זהו,עשיתי את זה

חניבעל.

New member
זהו,עשיתי את זה

לא,לא חזרתי בשאלה,אבל עשיתי צעד,וימים יגידו אם אכן התקדמתי. סיפרתי לאשתי. כן,החלטתי לשתף אותה בהשקפתי,בדעותי ובהגיגיי. היא בכתה. הרגישה מאוכזבת מעצמה,כביכול היא אשמה,היא זו שלא "החזיקה" אותי קצר, אך אמרתי לה שדבר כזה היה רק מחמיר את "מצבי". היא פחדה. חששה שאלך,"יקירתי" אמרתי לה,"כאן אני נשאר". ואני מבולבל,כי שום דבר הרי לא נסגר,לא יודע מה יהיה מחר. אבל צעד קטן עשיתי,ואני מקווה כי לא טעיתי.

לא טעית חניבעל

אי אפשר לאהוב מישהי, לחיות עם מישהי, ולהעלים ממנה חיבוטי נפש כה משמעותיים. זה היה הופך למתכון הרסני לך ולה, אתה אמנם עכשיו במצב רגיש ולא פשוט. אך אין אין בררה אחרת. מחזיק לך אצבעות מקווה שהיא תבין ואולי שניכם יחד תגיעו לאותם תובנות. אתה עובר משהו לא פשוט, תהיה חזק אחי. כולנו איתך..

avidadon

New member
קולה כבוד´ך!

סחטיין על האומץ, בנתיים תן לעניינים להרגע, שלב להילוך נמוך והאץ בהדרגה לפי תנאי הדרך
תנהג חכם!
=
AviDadon

לא קלה היא לא קלה....

התחלת בדרך לא קלה בכלל. אם כי לדעתי זו הדרך היחידה האפשרית. לא תוכל לרוץ מהר מידי ואל תתאכזב אם תגלה שאינך יכול לרוץ רחוק מידי...

../images/Emo50.gif

עדיף להיות מבולבלים ביחד מאשר לבד. לבד היית מגיע בסוף לפיצוצים - אצלך פנימה ובמערכת החיים המשותפת. ביחד יש לכם את הכח להגיע ליותר פתרונות או לפחות להגדרות אמיתיות של המצב, בזמן קצר יותר. אין לי מילים להביע את הערכתי לך ולכל מי שעובר את המסלול שלך.

זה משהו שאני לא יודע לענות לעצמי

אמנם רק אני מעלה את השאלה הזו לעצמי אבל למה לא לכתוב אותה ולענות על גבי הפורום ? והשאלה איזה פער בין בני זוג (ובאילו תחומים) הוא בר גישור ואיזה פער הוא לא מומלץ כנקודת פתיחה אבל במצב קיים הוא פתיר למשל (והכל בלשון זכר מלכתחילה אבל לא מחייב...) צמחוני וחובב בשר יכולים לחיות כזוג ? אוהדת מכבי ואוהד הפועל ? מעשן ולא מעשן ? שמאלן וימני ? צייד ואיש גרינפיס ? ועוד המון צירופים שכאלו לא , אין לי תשובות אני רק יודע שהייתי חבר של בחורה שלוש שנים וחצי ונפרדנו על רקע זה שלא רציתי להיות הכופר והיא הצדיקה (והיא כולה הקפידה על כשרות ועוד כמה דברים דתיים שכולם נסובו סביב אוכל) מצד שני זה לא זהה למצב שבו אחד מבני הזוג משנה כיוון תוך כדי היותם זוג

תשובה אפשרית

יש דברים שבהם חילוקי הדעות והאמונות לא יפריעו לזוג, ויש דברים שכן. באופן כללי, ואשתמש בדוגמת הצימחוני וחובב הבשר, אם כל אחד מקפיד ומהדר במצוות רק בהנוגע לעצמו, יכולים בני הזוג לחיות יחד בשלום שלווה השקט ובטח, עד 120 לפחות. אם הצמחוני, ינסה כל הזמן ללחוץ ולהשפיע ולגרום לחובב הבשר שגם הוא יפסיק לטבוח בבעלי החיים המסכנים והסובלים, ולהיפך, הקרניבור יחפש להכשיל את הצמחוני, או לגרות אותו בסטייק מדהים ומדמם. אז אין להם סיכוי כלל, לא סיכוי לשכנע זה את זו וזו את זה, ולא סיכוי לחיות יחד בשלום. הבעייה האמיתית היא כל מה שלא אני או היא, למשל הילדים, לתת להם בשר או לא? את מסיבת הבת מצווה של הבנות, נעשה צמחונית או בשרית? או לבת אחת כך ולאחרת כך? ככל שבני הזוג או אחד מהם, ינסה יותר להכתיב את השקפת עולמו למעגלים הולכים ומתרחבים, כך קטן הסיכוי להרמוניה נ.ב. לא ידעתם לבד את כל מה שקשקשתי? סתם התאמצתי לכתוב הודעה כזו ארוכה. עוד נ.ב: קראתי לאחור בפורום והבנתי שיש כאן כמה וכמה זוגות מעורבים, דתי עם חילונית ולהיפך, ואני חושב שהתשובה האמיתית לשאלה שלך היא: תלוי עם מי, אני לא מעלה על דעתי שיש כאן גבר חילוני אחד שיוכל להיות נשוי לג´ינג´ית! יש??

דייקת מאוד

נפרדנו כי הבנתי שהבעיה תהיה עם הילדים לא רציתי להיות הכופר והיא הצדיקה לא רציתי מאבקים על היצורים הכי חשובים לי בחיים

טוב

New member
כל הכבוד ובהצלחה

כמו הכותבים הקודמים גם אני חושבת שעשית את הצעד הכי נכון ופייר כלפיך וכלפי אשתך. דווקא בכך שסיפרת לה ניתן להבין כמה היא חשובה לך, וכמה אתה כנה איתה, וזה כבר מפתח לדרך טובה ובריאה.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אתה מזכיר לי את עצמי לפני כחצי שנה, בדיוק זה היה הכותרת שהכנסתי אז לפורום, מאז התקדמתי מאוד ואנו עומדים לפני...הפרדות, נקווה שאצלך זה יתקדם בצורה הכי חיובית ששייך. ושאלה לי אליך האם סיפרת לה שאתה עומד בשלב מעשי (כלומר לא אוכל כשר, לא מתפלל) או רק השקפתית כלומר לא מאמין אבל עדיין לא מעיז לעשות עבירות, המבחן האמיתי יגיע כשתרצה ליישם את השקפותיך!!!!

ידו בכל

New member
משהו חמוד במיוחד בשבילך כופר

כתבתה על אדם שמבחינה השקפתית לא מאמין אבל לא מעז לעשות עבירות. ניזכרתי בחטאים שעלהם לא סולחים שם למעלה בשמים. לא יסלחו לך על ארוחה טובה שלא אכלתה. לא יסלחו לך על עיסקה טובה שלא ביצעה. לא יסלחו לך על זיון טוב עם מישהי שרוצה אותך, וסירבתה. על שלושת אלו לא סולחים למעלה ויש להקפיד קלה כחמורה על המימוש.

ידו בכל

New member
באמת באמת לא פשוט

השאלה הבסיסית היא כמה האדם צריך להקריב את האושר שלו בשביל האושר של מישהו אחר ? זו שאלה שרק האדם עצמו יכול לענות עליה ובכל אחת מהדרכים שהאדם יבחר ללכת בה לא תהיה פשוטנ. התנהגויות האנשים בפועל די שונות וניתן לראות זאת במיקרים של גירושים לא על בסיס דתי שבהם איש או אישה מפרקים משפחה רק בגלל הסיבה שהם מרגישים כי האהבה מיצתה והם מחפשים ריגושים אחרים. מצד שני הרבה מאד זוגות באותו מצב ממשיכים בחיים לא מספקים רק כדי לא לפרק את התא המשפחתי. ההחלטה היא בהחלט אישית. זה גם סוג של מבחן עבורך כמה היא מוכנה ללכת לקראתך. אם היא מוכנה ללכת לקראתך באופן משמעותי היא בהחלט אשת חייל.

למעלה