זהו! תם עידן ה-50 סמ"ק!

OmriZ

New member
זהו! תם עידן ה-50 סמ"ק!

היום, יום שישי, 16.8.02, תם עידן ה-50 סמ"ק מבחינתי! ועכשיו נתפנה לקניית משהו רציני יותר! התקציב המשוער הוא 10000 ש"ח, אז יאללה רעיונות!

OmriZ

New member
מה כדאי?

האם כדאי ללכת על XR250, או על מוטוקרוס 125 ד"ופ? להזכירכם אני נטשתי את ה-50 שלי.....

NsL

New member
תלוי מה הצרכים שלך...

אם האופנוע הוא כלי התחבורה היום-יומי שלך עדיף שתיקנה דו"ש. בקשר לדו"פ,מה הנסיון רכיבה שלך? רק 50 סמ"ק?

דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ

דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ דו"פ איזו שאלה... זה כמו לשאול "האם כדאי לי לצאת עם חציל או עם דוגמנית על...

OmriZ

New member
חס וחלילה תחבורה יומיומית!

הכוונה לאופנוע שטח נטו, אני לא מתכוון להוציא רישיון לעד 500, יש לי רישיון ל-50.

ish996

New member
בעצמך אמרת:

אופנוע שטח נטו. אין לך סיבה לחשוב כל דו"ש כמו XR. סוג האופנוע ייקבע לפי השטחים שבהם אתה רוכב- סלעים, חולות, מסלולי מוטוקרוס? לאחר שתענה על שאלה זו תוכל להתמקד.

OmriZ

New member
אני חושב שאני ילך על 125, זה היה

החלום שלי והשאיפה שלי. הבעיה העיקרית שלי היא הוצאות על האופנוע אח"כ, כפי שאתם יודעים אופנוע מוטוקרוס 125 דו"פ, זאת השקעה לא קטנה מלבד הקניה עצמה.

לילדון בעל החלומות והשאיפות

היועצת מצטערת שהיא עונה בשלב המאוחר הזה . היועצת מבקשת להוסיף כמה דברים : במידה ואתה מתכוון לרכב מוטקרוס - אז בחירתך נאה ונכונה (גם לדעת היועצת) במידה וכוונתך לאבק האולטימטיבי - האנדורו אזי היועצת טוענת שעלייך לערוך את ההכרות עם מרובע פעימות קטן וחביב - וישנם כאלו לא מעט , ובכלל עם הממון מצוי בכיסך ישנם שני דגמים
רלוונטים. ולמה לא להוציא רשיון?!

OmriZ

New member
יועצת חביבתי.....

על אילו שני דגמים את מדברת? ודבר שני - לפי דעתך תקציב של 9000-10000 ש"ח, יספיקו לרכישת אופנוע סביר?

אופס...שכח עניין שני הדגמים

שהיועצת הזכירה... שוב , במידה ואתה מתכוון למוטוקרוס - היועצת מסכימה על עניין הדו-פעימתי ובפרט ה- 125. במידה ובאנדורו עסקינן - לדעתה של היועצת להתחיל עם מרובע פעימות קטן. היועצת לא מכירה כל כך מחירי משומשים - אתה יכול לשאול את החייזר 426- השזיף - הסטיבנס האציל - הוא עסוק עכשיו בחיפושים - מן הסתם הוא יודע...

למה ממליצה על אנדורו ארבע פעימתי

קטן נפח מעניין לשמוע מה הנימוקים מאחורי ההמלצה הזו. ואני שואל אם מתכוונת ל"אנדורו" יענו הספורט התחרותי...אנדורו.. כי אז יש ביננו חילוקי דעות.

בשמחה תענה לך היועצת מר ביפ ביפ

בסיס הטענה של היועצת הוא פשוט ואפילו מאוד - ללמידת רכיבת אנדורו - כפי שהיועצת תופסת את המושג אנדורו - קל יותר ואפילו מומלץ מבחינתה של היועצת להתחיל באופנוע ארבע פעימתי וקטן נפח. האופנוע נשלט יותר מדו- פעימתי , סלחן יותר לטעויות מדו-פעימתי , יציב יותר מדו-פעימתי , עמיד יותר ועוד...כמובן שהיועצת מתכוונת ל תחילת למידת הרכיבה ורכישת נסיון בלי קשר לזה כמובן שזכותך המלאה להיות חלוק על היועצת וגם בעניין האנדורו התחרותי יענו - כמו שכתבת , מרובעי הפעימות נותנים "פייט" לכל-דו פעימתי - כמובן תלוי בידיים של מי הם רכובים. ליועצת אין מילה רעה שכנגד דו-פעימתיים - נהפוך הוא...אישית - היועצת כשהייתה מורכבת - על מרובעי פעימות וזו העדפתה ובאופן ספציפי ובפעם המאה: K.T.M 400רייסינג - האופנוע האולטימטיבי לשטח (אנדורו) אגב , היועצת ממתינה בשקיקה לדגם 2003 של K.T.M

OmriZ

New member
תודה לך יועצת חביבה! ועוד משהו קטן:

עם תקציב של בוא נגיד 10000 ש"ח, אני יכול למצוא משהוא טוב? אני חשבתי על הכיוון של CR125, במודלים 91-96, כי זה נמצא בטווח המכירים שלי....

אז כאן חלוקות דעותינו

דו פעימתיים נשלטים יותר אין להם בלימת מנוע מעצבנת הם קלים יותר מגיבים יותר נשלטים יותר כמעט בכל פרמטר שתנסי לבחור להשוואה הפאק היחיד הוא הלוגיסטיקה והתחזוקה אבל אני נולדתי עם דו פעימתי ולא מסתדר עם הבהמות הארבע פעימתיות גם החזרות שבהם מרגישות פחות זריזות מהדו"פים מי שלא רכב על דו פעימתי אמיתי חייב לנסות!!! חייב!!!

תראה ביפ ביפ

אנדורו ברור לך מה זה?!למידה ברור לך מה זה?! באנדורו למשל יש ירידות מסולעות , נכון? ולמתחיל לרדת ירידה מסולעת וקצת תלולה ללא בלימת מנוע נראה לך עדיף מאשר עם אופנוע בעל בלימת מנוע? לרכב בשביל עם מהמורות למשל ולקפצץ ולתת מנת גז מיותרת (כאשר הרוכב מתחיל) נראה לך עדיף על דו פעימתי מאשר עם מרובע פעימות? לרכב בתוך נחל מסולע (למתחיל) נראה לך עדיף עם דו-פעימתי? לעלות עלייה בעייתית (למתחיל) שהרגש על הגז חשוב , נראה לך עדיף דו"פ? היועצת יכולה לתת לך עוד הרבה דוגמאות...היא תסתפק בזה. מדובר על מתחיל/ה ולא מה עדיף - ארבע פעימות או שתיים. ושוב - כמובן שזכותך לחשוב כרצונך ואולי אפילו להיות צודק - היועצת חושבת שלמתחיל עדיף ארבע פעימות.

למעלה