זהו! נפלה החלטה

זהו! נפלה החלטה

אני נשארת היום בבית. היה לי סופשבוע כל כך עמוס שאני מותשת, ויש לי כאב ראש מגעיל. עוד לא שבע וכבר אני אחרי שתי נגלות של אופטלגין. אוף. עוד מעט צריך לטלפן לכל העולם ואח שלו ולבטל פגישות. הרבה פעמים אני הולכת לעבודה רק כדי לא להסתבך עם הפגישות הללו שצריך אחר כך לקבוע שוב. אוף, כבר אמרתי?

מוּסקט

New member
לא בשבילי

הוא עושה לי צרבת ולא כל כך משפיע. חוץ מתרופות 'בומבה' של מיגרנות - שאותן אני לוקחת (כמו היום) רק כשאני בבית יכולה להתעלף על הספה מתי שבא לי, התרופה שעוזרת לכאב הראש ומאפשרת לי לתפקד היא אופטלגין. מה לשעות? צריך למות ממשהו, לא?

../images/Emo185.gif ../images/Emo1.gif ../images/Emo184.gif

תרגישי טוב! מותר לפעמים לעשות אתנחתא ולתת לעצמך לקבל כוחות חזרה.

מוּסקט

New member
עידכון

אחרי שינה עמוקה כמו שרק ישנים אחרי תרופות, קמתי כומו-חדש. כבר הספקתי לבשל אוכל שווה של בית, לכבס לתלות לייבש 3 נגלות, לטייל עם הכלב בשמש, לקנות המון סוכר לריבה, להספיק סיבוב אחד של ריבת ליים... אפילו הגעתי לתל אביב לגבות כסף ולחזור מיד. לא רע. ולחשוב שאם לא הייתה לי מיגרנה רק הייתי בישיבות ובפגישות כל היום! איזה עולם מוזר.

אטיוד5

Active member
בואי תסבירי לי את ענין הג'לטין

איכשהו עושה לי לא נעים כשאני חושב שמכניסים לפה מה שמורחים על השיער, או שזה לא אותו דבר? וכמה כזה חומר נכנס לריבה? אפשר ריבה בלי סוכר? רק עם פירות?

מוּסקט

New member
ריבה ללא סוכר

זה קומפוט
האמת - מה שמשמר את הפרי לאורך זמן בצנצנת זה הסוכר, וריבות אחרות, אלו שמייצרים עם תחליפי סוכר כימיים וניתן למצוא במרכולים, צריך לשמור במקרר לאחר הפתיחה, וגם אז פג תוקפן די מהר. יש בארה"ב משהו שנקרא apple butter וכמובן גם pear butter שאין שם חמאה, אלא מדובר על בישול איטי ודה-הידרציה של הפרי ומעיכתו עד שהוא הופך להיות במרקם של ריבה-חמאתית משהו, בלי תוספת סוכר, אבל כל הסוכר שהיה באופן טבעי בפרי כמובן שנשאר (ועוד באופן מרוכז). משהו כמו תפוח שלם על כפית. למי שיש סיר לבישול איטי - אפשר למצוא מתכונים ולהכין לבד. מה שטוב במוצר הזה ובמוצרים דומים לו (סוגי מחית של פירות) הוא שאפשר להשתמש בו כתחליף לשמן ולסוכר בו זמנית באפייה ואז מרוויחים פעמיים: גם עוגה שהיא יותר דלה בקלוריות (חיסכון בקלוריות של השמן) וגם עוגה שמקור הסוכר בה הוא על בסיס פרוקטוז. בארץ קשה למצוא את המוצר - מידי פעם אני מוצאת ואז קונה כמה וכמה צנצנות במחיר שערורייתי. אם לאשתך יש קשרים - זה הזמן לנצל אותם

מוּסקט

New member
אה - ובעניין הג'לטין

מדובר בעצם על פקטין - שנמצא בפירות באופן טבעי בעיקר במוצרי ה'פסולת' של הפרי כמו חרצנים וקליפות. לחלק מהפירות יש יותר פקטין ולפירות אחרים לא כל כך. יש כלמיני טכניקות להכין ריבות. בזו שאני אוהבת להשתמש, מבשלים את הפרי בלבד עם מעט מים עד שהוא מתרכך. משאירים אותו בסיר ונותנים לפקטין הטבעי להשתחרר אל המים. אחרי שהפרי מתקרר, רק אז להוסיף את הסוכר ולהביא לרתיחה עצבנית של כ-20 דקות. תלוי כמובן בסוג הפרי ובכמות המים. פירות כמו תותים, אוכמניות, פטל ודומיהם מכילים מעט פקטין, לכן אם רוצים שהריבה תתייצב, צריך להוסיף להם פקטין. נדמה לי שההבדל בין השניים הוא שג'לטין מופק מחיות (עצמות) ופקטין מפירות.

רציתי להגיד לך באמת, בעניין הריבה

הבנתי מגנגי שהיא אמרה לך שזה בסדר לקחת תפוזונים מהעץ שלה, אבל היא שכחה להגיד לך שאת צריכה להחזיר אותם בצינצנות (אלי, לא אליה). יש?

מוּסקט

New member
הייתי עייפה,

והנהג חיכה - אז לא היה לי נעים - לכן לא הספקתי לקטוף מספיק. תפוזונים זה מה-זה-בעסה לקטוף?! הם קטנים וצמודים לעץ חזק-חזק! זה רק אומר שצריך להגיע לשמה עוד-פם!! מזל שזה קרוב. אה - ובכלל גילינו שכל השכונה מלאה בתפוזונים, רק שלא נעים לנו ככה לבוא "מבחוץ" ולהתנפל להם על העצים. ישר ידעו עלינו שאנחנו מפ"ת. פדיחות. רוצה לבוא איתי? שיחשבו שאנחנו מהקטמונים ויעזבו אותנו בשקט?

shellyland

New member
בכיף.

בדיוק שלחת לך מסר עם הצעת-בילוי ליום שישי הקרוב, אז אפשר אולי לשלב.

If6Was9

New member
אז עוד קצת מנוחה כנראה לא תזיק

כי אולי זה שעוד לא שבע, וגם אחרי סוף שבוע עמוס, מסביר את הכאב ראש. תרגישי טוב

למעלה