זהו...

astrok

New member
זהו...

כחלק מתהליכי הייעול של אוסף הבולים שלי, שצומצם מ- 7, ל- 6, ול- 5 בחודשיים שבהם אני בפורום, אני גאה להכריז על הרפורמה הנוספת - הפיכת אוסף הבולים שלי לאוסף בולים ופריטים של חלל וישראל בלבד, משום שכך אוכל להשקיע כספית ופיזית טוב הרבה יותר באוספי. אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות, וכמובן להחליף בולים. אשמח על כל תגובה, תמיר.

astrok

New member
שכחתי להגיד תודה לגל על ההצעה,

שדרכה הגעתי להחלטה זו. תמיר.

שלום תמיר,

אני שמח לראות שבסופו של דבר הגעת למסקנה איזה מהנושאים הכי מדבר ללבך, ושהחלטת להתרכז בנושא מסויים. עכשיו הזמן להתחיל ללמוד על הבולים הקיימים בתחומים שלך, על הדברים המעניינים שאפשר למצוא, ולהגדיל את האוספים בכל דרך אפשרית. לדעתי, כמו שכבר אמרו בפורום בעבר, קודם כל הכמות, ועל בסיס זה תתחיל להעלות באיכות. משמעות הדבר היא שבשלב הראשון אתה אוסף כל דבר שקשור לחלל, ולאט לאט מתחיל להצטמצם לנושא עוד יותר קטן, לדוגמא - כוכבים, או חלליות אמריקאיות, או כבוש החלל בידי האדם. שים לב, "חלל" הוא נושא אינסופי, וגם אותו תצטרך לצמצם... וכמו שכבר ידוע לך, אין אוסף בולים מכובד ללא ידיעת הנושא על בוריו, ולכן עליך להתחיל לקרוא וללמוד על הנושא בכל דרך אפשרית. רק על ידי ידע מקיף בתחום תוכל לבנות אוסף בולים מכובד שישקף את הידע שלך. הרבה עבודה לפניך, אבל אין סיבה להלחץ: אתה יכול להחליט, למשל, שתאריך הגג לסיום בנית האוסף תהיה שנת 2020... אריק.

astrok

New member
קודם כל,

תודה על המחמאות. שנית, אני חושב שאני יודע על הנושא מעל ומעבר לילד בגילי, ואת זה משקף חלומי להיות אסטרונום. שלישית, יש לי "אוספים" שלמים, של כאלבון אחד, של סקנדינביה, גרמניה, ניו זילנד, סדרת המלכה וכו', אותם אשמח להחליף או למכור, לכל דורש. רביעית, הנושא שהכי מעניין אותי בחלל זה משיכה מגנטית של כוכבים, וכוכבי לכת, לא רק במערכת השמש. מכיוון שעוד לא צילמו את הדברים האלה בשל מרחקם הרב מאיתנו, אני אתמקד בבגרותי בלויינים, ובכלל, בתקשורת לווינים. מי יודע, אולי בעתיד יוכלו לצלם את הדברים הללו, ואז יהיו בולים, או מה שלא יהיה לשימוש דוארי בעתיד, עם תמונות כאלה... בינתיים זה עוד מוקדם... שבת שלום לכולם, ושוב תודה לך אריק על 200 הבולים, שלא היו לי 150 (!!!) מתוכם. תמיר.

אז אם ככה, בוא ספר לי:

איך אתה מסדר את האוסף הנושאי של בולי החלל? ובמילים אחרות: אם האוסף שלך הוא כמו ספר, מהם הפרקים השונים?

astrok

New member
אריק ושרון -

שרון: סקנדינביה שלך! מסופק לי כל הזמן מחבר החלפות שלי יחדיו עם חלל. אריק: בולי החלל שלי מסודרים לפי סדרות, ובתוך הסדרות לפי ערכים. כשיהיה לי קטלוג (Domphil), אני אתחיל את האוסף לפיו. תאריך היעד שלי לקנייתו - חנוכה. מקווה שעניתי, תמיר.

ממש לא ענית עדיין.

יש לך אוסף נושאי, ולפיכך הוא צריך להיות מסודר לפי הנושא. לסדר לפי סדרות זה בעצם לשים את הבולים ללא סדר. גם קטלוג דומפיל לא יעזור כי הוא מסודר לפי מדינות, וכל מדינה לפי השנים. סידור כזה לא בונה אוסף נושאי. כדי שתבין למה אני מתכוון, הנה רעיון לסידור לדוגמא: כוכבים גלקסיות, צבירים וכיוב' הירח והשמש אסטרונומים ואסטרונומיה כיבוש החלל חלליות אמריקאיות חלליות רוסיות חלליות אחרות לווינים אנילא מבין גדול בתחום החלל, אבל זו רק דוגמא. כיוון שאתה מבין יותר, סדר לפי הרעיונות שלך. תזכור תמיד, שהמטרה באיסוף הנושאי היא לא שיהיה לך הכל (כמו באיסוף הקלאסי) אלא לפתח ולספר באמצעות הפריטים הבולאיים סיפור, שאתה כאילו כותב לפי הידע שלך. "סיפורו של החלל החיצון, סיפור בבולים מאת תמיר". אתה מבין כמה עבודה זה??? קדימה, תתחיל.

astrok

New member
רעיון טוב, אבל יש בעיה...

אני לא יודע כמה מקום לתת לכל נושא... אולי אני אתן אלבום לכל נושא, שזה רעיון די טוב, אבל זה יראה נורא ריק... אולי תציע לי רעיון? בתודה מראש,תמיר.

זו בדיוק העבודה!../images/Emo153.gif

תקצה כמה עמודים לכל פרק, לא יותר מידי, וכל פעם שיתמלא לך, או שתחליט לשנות קצת את הפרקים - תעביר את כל הבולים דירה!

astrok

New member
זה קשה...

עברתי כבר את ה- 800 בולים, זה לא פשוט@! תמיר.

אתה יכול להשתמש באלבומים שניתן לפרק

תמיר, אתה זוכר את האלבומים שהראיתי לך בכנס? ניתן להוציא ולהכניס דפים חדשים בכל מקום. האלבומים שאני משתמש בהם הם יקרים, אבל אני מניח שניתן למצוא אלבומים זולים יותר שגם אותם ניתן לפרק. לדעתי, שווה ביקור בחנות לצורך בדיקה.

yoavabadi

New member
לי יש אלבום

שחור שניתן לפרק ולשים את הדף איפה שבא לך והוא עלה לי הרבה מאוד מאוד
הוצאה יקרה!!!

astrok

New member
עד הבר-מצווה שלי,

אני משתמש באלבומים זמניים של אבא שלי. כשאני אקבל את הבוכטות מהבר-מצווה, אני אוכל לקנות אלבום כמו שלך, ולכתוב אפילו תיאורים. בינתיים נסתפר במועט. תמיר.

לצערי אין ברשותי פרטים על מחירים

לצערי אין ברשותי פרטים על מחירים של סוגי האלבומים השונים, אבל אנחנו כבר יודעים שיש אלבומים פריקים (שניתן לפרק אותם) יקרים, כך שאין צורך לחזור על נקודה זו. מה שאנחנו לא יודעים בוודאות אם יש אלבומים זולים. בכל אופן, חיפוש ב- Ebay לפי מילת מפתח binder העלה כמה עשרות אלבומים כאלה למכירה במחירים שנעים בין כ-15$ ועד 70$. המחירים אינם כוללים דמי משלוח. השורה התחתונה היא שכדאי לבדוק את טווח המחירים בחנות בארץ ולהשוות למחירים ב- Ebay. לא כל האלבומים יקרים, ולמי שאין תקציב כדאי להתפשר על האיכות. נקודה נוספת למי שמעוניין לעבור לשימוש באלבומים פריקים, המחיר אינו כולל את הדפים. בארץ חבילה של כ5 דפים עולה כ-20 ש"ח. בנוסף לכך יש לוודא שהדפים שאתם קונים מתאימים לסוג האלבום שברשותכם.

למעלה