי כאבי ראש. והליחה יוצאת בכייף...ומרגישים טוב בהרבה מאשר ביום בלי ספורט. אני לא שוחה כבר למעלה משנה, החלטתי לקחת פסק זמן ארוך ולגוון, בנתיים אני מרוצה. פשוט שחייה גזלה ממני זמן רב והרגשתי רע בגלל חוסר חמצן. אז יש המון סוגי ספורט להינות בהם. אני גם שם דגש על פעילות אנאירובית....שכיבות שמיכה, כפיפות בטן ומתח והדבר תורם רבות לחוזק הפיסי. אם תרצי טבלת מעקב לספורט אביא לך בשמחה.

את מצויינת ../images/Emo106.gif

שמחה לשמוע שאת מתאוששת קצת ושאת שוחה במלוא המרץ! לא הספקתי להגיב אתמול אבל, תארת מצב מאוד מבאס. מקווה שהספורט יעשה את ההבדל. שלא לדבר על האנדורפינים שמשתחררים ומשפעים גם על מצב הרוח וגם על החוסן הגופני. מקווה שתצליחי להתרומם ולהשתפר! בינתיים קבלי המון חיבוקים

vikvik

New member
תודה

אני כמו ילדה קטנה שהעידוד הזה עושה כיף מאוד , כמו מדבקת גיבור חחח

למעלה