זהו, סיפרנו בכיתה!

השגיא

New member
זהו, סיפרנו בכיתה!

השבוע, אחרי התלבטויות והתיעצויות ,סיפרנו בכיתה של הילד [כיתה ד] ,שיש לו תסמונת טוראט. באופן שדי הפתיע אותי בעלי התעקש לבוא ואפילו להיות זה שמסביר.... והוא הסביר קצת על הטוראט ובעיקר הדגיש שכמו שיש ילדים שחובשים משקפיים או אם מישהו שבר את היד ויש לו גבס, ברור שלא נשים גבס ע"מ לחקות אותו וללעוג לו. כך הטיקים זה לא בשליטה ולא בכוונה ופשוט לקבל אותו כמו שהוא. אח"כ היו קצת שאלות אז כדי להבהיר טוב יותר הוא השליך את זה למשהו שהם בדיוק למדו במדעים: כמו שכדי להדליק נורה סוגרים מעגל חשמלי ,כך כשילדים רוצים לבצע תנועה בגוף, הם מחליטים ומבצעים. אצל הבן שלנו אפשר להשוות את זה לנורה שכל הזמן נדלקת ונכבית גם כשלא סוגרים מעגל... בגלל שהם בדיוק למדו את זה ואפילו היו צריכים לבנות מעגלים חשמליים במשחק אלקטרוני ,הם הבינו טוב את ההסבר ורק ילד אחד אמר שאם זה כמו נורה אז זה מבזבז המון אנרגיה, ובעלי ענה שנכון ולכן לפעמים הוא קצת עייף. אח"כ הקראתי שיר שכתבתי לפי דברים שהבן שלי אמר לי....וזהו.. אם עשינו נכון? ימים יגידו.. אני מקוה שכן.. ובכל אופן נראה לי שלילד יותר קל שיודעים והוא לא צריך להסתבך בתשובות או לתעל את האנרגיה שלו לשמירת סוד. שתהיה לכולנו שבת מקסימה!!!!!

שביק

New member
כל הכבוד!../images/Emo45.gif

כל הכבוד! כל הכבוד לבן שלכם ולאבא שלו שהסביר בצורה כל כך מובנת. אין לי ספק שזה יפתח בפניו אפשרויות התמודדות מוצלחות יותר לחיים בכלל ובכתה בפרט. וצדק אותו ילד שאמר ש"מוציאים יותר אנרגיות" בהסתרה. אני בדרך כלל אומרת לגבי הבעיות שלי ואפשר כמובן לגבי כל מיני בעיות אחרות: "הבעיה שלי, איש לא יקח לי אותה ואיש לא יאמר לי:גברת זה שלי". ועם מה שיש לנו עלינו לחיות, לאהוב את עצמנו כפי שאנו,ובטוחתני שאחרים יחזירו לנו אהבה.
שביק

השגיא

New member
הנה השיר

בשינויים קלים . שיניתי את השם ומחקתי מילה ועשיתי אותה כך ---- ע"מ לא לפגוע בכבודו ופרטיותו.

../images/Emo140.gif

כל הכבוד להשגיא על היוזמה והאומץ, ובעיקר לג'וניור. הוא היה נוכח בכיתה בזמן שדיברתם? לא קל לעמוד מול כיתה שלמה שמדברת על דברים אישיים שלך, שהאינטואיציה אומרת (למרות שזה לא נכון!!) שהיה עדיף להשאיר אותם בסוד. לא קל בכיתה ד כשכולם מנסים להיות כאילו בוגרים ועצמאיים שאמא ואבא שלך באים לדבר עם הכיתה, ועוד עליך. אני לא מדברת מניסיון, אבל יודעת שקשה להיות שונה ובייחוד בגיל הזה. ועם זאת, אני בטוחה שזה ישתלם. נראה לי שילדים יכולים להתמודד הרבה יותר טוב עם דברים שהם מבינים ושיכולים לתת להם שם. נראה לי שאם כל הכיתה יודעת שלג'וניור יש בעיה, ומחר יבוא ילד רע אחד וינסה לחקות אותו כדי למשוך תשומת לב של ילדים אחרים, הילדים האחרים פשוט לא יצחקו מזה כי מה שמובן הוא כבר לא מצחיק. לכן, ג'וניור, אני בטוחה שהאומץ שלך ישתלם, וכל הכבוד לך.

השגיא

New member
כן

חיברתי בעצמי אחרי ששאלתי את junior מה הוא רוצה שיהיה כתוב בשיר ומה הוא רוצה להגיד לכיתה. האמת שזה פרץ ממני די מהר ,כנראה שפרקתי כך משהו גם מעצמי. אחרי כמה ימים הקראתי את זה למחנך שלו בטלפון ושאלתי אותו מה דעתו והוא ענה שלדעתו יש כאן תיאור מפורט מדי של כל הבעיות [גם משתעל גם קופץ וכו] ואז הבנתי שכל הענין הזה קצת קשה למעגל הפחות קרוב ל junior ודווקא מהסיבה הזו ראוי לשים את כל הדברים "על השולחן",כדי למנוע הפתעות.. רצוי שהאמת תאמר בפשטות ובבהירות .... והיום אחד החברים של הבן שלי אמר לי שהשיר היה מקסים איך שהתאמתי את החרוזים . אז שמחתי.... בכלל בת שבע וגם תיקי כבר אמרו לי שילדים מקבלים את הטוראטניק הרבה יותר בקלות ובטיבעיות והן צודקות כמובן.

רלמ

New member
הו.. הלואי עלי

בגיל 12 עשיתי בעצמי הרצאה לילדים בכיתה.. איכשהו הבינו אותי.

גאה בבנך../images/Emo24.gif

אני ממש גאה בבנך, אך גם בכם כהורים שלא בוחרים להתעלם מבעיית בנכם, ועוזרים לו לעבור יום ביומו , שעה שעה. ייש כח וכולי תקווה שבאמת התוצאה תשתלם.

למעלה