זהו. שכנעתם אותי...

זהו. שכנעתם אותי...../images/Emo6.gif

לאחר שהייתי כ"כ הרבה זמן סמויה, ומידי פעם היגחתי לשאול שאלות. לאחר שהבנתי ש"פיספסתי" המון פרויקטים שלכם, וקצת נותרתי מאחור בעצלות שלי. ולאחר ששאלתי לגבי ניהול שוטף של הבית, והבנתי שראשית כל עלי לעשות נקיון יסודי יסודי, החלטתי: "הדגש|מתחילה פרויקט "פסח" בבית שלי. בתקווה שעד פסח אסיים אותו. כל שבוע אנסה לסיים חדר. יסודי כאמור. למטבח אולי יקח יותר משבוע, אבל מתכוונת לקחת הכל לאט לאט, כמו בדיאטה - לא זבנג וגמרנו. החלטתי גם על צ'ופר לכל חדר שאסיים - עציץ. חשבתי לכתוב לעצמי מידי שבוע את החדר אותו אני מתכוונת "לתקוף" ובסוף השבוע לעשות ספירת מלאי. (בד"כ כשאני כותבת את הדברים שחור על גבי לבן, ומתחייבת - אני גם מבצעת). יפריע לכם אם אפרסם מידי שבוע פוסט של מטלות שלי? יש מי שרוצה להצטרף? רוצה לאוודא מראש שאין התנגדות, ושזה לא נוגד את חוקי הפורום. רק טוב !!!

goanin

New member
הידד!

אבל פרוייקט פסח?!
שלא תתבעסי מכל הרעיון עוד שבוע.. אני ממליץ לך להצטרף לפינות שלנו, ובמיוחד לפינת הפרוייקט השבועי (תיפתח אחת חדשה ביום ראשון). בהצלחה. אנחנו איתך

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

יופי. שמחה לשמוע שאין התנגדות. עכשיו אני צריכה רק לארגן את סדר העבודה. מתכוונת לעשות מידי יום מטלות קטנות, באותו החדר עד שאסיים אותו. מתחילה עם חדר השינה. מה יש לנו שם:
טואלט (3 מגירות ודלת - עמוסים).
2 שידות משני מידי המיטה. (מגירות עמוסות, לא יודעת במה).
ארון אחד של מגבות ומצעים, ותיקים.
חדר ארונות.
ארונית מלאה ספרי קריאה במצב מעולה, שאני לא ממש יודעת למה אני שומרת אותם. לא נראה לי שאת כולם אקרא שו אי פעם. עלתה בי מחשבה למכור אותם (יש שם לפחות 100 ספרים, אם לא יותר), אבל מאחר ואני אספנית כפייתית וקשה לי להיפטר ממשהו, המחשבה על מכירה שלהם רק צצה מידי פעם - ונעלמת. טיפים שלכם?
מקלחת ושרותים.
צריך גם לנקות את התריסים, מאוורר התיקרה והטלוויזיה. זה מה שצריך לעשות בחדר השינה. לפני שאחלק את זה לימות השבוע, אשמח לשמוע עצות, הערות והארות שלכם. תודה, ויום נפלא. רק טוב !!!

נועם@בת

New member
ספרי קריאה

לאבא שלי יש חדר שלם של כונניות ספרים. האהבה שלו והגאווה שלו אלה הספרים. אצלי יש רק 3 כונניות וכמה מדפים פזורים. לאחרונה נוספו שם גם ספרי הילדים והתחיל להיות צפוף. לקח לי כמה חודשים לתכנן אבל הצלחתי לעשות את זה- עבדתי על פי אותו הכלל שאני עובדת עם הבגדים בארון. אם יש ספר שלא אהבתי, ושלא אקרא שוב אני פשוט אוציא ואמסור גם אם קניתי אותו במחיר מלא. ספרים שקראתי רק פעם אחת קיבלו צ'אנס נוסף, אולי בפעם הבאה אוהב יותר (חוות העלמות למשל). את רובם הבאתי לספריית ביץ הספר שבו אני עובדת. הבעיה היא, כמובן, הספרים של בעלי. כשהוא רואה ספר זרוק הוא מביא הביתה. ספר יד הפח, או ערימות הספרים בשוק הפשפים כשמביאים תכולת בית. ביקשתי כמה פעמים, בעדינות. הבטיח לנפות גם את הספרים שלו ואני מאמנה שזה יקרה עוד השנה. בתיה

הבעיה היא בדיוק הגנטיקה...../images/Emo9.gif

שגם אצלי נוטה לכיוון "להשאיר ולא למסור". נראה, אם לא אמצא סידור טוב יותר, איאלץ להיפרד מהם. בסדר היסודי הפעם, נראה לי שלא ארחם, ואזרוק כל מה שלא בשימוש, ושלא נראה שיהיה בשימוש אי פעם. (והכוונה לא רק לספרים). ומי שמכיר אותי יודע כמה זה יהיה לי קשה.

maybesure

New member
המלצה חמה

לא לזרוק פריטים תקינים אלא למסור. לא חסר מי שימצא בהם ערך שימושי. ככה גם פחות כואב הלב כי זוכים לעשות מצווה והתחושה , לפחות בעיני , היא ששלחתי את הפריטים לאימוץ ולא זרקתי לאשפה. איך ואיפה: אני מסיעה אותם פעם בחודש - חדשיים או כשיוצא לי להגיע - לכפר מלל. כל שבת ראשונה של חודש יש שם שוק קח-תן, 10 ש"ח בכניסה - אפשר להשאיר מה שרוצים, ולקחת מה שרוצים ללא תשלום (מלבד דמי הכניסה). אפשר רק לקחת. אפשר רק להשאיר (עוד לפני הכניסה אם לא מתחשק לקחת כלום ולשלם סתם 10 ש"ח). ממה שזכיתי לראות, מגיעים לשם מספיק אנשים שאינם נזקקים, אבל נהנים לאמץ משהו שלא היה להם קודם
תרבות המיחזור. הפריטים שנשארים אחרי כל שבת כזו - מועברים לתרומה למוסדות ונזקקים. אשמח לעדכן כאן פרטים על הפעילות הבאה. אם רוצים לנסות להרוויח קצת כסף על הפריטים - ניתן למסור אותם בחנויות יד 2, אם זה בהמתנה למכירה (קונסיגנציה) אז מקווים לטוב. יש חנויות שקונות מראש את הפריטים אבל במחירי 0 כמעט. עדיף כבר לתרום.

maybesure

New member
כן יש

בנהלל, יש משפחה שבחצר ביתה יש שוק החלפות כזה. גם בשבתות, אבל לא בטוחה מתי. באמת חבל שרק בשבתות. אבל המלצה חמה נוספת: חנויות יד2, יש בהן פריטים נהדרים וגם ניתן למסור למכירה. מחירים לדוגמה: ג'ינסים 25-35 ש"ח, שמלות - גם חדשות מעודפים של חנויות - 40 ש"ח, חולצות 20-40 ש"ח וכו'.. הרבה פעמים אני נתקלת בפריטים שהטיקט המקורי עוד עליהם. חנויות אלו פתוחות במהלך ימי החול, חלקן גם בשבתות.

r i n i

New member
הלו הלו, יש כאן עוד אנשים בפורום

וחוץ מזה לך מחכים שני ספרים במקום אחר שאני קוראת סימולטאנית (אחד בדרך לעבודה ואחד בבית) ועד סוף השבוע יהיו פנויים.

למעלה