זהו, חזרתי, היה אדיר

jonbaum

New member
זהו, חזרתי, היה אדיר

חזרתי ביום שישי מיפן, והיה אדיר כרגיל. פגשתי את כל החברים שלי, אכלתי טונות של אוכל נפלא (במיוחד סושי), והסבב שעשיתי בין כל סוכנויות התירגום שלי נראה לי שיניב פרי. חוץ מזה עשיתי המון שופינג - בגדים, חנויות 100 ין, חנויות ספרים, TOKYU HANDS וכו' וכו'. אבל בכל השהות שלי, כמה שהיה כיף להיות שם אחרי העדרות של 3 שנים, כל הזמן ליוותה אותי ההרגשה שאני ממש, אבל ממש, שמח שאני כבר לא גר שם. הצפיפות, הדוחק, הלחץ והבתים הקטנטנים היו קשים עלי הפעם, ואחרי 6 שנים באירופה מאוד צרם לי הכיעור התהומי של טוקיו. יש איזה מין סתירה בטוקיו: מצד אחד הכל מצוחצח - איכות הגימור של הכבישים, הצביעה הטריה, העובדה שאין אף בדל סיגריה בשום מקום, והמכוניות הנוצצות, ומצד שני רחוב אחרי רחוב של בניינים מכוערים, מצ'וקמקים, מלוכלכים ומרופטים. בקיצור, טוקיו היא ממש לא בשבילי, בטח לא כמקום לגדל בו את הילדות שלי. אבל נהניתי מכל שניה של הביקור, והדבר הכי ענק הוא שאני אהיה שם עוד פעם השנה, כי אשתי זכתה בשני כרטיסי טיסה של JAL. כנראה נבקר שם ביוני, וגם נקח איתנו את הבנות.

fwave

New member
ומה עם עיר קטנה?

הערים הקטנות יכולות להיות יפיפיות. ובמרחק רכבת מהעיר הגדולה... (יש לילדי בית ספר הנחה לרכבת?)

dannyshadow

New member
שמח שנהנת =)

אולי אתה יכול לספר עוד? ויותר טוב- תמונות? (תמונה אחת שווה 1000 מילים אז היא יכולה לחסוך לך כמה שעות טובות:p)

jonbaum

New member
אין לי תמונות

למען האמת אפילו לא לקחתי איתי מצלמה כי ממש לא התכוונתי להתעסק ב"תיירות" או ביקורים ב"אתרים", כי את כל זה כבר עשיתי. איך שהגעתי ישר התחלתי בהתרוצצויות ובשופינג. המוסד הזה שנקרא 100 ין שופ הוא פשוט מדהים שהתפתח מאוד מאז הפעם האחרונה שהייתי שם. אפשר להשיג שם מבחר מדהים של דברים, והכל עולה 100 ין. ממש צריך לראות בכדי להאמין. קניתי גם לא מעט בגדים בחנות בשם UNIQLO, שיש לה סניפים בכל חור - הכל שם זול ואיכותי. גם קניתי צלחות וקערות בדוכן שהיה באיזו שהיא תחנת רכבת - כל צלחת 200 ין, והוא נתן לי 6 ב-1000 ין. ובכן, יפן ממש לא יקרה כמו שהיתה פעם. ביליתי גם לא מעט זמן בסופר - קניתי את כל מה שאי אפשר להשיג כאן, שזה בסך הכל לא הרבה דברים (יש כאן אפילו HI-CHEW, כמו ששרית יודעת.....) מה עוד עשיתי? ביליתי זמן עם החברים שלי, ניסיתי לגלות מה השתנה מאז הביקור הקודם, מה לא השתנה, ביקרתי בסוכנויות התרגום שאני עובד איתן כדי להגיד שלום ולבקש שישלחו לי יותר עבודה (בפעם הקודמת זה עבד - נראה מה יהיה הפעם). ובכן מה השתנה? בסך הכל לא יותר מדי הרבה. השינוי הגדול ביותר הוא שאנשים כבר לא מדברים בפלאפון ברכבות (היו תלונות שזה מפריע וברמקולים כל פעם מבקשים לא לעשות את זה), ובמקום זה אנשים עסוקים באימייל. בשניה שעולים על הרכבת מיד מוציאים את הטלפון ובוהים במסך עד שיורדים. אם כבר אז עדיף שידברו. זהו בערך.

שרית(^_^)

New member
お帰りなさ&#123

お帰りなさい ! האמת היא שגם בעלי ואני היינו אמורים להיות בטוקיו ממש בתאריכים מקבילים, אבל נאלצנו לבטל את הנסיעה (בגלל מחלה של כלבתנו האהובה והקשישה
) כולי קנאה. ואיך אשתך זכתה בכרטיסים ליפן ?? אגב, למה החלטתם לנסוע דוקא ביוני, עונת ה-tsuyu עם גשמים נון-סטופ (לא מספיק לכם הגשם באירלנד
)? אוי... TOKYU HANDS. מקום מדהים. אני יכולה להסתובב שם ימים שלמים ולבזבז שם כמה איצ'ימנים טובים בלי בכלל לשים לב
אגב, תהיתי לאיזה איזור בטוקיו התכוונת כשכתבת "רחוב אחרי רחוב של בניינים מכוערים, מצ'וקמקים, מלוכלכים ומרופטים." לטעמי זה לא ממש תיאור מאפיין של טוקיו. כמובן שיש שכונות קצת יותר מוזנחות, כמו בכל עיר גדולה כמעט (כמו גם בת"א ובירושלים ואפילו בדבלין). קח למשל את כל איזור omotesando aoyama (שם גרה המשפחה של בעלי) - איזור מצוחצח ומטופח למשעי, עם אוירה קצת ניו יורקית, קצת פריזאית, יוקרתית ושיקית.

jonbaum

New member
ובכן כך

איזה שבוע וחצי לפני שנסעתי, הלכתי עם אשתי לארוחת ערב השנתית של ארגון בשם ה-IRELAND JAPAN ASSOCIATION. היה ערב משמים - אוכל על הפנים, וה"בידור" הסתכם בהרצאה של השגריר היפני. אבל אחרי הארוחה היתה הגרלה, ואשתי הצליחה לזכות בפרס הראשון, שהוא שני כרטיסים ליפן של JAL. אנחנו נוסעים ביוני כי ממש אין לנו ברירה. אשתי עסוקה עם כל מיני דברים עד סוף מאי, אי אפשר לנסוע ביולי אוגוסט כי הכרטיסים לא תקפים (וגם ככה לא היינו נוסעים בתקופה הזו כי חום אימים), ובספטמבר הבת הגדולה שלי כבר מתחילה בית ספר. לכן נשאר רק יוני. אז נסע בשבועיים הראשונים של יוני ונקווה לטוב, כי בדרך כלל הגשמים מתחילים רק באמצע החודש. לדעתי התיאור שלי מאפיין את רוב טוקיו - כל SHITAMACHI, וגם הרבה איזורים אחרים, חוץ מהמרכזים הגדולים כמו SHINJUKU ו-GINZA. איזור OMOTESANDO הוא בהחלט יוצא מהכלל. אגב, אפרופו OMOTESANDO, הזדעדעתי לגלות שהם הרסו את הדירות היפות שהיו בצד שמאל של הכביש (כשיורדים מ- HARAJUKU) מול האוריינטל בזאר, ובמקום זה בנו איזה SHOPPING CENTER מפגר בשם OMOTESANDO HILLS שמורכב כולו מחנויות של BURANDOHIN ומעצבים - דברים שממילא מכרו ב-OMOTESANDO בכמויות.

TheSegal

New member
../images/Emo207.gifתמונות מדהימות שנתקלתי

בהן במקרה.... הצלם מוכשר...ויש שם עוד תמונות שלא קשורות ליפן ששווה להציץ בהן...

GnomeBubble

New member
בהחלט יפה

הבחור צלם טוב, אין מה לומר. אפילו טוקיו נראית טוב בתמונות.

Manty

New member
okaeri nasai

מצטערת שלא הייתי available (בדיוק ילדתי
) כשהגעת, אך אני מקווה שביוני נוכל להפגש... כאן, ביוקוהמה, מאד ירוק, נקי, ואפילו הבתים בצ'כונה מפוארים (אם כי אני דווקא גרה בדאנצ'י ישן, וזול (!)). שמחה שנהנת, ויופי שגילית מחדש את חנויות ה - 100 יין. אכן שוות! כשהייתי בלונדון לפני 3 שנים, ראיתי שגם שם פתחו uniqlo.. (אליכם עוד לא הגיע?)

jonbaum

New member
מזל טוב על הלידה

מקווה שהכל עבר בשלום. אין באירלנד UNIQLO - אני יודע שיש באנגליה, אבל הבנתי שהם בקשיים. הם בבת אחת פתחו המון סניפים לפני שהיה להם מוניטין, ודי נפלו על הפנים. אני חושב שרוב הסניפים נסגרו, למעט שנים או שלושה במרכז לונדון. מה שכן יש בדבלין זה סניף של MUJI (מחירים מופקעים).

שרית(^_^)

New member
omedetou !! ../images/Emo49.gif

העם דורש תמונות !
וגם דווח אם זה בן או בת והאם גם הפעם בחרתם שם שמכיל בתוכו yu ?
אגב, זה נכון שביפן כמעט ולא נותנים ליולדות אפידורל ?

jonbaum

New member
אני גם שמעתי

לפחות בבתי חולים הרגילים. אפשר נדמה לי לקבל אפידורל בבתי חולים שבו יולדות הרבה זרות (כמו AIIKU ב-HIRO) אבל גם אז נדמה לי שצריך לבקש במיוחד. מעניין מה הנסיון של מנטי.

Manty

New member
Domo, domo ../images/Emo140.gif

וקצת תשובות.. בהחלט נכון שבבתי החולים כמעט ולא נותנים אפידורל. נשים ביפן מצופות to gaman את הכאבים, בדר"כ בשכיבה על הגב.. הרבה זרות בוחרות ללכת לרופא מסויים כאן בטוקיו, כי הוא עבר הכשרה במערב, ותמיד מוכן לתת.. לגבי, כל זה אינו רלוונטי יותר מדי, כי אני בחרתי ללדת קצת אחרת
טוב, וקצת על השמות אז ילדתי בת! ועכשיו יש לנו בן טאיו (太陽), בת קויו (紅葉), בן יוסוי (陽水), ובת מאיו (万葉). (לשני הבנים אותו הקאנג'י (חום), ולשתי הבנות אותו הקאנג'י (עלה). ואכן, לכל הילדים יש yo בשם

Manty

New member
אופס, הקישור לא עבר

אז עוד קצת פרטים על איך ילדתי...

EranGoshin

New member
מזל טוב

זה עדין נכון שצריך לשלם כסף ביפן כדי ללדת? המון כסף לבית החולים,זה חוזר אחר כך?

למעלה