זהו. פיניטו!

פ ט רי ק

New member
זהו. פיניטו!

תכננתי לראות פרק אחד. מקסימום שניים. יצא שסיימתי את העונה הרביעית (ארבעת הפרקים שנשארו לי). אני עוד צריכה לעבד וכו', אבל בחיי שפרקי הסיום עשו לי טוב על הלב. (בשל חוסר זמני בסופרלטיבים, המילים "שמחה" ו"אושר" יחזרו בתדירות סופר גבוהה.) {ספוילרים. קישטא!}
קרייטון, איזה ממי אתה! פשוט נשמה. מעולם לא אהבתי אותו יותר מאשר כשהוא הציע לה להינשא.(קיטשי קצת, אבל הכי מקסים בעולם והכי מתאים.) נראה לי שזו אחת הסצנות שהכי אהנה לצפות בהן שוב ושוב ושוב. רק עכשיו הבנתי כמה אני אוהבת את הדמות הזאת בעצם. האהבה שלי אל ארין תמיד הייתה יותר מוחשית בסגנון "אני לא יכולה להוריד ממנה את העיניים" אבל קרייטון פשוט מדהים. עם הסגירת הקצוות של הפרקים האחרונים למדתי גם לאהוב את נארונטי וסיקוזו. הדמויות שלהן התעגלו, הפכו ליותר רכות ואנושיות. רייג'ל ממש נגע לליבי. איזה מתוק. (ד"א -הוא היחיד מבין הקאסט הקבוע שנשאר לבד. קצת עתוב לי עליו. הוא גם היחיד של התקרב למטרה המקורית ששאף להשיג...)
כשראיתי את דארגו וצ'יאנה ביחד לא יכולתי להיות מאושרת יותר. כ"כ שמחתי! פשוט מגיע להם להיות שמחים.
בקיצור, אני שמחה ומאושרת , למרות שנורא חבל לי שנגמר (החלטתי לחכות עם המיני למרות שראיתי את הטריילר המאוד מספלייר- כמה מטופש מצידי.) כל העלילה עם קטראצ'י הייתה גאונית! ג'ון הוצג במלוא אי- שפיותו, והחלק הטוב הוא שארין הייתה שם תמיד לצידו, עם המבט האוהב והדואג המקסים הזה שיש לה עם הפנים. אה ושכחתי- המעשה ההירואי של פיילוט היה בדיוק במקום. הוא תמיד היה בצד, לקחו אותו כמובן מאליו. אור הזרקורים הוסט אליו בדיוק במקום הנכון. דברצ'יק אחרון- העיוורון של צ'יאנה נראה לי מאוד מאוד מתאים. לא מגביל מדי,אבל משהו שיעזור לבסס עוד יותר את המערכת היחסים המתחדשת (יפי! הוריי! יחי! הידד!) בינה לבין דארגו ויעזור לבגר את הדמות. גמרנו עם התשבוחות, עכשיו לכמה דברים שקצת הציקו לי: 1. המעבר החופשי של כולם דרך חורי תולעת. זה פשוט הטריף אותי. לא אמרנו שיש בעיה עם היציבות של חורי תולעת כך שמי שעובר דרכם מת!!!??? מה נסגר? למה כל ספינה יכולה לשוט דרכם פתאום?! 2. הריגול הכפול של סקורפי לטובת הקיסר הסקארני. מיותר מטופש ובלתי הגיוני בעליל. עם מישהו הגיע לטופ בהיררכיה הסקארנית, בה מאוד קשה לשרוד, אני מסרבת להאמין שאפשר למרוח אותו בכזאת קלות. 3. סיקוזו וסקורפי. צפוי, אבל עדיין הכי דוחה בעולם. איכס, לחושב על סקורפי כעל יצור מיני... בעעעעעעע. יחי ברקה! (וההשוואה ההיסטרית של קרייטון לברנז הייתה כ"כ במקום. מבט הקינאה על פניו...) 4. סטארק. אחלה; סגירת מעגל זה חשוב, אבל מה הוא לעזאזל עשה שם? מיותר. עניין המוות - לא התייחסתי אליו כל ההודעה פשוט כי ברור לי שהם יחזרו, הם לא באמת יכולים למות, ולכן לא הייתה לי אפילו צביטה בלב. נורא ריחמתי על החברה במויה ובמיוחד על דראגו עם השגה קורעת לב שלו, וגם על הצופים בארה"ב שנאלצו לחיות עם המתח. בסה"כ, גאוני. פשוט גאוני וכ"כ מתאים. זהו, סיימתי. אם יהיו לי מחשבות מעמיקות יותר אני עוד אחזור. (מוהאהאהא...) אם תחוו את דעתכם על סיום העונה ה-4 אני ממש אשמח. אני רוצה לשמוע עוד נק' מבט.

sprqy

New member
אחלה חוות דעת!!../images/Emo6.gif../images/Emo58.gif4

כל הכבוד! אני בחיים לא הייתי מצליח לכתוב כל כך הרבה.. בכמה מילים ממה שאני זוכר החלק השני של WE'RE SO SCREWED היה מצויין ופתח המון דברים חדשים אבל פרק אחרי זה פשוט סגר אותם בפשטות רבה מדי ובמהירות ולא סיפק את הדמיון של הצופים שכבר "בנה פירמידות".. חוץ מהקטע הזה ברור שמאד נהנתי וכל פעם שאני רואה את הקטע שקרייטו עולה על השולחן יש לי צמרמורת
בקיצור אל תחכי יותר מדי עד המיני, לא יודע איך את יכולה בכלל לחכות???!!! אני לצערי חיכיתי כמו גדול אבל לא הייתה לי ברירה

Broken Identity

New member
באמת אחלה פרקים

אם תרצי לקרוא חוות דעת תקראי את זו שכתבתי לאחר שסיימתי לראות, זה בטח פה לפני איזה שלושה ארבעה עמודים...

varty

New member
היי פטריק. ../images/Emo58.gif4 ואולי 3..

נראה שממש ממש אהבת את פארסקייפ. וכאילו....ברור!!! טוב , אז כמה תובנות מצידי
כמה שג'ון הוא גיבור הסידרה אף פעם לא הצלחתי להתפס אליו ממש כדמות האהובה עלי. הוא מקסים והלוואי עלי להיות ארין, אבל משהו בו משעמם ובאנלי. ארין
למרות שאני בחורה, אני עדיין יכולה לאהוב נשים נכון, מותר לי??? אז אני משוגעת על הדמות שלה אם כך. היא לא צפויה ודמות שעובדת מהבטן, לא סכמטית וגם מייצגת את המעמד של האישה החזקה שהולך ותופח עם השנים גם בסרטים ובתוכניות טלויזיה אחרות. ובכלל הרומן שלה ושל ג'ון...אמממממממממממ...תענוג. הייתי רוצה לראות יותר מהדמות שלה. יותר על העבר שלה, על חברים שהיו לה, על החיים שלה לפני ג'ון . חבל שכמעט כל דבר אצלה קשור לג'ון... לכן אני לא! אוהבת את צ'יאנה , כי היא דמות שמשיגה דברים דרך סקס. כמובן היא מקסימולה כי זאת צ'יאנה אבל אני לא אוהבת את הדרך שלה, היא חלשה וזנותית. העיוורון שלה אולי יביא לבגרות מסויימת בדמות. (חכי ותראי אולי אני צודקת לגביה במיני סידרה) דארגו! משוגעת עליו אבל די לא חידדו את הדמות שלו. הוא נשאר כמעט די דומה לדמות שלו מתחילת העונה, אני אוהבת את הריגשי שלו בשילוב קטלני של לוחם לא יוצלח. אבל משהו לא התפתח בדמות שלו וחבל. סיקוזו = מדהימה!!!!!!! הייתי רוצה לדעת עוד ועוד ועוד על הגזע שלה. אני אוהבת את כל הדברים המפתיעים שנתנו לחייזרית הזאת. כמו ללכת על הקירות, פצצה גרעינית לחלק מהגזע שלה, גידול איברים לאחר איבודם וכו'. סקורפאוס - פעם ראשונה שראיתי אותו , הברכיים רעדו לי וחשבתי איך צוות מויה יתמודדו מולו. זה שטן!!!!!!!!! אבל לאט לאט הכרנו אותו וראיתי שהוא גם בן אדם (חייזר) הפחד שלי ירד למימדים נורמלים. הרווי וג'ון - פשוט תענוג. איך לקחו את הדמות של סקורפי והפכו אותו לגמרי. הוא תלותי בג'ון, מתחנף אליו, למרות שכמובן לפעמים ראינו שהוא יכול להיות מניאק בן זונה ברגע שהוא משתלט על ג'ון (הריגה של ארין) ז'אן- זאן זאן זאן, כמה אני מתגעגעת אליה. לצמח הכחול הזאת או כמו שרייג'ל אומר. THE BLUE ASS BITCE. היא תרמה למויה בעונות הראשונות מעין ניחום אימהי ושמרה על האיזון. חסרה! סטארק - אהוב ליבי, משוגע ומשוחרר מכל בית חולים למשוגעים בסביבה. כולם בלית ברירה מקבלים אותו למרות שהוא מעלה את הסעיף. אבל סך הכל הוא מקסים עם לב זהב, רק...שרוט...ומאוהב בארין ספאקיייייייייי!!!!!!!!!!!! אין דמות כזאת בטלויזיה (כי הוא בובה ;) ) הדמות הכי אגוצנטרית שראיתי בחיי אני אני אני!!!! תראה לו זהב והוא שלך לעד. הוא תחמן בין תחמנים . הדמות שלו השתנתה לאט לאט בצורה מאוד יפה. הוא לומד לסמוך על הצוות ואפשר לראות שפעמיים רבות הוא עוזר לצוות גם עם זה בא על חשבונו. הוא נקשר לצוות. למשל בTHE CHICE הוא מנסה לעזור לארין בדרך שהוא מבין שהיא תוכל לשמוע , הוא מדבר אליה ברכות כזאת שאף פעם לא שמענו ממנו. פיילוט (חוץ The Way We Weren't ) אנחנו לא ממש יודעים עליו. אבל דמות מנווטת אין ספק. וואו יצא ארוך. פשוט הכל נשפך לי. דרך אגב יש בסנימטק הופעות ג'ז היום ומחר. וכמובן נזכרתי ב...קלודיה בלאק שלפני המשחק היא שרה ג'ז במועדונים. זהו . ביי

Broken Identity

New member
אין לך בושה וארטי?

"בשילוב קטלני של לוחם לא יוצלח" ?!?! דארגו לוחם לא יוצלח ?!?!!??!

varty

New member
אפילו אנטוני צוחק על הדמות שלו

ואומר שדארגו הוא לוחם ששום דבר לא מצליח לו. אלף פעם הוא אומר 'אני אף פעם לא ישב בכלא' וכמובן שהוא יושב בכלא.

Broken Identity

New member
נכון שהוא יושב בכלא

אבל זה לא אומר שהוא לוחם לא יוצלח !!!!!!! זה אומר שיש לו ביש מזל, שהוא לא חכם גדול, ושהוא אוהב להקריב את מטרותיו שלו למען אנשים אחרים... לדעתי.

פ ט רי ק

New member
על הדמויות.

איך שהצגת את הרווי נתן לי נקודת מבט אחרת על הדמות שלו- אף פעם לא חשבתי עליו ככה. בשבילי הוא תמיד היה המניאק התחמן שדואג רק לעצמו, ומכורח הנסיבות- לג'ון. הדמות עצמה גאונית, הרווי הוא סופר קול (אבל נורא קשה לי להגיד שאני אוהבת אותו). בעניי הוא ייצוג לשדים הפנימיים שבכל אדם. אולי הצדדים שאנחנו פחות אוהבים בנו. סטארק מאוהב בארין? מה?! מתי?! כמה?! (שאלה רצינית לחלוטין.) הדמות של צ'יאנה היא בעייתית , אבל אני שומרת לה אמונים בשל העונה השנייה ותחילת השלישית, שם היא הייתה פשוט מקסימה. (לפני ג'ותי. טפוי!) לא חושבת שד'ארגו לא התפתח- לא מספיק אמנם, אבל ראינו את נסיונותיו ליצור משפחה (ג'ותי וצ'יאנה) ואת ההתמודדות שלו עם עברו, באחד הפרקים החשובים של העונה. מבחינת אישיות- אין מה לעשות, לוקסנים פשוט לא מביעים הרבה רגשות. אבל אחנו רואים שהוא אוהב, ואכפת לו. חלק מהקסם בארין הוא שאנחנו מכירים אותה כ"לוח חלק" . אתה לא באמת מפתח חיים יחודיים (אהבות, שאיפות, אהבה אמיתית) כשאתה פיסקיפר, לכן הצופים בעצם זוכים לראות את כל אלו מתפתחים אצלה. אני לא בטוחה שבאמת יש הרבה מה להראות מעבר לג'ון (ומה שהראו כבר) שיעזור לנו לפענח את הדמות שלה. התנצלותי הכנה על כל המגילות.. לא יודעת מאיפה כל זה יוצא.
אה.. ואם מישהו יכול לענות על הקטע עם המעבר דרך חורי תולעת, זה יהיה מעולה. זה פשוט מטריף אותי.

sprqy

New member
ניחוש..../images/Emo58.gif4

בפרק הראשון של עונה 4 ג'ון אומר שהוא יודע איך להביא את כולם הביתה בעזרת חור תולעת אז אני משער שהוא קלט איך לא מתים שעוברים.. לא מספק, אני יודע..

Broken Identity

New member
בקשר למגילות

זה בסדר, ככה נראה לי כל אחד שסיים לראות פארסקייפ... ובקשר לחורי תולעת: פארסקייפ היא סדרת המד"ב הכי הגיונית ומוסברת שראאיתי ולכן אני סולח להם על דבר אחד שהם לא ממש הסבירו ספוילר !!!! [אגב, נראה לי שג'ון גילה איך להטיס את כולם דרך חורי תולעת בפרקים שבו הג'ון שעל טאלין מת]

eve6

New member
בעניין הדמויות

הדמויות של ארין וג'ון מעולות, כל אחד לחוד וגם ביחד. בכלל, לא הצלחתי לתעב אף דמות בסדרה. לא זכור לי שראיתי בסדרת טלויזיה אחת, כמות כזו של דמויות עם כל כך הרבה עומק. בפארסקייפ הכותבים הגיעו לדרגת אמנות של ממש במובן הזה, לדעתי. וכמובן, אסור לשכוח את השחקנים המעולים. אני חושבת שיש להם חלק ענק באהדה וההזדהות שלנו עם הדמויות, בעיקר קלודיה שאני חולה על הצורה (ועל התוכן) שלה
ולעניין ארין וג'ון - ג'ון הוא דמות מדהימה, הסיפור שלו מדהים - אבל אני בצד של וארטי, ארין לגמרי עושה לי את זה. ההתפתוחת בדמות שלה לאורך הסדרה כל כך מתגמלת.

פ ט רי ק

New member
אין, ללא ספק- ארין.../images/Emo97.gif

אהובת חיי, ליבי ונפשי. משהו בדמות שלה פשוט שבה אותי ואני מאוהבת בה עד אין קץ. היא באמת בהדמות שלדעתי השתנתה הכי הרבה.
עצם העובדה ששתי הדמויות כ"כ עגולות ומלאות הופכת את מערכת היחסים שלהם לאחת היפות, אם לא היפה ביותר (והמסימה, המענגת והזו שגורמת לך לצרוח בטונים הכי גבוהים) -לא רק שהם עברו כל כך הרבה בשביל להשיג את מה שיש להם, זה גם כל כך נכון עלילתית ומתאים לאופי שלהם. לו רק היו מחלקים פרסי טלווזיה על שיפים... הו.

למעלה