זהו פורום גם למטבעות?

זהו פורום גם למטבעות?

ברשותי מטבע חצי ש"ח שעל גבו דיוקן של רוטשילד זוהי הנפקה מיוחדת [הרגיל מופיע נבל] היש יודעים עקב מה ההנפקה המיוחדת והאם המטבע בעל ערך מיוחד באתר הרשות צוין רק שהנפקה מיוחדת ללא פרוט

pelly

New member
תשובה

יש הנפקות מיוחדות לחצי שקל, שקל 5 ו10 ש"ח. זה חוץ מההנפקות של חנוכה ומ' שנים לישראל. לאף אחד אין ערך מיוחד וכולם נמצאים במחזור בצורה נפוצה מאוד, היחיד שלא מצאתי ואני מחפש כבר כמה שבועות זה השקל של הרמב"ם שלא ראיתי משום מה. פלי

beni165

New member
קצת יותר פרטים

הנוהג הזה של דיוקן על מטבע התחיל עוד בסדרת השקלים הלא חדשים (אז לא קראו להם ישנים...), והרעיון היה להמשיך להנציח את הדמות שהייתה על שטר שיצא מהמחזור והפך למטבע. וכך זכו לצאת על מטבע האישים הבאים: הרצל - 10 שקלים. בן גוריון - 50 שקלים. ז'בוטינסקי - 100 שקלים. רוטשילד - 1/2 שקל חדש. רמב"ם - 1 שקל חדש. לוי אשכול - 5 ש"ח. חיים וייצמן - 5 ש"ח. גולדה מאיר - 10 ש"ח. עכשיו תשאלו אם כל אחד הופיע על השטר אז למה יש שני אישים על חמשה ש"ח? אז מכיוון שהשטר של חיים וייצמן (5 שקלים ישנים) יצא מהמחזור לפני שהתחילו עם המסורת הזו, הוחלט לכבד אותו בדיוקן על 5 ש"ח - רק הרווחנו מזה. מי שחסרים לו הדיוקנאות שעל השקלים הישנים, יש לי כמה סטים להחלפה. ו-PELLY יש לי גם שקל עם רמב"ם, רק יקח לי קצת זמן לחפש אותו, תגיד לי אם לחפור... בני

omer 15

New member
גם אני חיפשתי המון זמן

שקל של רמבם ויום אחד קיבלתי עודף ומצאתי אותו

galcool

New member
ידידה שלי סיפרה לי...

שהיה ברשותה שקל בן גוריון. לא זכיתי לראות אותו מכיוון שחברה שלה בטעות שילמה איתו, אך אותה ידיה היא מסוג האנשים שלא משקרים... האם יצא כזה מטבע? אם כן, פרטים בבקשה...

yoavabadi

New member
אההה....

יש לי שקל עם הרמ"בם חשבתי שאין לו ערך מי שמעונין בעד בולים כמובן

beni165

New member
השקל של רמב"ם

מסתובב במחזור, אז בינתיים הוא שווה ... שקל. כך גם שני הדיוקנאות שעל 5 ש"ח וגם גולדה שמופיע על 10 ש"ח.

שלום לישראל אחת,

קודם כל - תראו מה יצא מהברכה - משפט עם משמעות פוליטית! אין פוליטיקה אצלנו בפורום. רק אם מישהו אוסף, נגיד, חתימות של ראשי ממשלה. ותשובה לשאלה הכללית ששאלת: כן, זה פורום גם למטבעות. כשמו כן הוא, הפורום מיועד לאספנים מכל התחומים, מכל הגילאים ובכל הרמות. המשותף לכולנו הוא הצורך באיסוף ואגירה. אנחנו משתפים אחד את השני בחוויות, מעשירים אחד את השני בידע ופריטים, ונהנים זה מחברתו של זה. שמחים בהצלחות, שותפים לתסכולים - אפשר לומר שאנחנו קבוצת תמיכה למטורפים על אספנות... והנה, שאלת המטבע קיבלה תשובה מלאה. השאלה עכשיו היא האם תשאר איתנו? האם אתה אוסף משהו? אם כן, שתף אותנו גם. ואגב, לך ולכל המשתתפים: הסבר מלא על הפורום נמצא בדבר מנהל הפורום בעמוד הראשי. מישהו כבר קרא? ולמה אין תגובות? אני יודע, אתם כבר משתעממים ממני...

kipod2

New member
לא מכיר

אני לא מכיר 5 שקלים עם בן גוריון! מישהו רוצה להחליף

היכן הפוליטיקה?

בזמנו היו לי אוספי בולים ומטבעות אם אשאר?
מי יודע היום אין לי אוספים אך אולי בכל מקרה זוהי הכנסת אוחים נעימה ביותר

למעלה