זהו! ממחשבה למעשה!

זהו! ממחשבה למעשה!

אני יושב לי כאן בין מאות חסידים. הם אינם מעלים על קצה דעתם שאני עם אייפון בכיס. לא כל שכן לא כשאני מתעטף כולי בריתחא ומתחת לטלית בודק מיילים מתכתב בווטסאפ. ואז חשבתי לעצמי, מה תהיה הקבלה הטובה לקראת השנה החדשה?
ואז היכתה בי המחשבה, למה לא להקים קבוצת תמיכה, למה לא לעזור לי ולאנוסים כמוני?
(למי שתוהה, יצאתי לשירותים על מנת לשתף אתכם במחשבתי)
יש לנו בעיה, כבר העלו כאן שהארגונים מיועדים לאלה שכבר יצאו, לאלה שלא חוששים יותר ושאין להם מה להפסיד.
לנו זה מסובך בהרבה, אם בגלל האישה, הילדים, ההורים וכל סיבה שהיא.
אז החלטתי - וכאן קריאתי לכל אחד להאיר ולהעיר - וגם לפורום השכן יוצאים בשאלה אני פונה שכל מי שמוכן לסייע לרעיון הזה להצליח נודה לו כולנו.
אז ככה- נקיים מפגש ראשון, נקבע כבר בהמשך היכן (אולי אצל אחד מהאנוסים לשעבר). במפגש נוכל להיווכח כמה כמונו יש וכמה לאחרים יותר מסובך ועם מה צריכים להתמודד כמו גם להחליף הצעות ועזרה זה לזה. ואחרי שנכיר נוכל לקבוע לצאת ולבלות מידי פעם במפגשים משותפים.
אבל- וכאן העניין העיקרי- בגלל הרגישות והסכנה הגדולה שהדבר (יש שעלולים להפסיד את ילדיהם למשל...) נקבע כללי התקבלות נוקשים על מנת לוודא שלא יצטרף מלשין סמוי, שנהיה מוגנים וכו'.
הכלל הראשון שננקוט יהיה שרק אדם אחד יוכל להחליט ולצרף אנשים נוספים על פי בדיקה יסודית. אין להביא אף אחד בהפתעה.
כל המעוניין להצטרף, להציע, למחות או לדסקס מוזמן.
אחת האפשרויות לבדיקה היא לפנות אלינו בשבת קודש.
מקווה שתהיה היענות, הן מצד האנוסים והן מאחינו היוצאים.
שנה טובה
אני חוזר לבית המדרש :(

בהצלחה... אבל -

א. שליחת הודעה בשבת לא מוכיחה כלום, ניתן לכתוב סקריפט שירוץ אחרי זמן מסוים לתוך השבת וישלח מה שמתוכנן.
ב. גם אם ניתן יהיה למצוא דרך לסנן אנ"ש, עדיין יש חוקרים פרטיים וכיוצ"ב שיכולים להסתנן למפגשים כאלו
ועוד היד נטויה, כרגע זה מה שקפץ לי לראש .
אני לא באה לייאש כל מה שאני באה להגיד כאן הוא - כל אחד שיפעיל שיקול דעת רציני בנידון, כי כבר נחשפו בעבר התקהלויות שכאלה, גם אלו שעברו סינון קפדני.
איך אמר "עין הזעם" מודי : " זהירות מתמדת! "

בהצלחה לכולם, והמשך סופשבוע נעים
אפסילון

עדיין

א. אמרתי שצריכים להחליף דעות בנידון. כל אחד יציע מנסיונו.
ב. לא כל אחד יוכל להסתנן. בשביל זה נוצרו הכללים
ג. אני מקווה לשיתוף פעולה של יוצאים או חילונים שאין להם כמובן בעיה להיחשף, והם יסננו את המשתתפים.
ד. כמובן זה מיועד למי שרוצה\מעיז/נמאס לו. מי שלא לא.

nini132

New member
רוצה לחזק ולהוסיף

שיש הרבה אנשים שאכן ״אנוסים״ ומחללים שבת בסתר, לא מאמינים בכלום וכו׳. אבל עדיין לא בטוח שאתה רוצה להפקיד את הסוד הזה בידיים שלהם.
&nbsp
אנוסים, כמו כל מגזר, מכיל אנשים מכל הסוגים. אנשים טובים (מכיר אישית כמה) ואנשים רעים, חלאות, חסרי אופי ועמוד שדרה וכדומה.
&nbsp
מצד שני אני אנוסים שדווקא חבר/קרוב משפחה חרדי היה היחיד שידע את האמת עליהם.
&nbsp
כשאתה חושף סוד, אתה חושף אותו לאדם שכדאי שיהיה אדם אמין וחבר קרוב שאתה סומך עליו. ללא קשר לאמונה האישית שלו.

מדוע לא לפנות לזרם נוח יותר ביהדות?

כך תוכלו לעבור יחד כמשפחה. לאבד אשה טובה, ולהפקיר ילדים?

חחח מי אמר לך מה המצב אצלי?

אני לא מאבד אישה טובה ולא מפקיר ילדים. ולא מדובר בלעבור זרם. אני לא מאמין בשום דבר מזה. למה להיות קשור לזה האיזןשהיא דרך?

מדור 26

New member
"לחרדי בעל כרחי" היקר

אני עזבתי את האמונה והדת, לפני שנים רבות. כיום אני זקן, בן כמעט 84, ניצול שואה, שבעקבותיה נשארתי יתום מאז ילדותי.
עליתי לארץ בשנת 1947, בעליה ב' עם קבצת נוער של בני עקיבא מאירופה, ושהיתי בקיבוץ דתי, עד לשירתי הצבאי,שגם במהלכו שמרתי מצוות, הנחתי תפילין, התפללתי שמרתי שבת וחגים, צמתי ביום כיפור הכל, כפי שנהוג במסורת היהודית הדתית.
אחרי שירתי הצבאי, שבו השתתפתי בפעילות צבאית אינטנסיבית, השתרר בי מצב של דממה וחזרוו אלי בזיכרון, ימי השואה ההורי שאינם
והרווייה של אז, ולהרהר על מה שמקודם לא עלה על דעתי ולא העזתי
לחשוב : היכן היה "אלוהים הטוב והרחמן" כאשר מיליוני מאמיניו הנאמנים, קהילות חסידים עם רבניהם, וילדים קטנים הובלו לתאי הגזים ולמשריפות.
השאלה הזאת בערה בי במשך כשלוש שנים, שבהם ניסיתי למצוא תשובה. שאלתי רבנים וחכמים יודעי תורה, שמהם קיבלתי רק תשובות מתחמקות.
למרות שלמדתי תורה, במשך שנים רבות, כי כבר מגיל שלוש הייתי תלמיד ל"חיידר" , התחלתי שוב ללמוד תורה, הפעם במטרה למצוא בה אולי את מה שאני מחפש, אבל הפעם הזאת, בעין ביקורתית .
אחרי תקופה של חיפוש ומחקר, התבהרה לנגד עיני התשובה האפשרית היחידה והיא: שאין אלוהים.
אחי היקרים, אינני יודע במה אוכל לעזור לכם במצוקתכם מלבד בדברי תמיכה ועידוד, לצערי אין באפשרותי להשתתף בכנסים או מפגשים, כי אני גר בדרום ., ואינני נייד כל כך כפי שהייתי פעם.
אני מאחל לכם כל טוב, שנה טובה ובשורות טובות..

וואו! מרגש!!

מרגש לקבל 'מכתב' מניצול שואה בן 84!!
אני נכד לניצולי שואה שנשארו חרדים כל ימיהם. נפטרו לפני כעשר שנים.
יש לי גם כל כך הרבה שאלות קשות כמו השואה אבל גם בנוגע למה שנהיה מהיהדות ומהדת היום. ההסטוריה מלמדת שבמשך 300 שנה עבדו עבודה זרה בבית המקדש. בזמן שאמור היה להיות התגלות אלוהית יומיומית!!! המנורה, המזבח, אז איך לא נחרב הבית? רק בגלל שנאת חינם???
אני מאחל לך מכל הלב בריאות ושנים טובות.

למעלה