זהו פורום הקולנוע ה

זהו פורום הקולנוע ה

זוועתי ביותר שראיתי עד היום. אנשים, אתם לא ממצים ואפילו לא אחוז אחד ממה שהסרטים יכולים להעניק לכם. במקום לדון ברובד הפילוסופי, במשמעותם של דברים ובמשלים היסטרים על חיינו אנו, אתם יורדים לקטנות ולא משמעותיות- אתם מדברים על השחקן הסקסי ביותר, על רכילויות הוליוודיות זולות או על כמה סרטים לא היו מפחידים פעם. אולי אנשים בעבר לא חוו כזה גועל טלויזיוני כמותכם שהייתם קטנים ככה שמגרש השדים עוד הרטיט אותם, אבל ללא ספק- הם היו הרבה יותר נבונים ממכם. אני ממש מקווה שלא יהיו שרידים לשיחה הבטלה שיש פה, כי זו השפלה לדורות הבאים, שהקולנוע- שמבטא אותנו כל-כך- יראה כמה שאנחנו היינו טיפשים. ממש בושה.

מה הרעיון?

כתבת ביקורת (שאני לא אתייחס אליה כי רשמית אני לא חלק פעיל בפורום הזה) אבל בת´כלס לא הוספת שום דבר שיוכיח את מה שאתה רוצה, רוצה לדבר פילוסופיה? יופי, אז תכתוב הודעה חדשה בקשר לזה ומי שיתעניין כבר יענה לך...

כמה דברים

דבר ראשון, לפני שאת מעבירה ביקורת כזאת חריפה על חברי הפורום, תטרחי טיפה יותר ותקראי את ההודעות פה, גם את אלה כאלה בעמודים הקודמים. אני אישית קיבלתי את הרושם שהאנשים פה (לפחות רובם) יודעים להתבטא ולומר את דעתם על סרטים בצורה נהדרת. הם לא באים וסתם אומרים- "וואי איזה סרט מגניב", אלא ממש מפרטים לגבי תוכן הסרט, הבמאי, השחקנים, האווירה ועוד. הסרטים שיוצאים כיום, לצערנו הרב, אינם ממצים את אותו פוטנציאל שיש בסרטים, כמו שעשו בעבר במאים גאונים כמו צ´אפלין, גריפית, היצקוק, קובריק ועוד. רוב הסרטים, צריך להודות, נעשים למטרות מסחריות, ולא תמיד נועדו להעברת מסר. אך מידי פעם יוצא לו איזה סרט, שגם לא תמיד מצליח במיוחד בקופות, אבל הוא מעביר מסר חשוב. אם תשימי לב, יש אנשים שאכן מעלים סוגיות שונות בנוגע לסרטים שכמעט אף אחד לא שמע עליהם, ובאמת צריך להיות חובב סרטים מושבע בשביל לשבת ולבחון אותם לעומק. אם מטרידה אותך העובדה שאין ביקורות שמספיק מתעמקות בתוכנם של סרטים, את מוזמנת בהחלט לתת מדעתך האישית, ולספק לנו קצת מידע יותר "מרטיט" או יותר "אינטילגנטי", כמו שהבנתי שאת מחפשת. אני ממש לא חושבת שיש צורך להתבטא בצורה שאת התבטאת ולהגיד שאנשים פה "טיפשים". אם את מחפשת אנשים כאלה, הם לא קיימים פה. בדיוק ההפך. אולי לא כולם יושבים ומתבטאים בצורה הכי יפה שיש, ולא מעבירים ביקורות ממש רציניות, אבל אני חושבת שיש מקום לכולם בפורום הזה, גם למתנסחים יפה, גם לאלה שלא, גם לאלה שנהנים מסרטים קלילים (כמעט כמו כולנו) וגם לאלה שנהנים לשבת ולנתח סרטים כבדים לעומק. אני נהנית משני העולמות, כי לדעתי יש רגעים שבהם נחמד פשוט לשבת ולהנות וצלחוק מסרטים פשוטים, ויש רגעים שכיף לשבת ולראות סרטים שגם שעתיים אחרי, עדיין חושבים על המסר שהם העבירו... אני מקווה שלא תוותרי בכזאת קלות, ותתני לפורום צ´אנס, ותתבטאי בצורה שאת רוצה, ותמלאי את הפורום בביקורות עמוקות ורציניות יותר. לילו

מימי

New member
לכל אחד יש את הדרך שלו.

את אוהבת את הרבדים העמוקים יותר של הקולנוע- אז קדימה, תדברי עליהם. את שונאת שיחות בטלות- אז אל תדברי שיחה בטלה, תהיי רצינית. את אוהבת להיות לא-נחמדה-בכלל-בכלל-שבמקום-לשפר-וליזום-רק-מעירה-הערות- אז תעשי את זה. מתוך כל אלה, נראה לי שמימשת רק את השורה האחרונה. אז קדימה, אם בא לך לשפר- תעשי את זה, ולא רק תקטרי!

Chot

New member
ראווס?

לא יודעת מה איתך אבל אני באה לפה בשביל להשתעשע. האנשים פה בפורום, או האנשים באייסיקיו, או בפורומים אחרים, הם מקורות הבידור שלי,(ואני לא אומרת את זה מתוך התנשאות - מקור בידור יכול להיות גם חוג פיסול, טלויזיה, טיוח קירות הסלון וכיוצא באלו). אני מניחה שאני גם משכילה מהשיחות פה, בין היתר. לכן (מבחינתי) השיחות יהיו קלילות, "לא משמעותיות", או מידי פעם רציניות, פלספניות (בידיוק איך שאת אוהבת אותן!), "עמוקות"- אם תרצי לקרוא לזה ככה. שיט אני מתנסחת מחורבן. בכל מקרה, הנקודה שלי שלא הן, ובהחלט לא את, תקבעו את מנת המשכל שלי. ואני עומדת על כך. אגב, לא זכור לי שנתקלתי בהודעות שלך לאחרונה..

חזיר בר

New member
וכהמשך

הקשיבי, זה משעשע לחשוב את מי הינו רוצים נניח להרוג מהדמויות על המסך,כי סרטים זה גם סיפור שאיתו אנחנו מזדהים,זה משהו שלתשעים דקות אנו חיים בתוכו,והחיים הם לא רק תהיות בקשר למהות עצמם אלא גם בדיחות לא מצחיקות על יהודי ערבי וצרפתי במטוס,וגם מהם אפשר להנות

ייתכן והייתי מעט חמורה.

אני נוטה להגזמות רק בדברים שמרגיזים אותי בקולנוע, אל תשפטו אותי מהר מדי בשל כך. בכדי ליצור הבנה אספר לכם משהו שקרה לי זה מכבר- אני עמדתי בחנות "צליל", ליד חלקת סרטי ה-DVD ובחנתי את הסרטים. באותה חנות אני ידעתי שיש אפשרות להשאיל את הסרטים השונים, אבל פעם- הספרייה היתה יותר עשירה, ופתאום השתנתה כולה בהתאם לרצונות הקהל- הרבה אמריקקי, סרטי מעודדות ושאר נסיונות לסרטי אימה. בעודי עומדת המומה מול החיזיון והבזיון שמולי, שמתי לב למספר ילדות שמדברות על איכות הסרטים שמולי, ליתר דיוק, איזה סרט מפחיד יותר- הצעקה 2 או 3. באותו רגע הרגשתי שנאה כוה עזה לאנשים שאני לא מכירה אפילו, שזה הפחיד אותי. אני לא בנאדם ששונא בלי הצדקה מאסיבית- וגם אז לא ממש. חזרתי הביתה וניסיתי להבין למה זעמתי כל כך, כמו שאף פעם לא זעמתי. הבנתי שאני בנאדם שמכור לאמנות. אני חייבת שהיא תהיה סביבי באופן מתמיד- החל מרגעים רשמיים של הליכה לתיאטרון וכלה בציור שיש לי מאחור על כיס הג´ינס, שעשיתי באקריליק. אותן ילדות שהיו בחנות, נשנאו על-ידי כל כך, מפני שציבור כמותן מפריע לי להגיע אל מנת האמנות הדרושה לי. הן מונעות מהאוטופיה העצמית שלי, ולא משנה כמה אשתדל, לא אוכל לשנות הרגשתי זו. לא יודעת עד כמה יש לי אפשרות להלחם בזה אפילו. על כל-פנים, בטח תהיתם- אם היא כל כך מזלזלת בנו, למה היא טורחת להסביר עצמה..? אז העניין הוא כך- באמת לא קראתי את כל הודעות הפורום לפני תשובתי, אבל פשוט כאב לי מדי. הרגשתי כזה גועל מאותן הודעות, שהוא ממש לא ניתן לתיאור מרוב עוצמתו (סליחתי מראש לאלו שבאמת דנים בנושאים שדיברתי עליהם) אבל אחר כך שבתי לפורום, קראתי עוד כמה הודעות לפני התגובות להודעה שלי, ונפתחתי מעט. מה שקורה פה בפורום לבטח אינו הגרוע ביותר, אבל לטובתו- הוא משקף בצורה אמינה פחות את היצוג האינטלקטואלי בקולנוע, וזו מחמאה.

חזיר בר

New member
מאריאן

אני דווקא בצד שלך. אני אוהב סרטים מענינים ושיש בהם "מנת אומנות". את צעקה 2 ו-3 אני מאוד לא מחבב באופן ספציפי. אבל בואי תהי רגע כנה עם עצמך,האם כל החיים שלך,כל מה שאת מחפשת זאת אומנות שתסבוב אותך,דיונים נעלים על ניטשה או על מהותו של הספר 1984 בעולם של ימינו? אני מאמין שלא,כי החיים הם גם לצחוק מפרצוף מצחיק שיצא למישהו,להתשעשע מאל בנדי בנשואים פלוס וכן,גם, להנות מסרט מכות של ברוס לי. החיים מורכבים מהרבה קטעים קטנים של שימחה והרבה גדולים של אושר,אל תבקרי את הקטעים הקטנים (והטיפשים),הם מהנים לא פחות מהקטנים (והנעלים).

Chot

New member
אני בכלל

הגעתי למסקה שנישואים פלוס זאת סדרה מאוד עמוקה. בעיקר הפרק עם "האיש הכי בריא בשיקאגו" שמת בסופו של דבר אחרי יום במחיצת פגי, ואז אל אומר לה משהו עם ג´וקים שאוכלים חרא וזה היה ממש יפה. הזלתי דמעה. בכולופן- נו די כבר מה כבר אכפת לך? את לא חושבת שהשנאה הזאת היא קצת מיותרת? אז הילדות רצו לראות צעקה. מה רע? אממ זהו בקשר לזה. הנה אני אספר סיפור קטן- באחד משיעורי הקולנוע שלי לפני שנתיים מר גיל לופו (או גיל לא פה) צחק עליי ועל חברתי שאנחנו רואות סדרות בערוץ 3, 6 וכיוצא באלה. אנחנו צחקנו על התלתל שלו, ומשם זה התגלגל לכך שהטלויזיה בימינו מחורבנת, ושמה שאנחנו באמת צריכות לראות זה ערוץ 39 (אני חושבת שזה היה זה. משו של צרפתים), במקום לראות חרא בעטיפת צלופן. אבל מה אם אני באמת רוצה לראות חרא בצלופן? מה כל כך מסוכן בישיבה פאסיבית מול מסך הקולנוע או הטלויזיה? ומה ציירת לעצמך באקריליק על הג´ינס? (לי ירדו ציורי אקריליק מהחולצות בכביסה אני לא מבינה איך זה נשאר לך. שמן זה הכי טוב). טוב נו חדל לזיוני שכל.

חזיר בר

New member
נשואים פלוס

נכון שזה לא פורום טלווזיה,ותסלח לי המנהלת החדשה שנראית שמאוד משקיעה פה, אבל זאת באמת סידרה גדולה. הדמויות כל כך מוקצנות שזה נפלא,הסידרה כל-כך לא פוליקלי קורקט שזה ממש לקק את האצבעות..הא.. לא עושים דברים כאלה היום.

חזיר בר

New member
כן

אבל אותו לא שמים בשידורים חוזרים אינוספיים שנידמים שימשכו גם אחרי שבני האדם יפסיקו לחיות פה.

Chot

New member
תירס חם

אף פעם לא הבנתי מה הבעיה של אנשים עם שידורים חוזרים כל הזמן אמרו לי "די סיינפלד נמאס כבר נמאס". איך אפשר לקבל יותר מידי סיינפלד?! או נישואים פלוס? או דיילי שואו? ראיתי את הפרק עם טום גרין 5 פעמים ולא הפסקתי לצחוק לרגע. our children are weak - let´s hit them with cars!

חזיר בר

New member
לא הבנת את הכוונה שלי

אני נהנה כל פעם מחדש מנשואים פלוס, את ארצ´י בנקר אני מכיר פחות בגלל שראיתי פחות זמן מסך שלו.

חולוני

New member
ראיתי כבר איזה 5 פעמים

את כל כל הפרקים של נשואים פלוס בשידור חוזר, ולא נמאס לי. מצידי שימשיכו לשדר את אל באנדי ( סייקו דאד
) לפחות עוד 20 שנה..

אני איתך.........

נשואים פלוס זו סידרה שלא נמעס ממנה אף פעם!!!!!!! אחת הסדרות הכי טובות ומצחיקות איי פעם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך אפשר לא לאהוב את הטימטום של קלי את נחרמנות של באד את הפתטיות של אל פשוט מאוד אי אפשר מצידי שיסימו אותה בריפיט נצחי ואני עדיין ימות אליה

IC4

New member
מה זה אקלקירי או איך שקוראים לזה

שיש לך על התחת בג´ינס אגב את כל כך חולה על אמנות אז יש לי בקשה ממך תגדירי אומנות תנסי ותגידי לי מה הדבר הכי קרוב שיצא וגם/או נזכרתי במשהו שרשמתי לפני הרבהה מאד זמן ic4.cjb.net אחרי שהוא מגיע לאתר, תלחצי על הלינק 9

למעלה