זהו !! חופשששש!!

זהו !! חופשששש!!../images/Emo27.gif

זהוו!! סיימתי את כיתה ט' לפני חצי שעה!! ^^ עכשיו אני יוכלה לרקוד עד איזה שעה שאני רוצה ולא לחזור ב-11 וחצי בגלל שיש לי בצפר למחרת!! עכשיו יש לי 70 יום ... אני ינסה לחפש עבודה שלא יהייה לי משעמם! < כל החברות שלי עובדות >

נופרוש,בחופש הגדול תשפרי את הידע

בלשון, אל תלמדי מהטעויות של מרגלית צנעני בשיר לריקוד הזוגות "לעולם". לא אומרים ,אני ינסה, אומרים ,אני אנסה וכן הלאה .אתה תנסה,את תנסי, הוא ינסה.....

חח .. ניראה לך שאני יבזבז את הזמן

על קורסי קיץ, או על תיגבורים בבצפר.. אולי אני יקח=אקח <באתי לרשום יקח ואז נזכרתי לתקן> קורס קיץ במתמטיקה ^^ אבל חוץ מזה אני לא יפתח מחברת! בישביל זה יש חופש!! ללכת לים ..להישתזף.. קניון .. שופינג.. חברים..לבלות.. עוד מעט יש גם את העיר האדומה! בכל מקרה תודה על התיקון !

הבת שלי רוצה בקיץ קורס תגבור

באזרחות,ובחינה במועד ב למה לא? רק 400 שקלים. היא תלמד ותבלה. לפני שנה, המורה בבית הספר נתנה לה בהיסטוריה ציון מגן 0 במשרד החינוך קיבלה 90 במועד ב במתימטיקה המורה נתן לה ציוני 5 ו-20, במשרד החינוך קיבלה 100 בכולם, השנה באזרחות נתנה לה 0 במגן, איך אפשר לתת בציון מגן 0 ולא 1, זה הגיוני. המקצועות האלה הם מקצועות חובה. תראי איזה מורים דפוקים יש בבתי הספר בסוף לא התחשבו בציוני בית הספר. גם השנה לא יתחשבו ב-0 של האזרחות. צריך לעשות סדר ולהעיף הרבה מורים דפוקים מבתי הספר, זה הזמן הנכון.בדיוק בקיצוצים. יש מורים מיותרים שלא יודעים ללמד ולא יודעים לתת ציונים כמו שצריך. כמובן שיש גם מורים טובים. אחת מהם זאת בטח אוהבת לרקוד שלנו מהפורום. הלימודים בגילך חשובים יותר מעבודה.

מונל

New member
עזרא, הפעם פישלת

אם הבת שלך באופן שיטתי מקבלת ציוני מגן השואפים ל- 0, אולי הבעיה היא בה ? חשבת על זה ? מאד נוח להאשים את המורים. טוב היה אם כל אחד, היה מסתכל קודם על הגיבנת שלו.

מונל.עובדה שבמועדי ב בבחינות משרד

החינוך היא מקבלת ציונים של 80-100. היא נערה עם מנת משכל גבוהה מאד ,מאד נבונה, נבונה יותר ממני. מוצלחת בכל דבר. את המורים האלה שהזכרתי , אני מכיר אישית, הם דפוקים בשכל, כשהייתי אתמול בהשגחה על בחינות הבגרות באזרחות שאלתי על המורה הזאת, התלמידים אמרו לי שהיא מורה שמורידה ציונים באופן דרסטי, לפעמים שהיא שונא כיתה,אז היא מכשילה את כל הכיתה, כשלימדה את הבת שלי לפני שנה ולפני שנתיים הסטוריה, היא נתנה לחצי מהכתה ציוניים שלילים , כל התלמידים שקיבלו את השליליים האלה הלכו בחופש הגדול לעיר השכנה הרצליה, שילמו 400 שקלים, למדו בצורה מרוכזת את החומר וכולם או רובם הצליחו בגדול בבחינות מועד ב, כידוע במועד ב לא מתחשבים בציונים הקודמים.

מונל

New member
עדיין לא משכנע

מורה לא יכולה לתת לחצי כיתה ציוני מגן שלילי..כי מתחשק לה. אף תלמיד לא מקבל ציון שלילי כי הוא הצטיין במקצוע. וזה שאח"כ אחרי קורס אינטנסיבי הוא עבר את הבחינה, לא מוכיח שמורה לא טובה. כלל ידוע..שמי שלא לומד בזמן...לומד אחרי הזמן...ועל חשבונו (גם זמן וגם כסף). בהצלחה.

אביגל ג

New member
כאן אני לא מסכימה

כ"כ לא רוצה להכנס לזה. אלו הזכרונות היותר מרים שלי מביה"ס ואני מעדיפה לזכור זכרונות טובים. בכל מקרה, יש גם כאלה שנותנים לחצי כיתה ציון מגן שלילי. מנסיון. של ממש לפני חודש וחצי, משהו כזה. ולא כי מתחשק לה, כי היא (או הוא) מפחדים על מקום העבודה שלהם.

אביגל יקירה

זה ממש , אבל ממש לא נראה לי הגיוני, בלתי מקצועי וקטנוני "להכשיל" חצי כיתה, רק מסיבות כסת"ח. בכלל, אני חושבת שבמקרים כאלו, יש נטיה להתלהמות והשתלהבות יצרים. מורה לא יכול להכשיל חצי כיתה סתם<הכוונה ללא עובדות-קר-ציונים מוכחים!> אפילו אם מאוד בא לו! כיום, כוחם של ההורים כה חזק, ואני במו אוזני שמעתי< לא כלפיי > הורים שמטיחים בפני מורה\ מנהלת שהם "ידאגו" לפטר אותה כי.... נראה לך שחצי כיתה היתה מקבלת ציון שלילי סתם , ללא סיבה מוצדקת וההורים היו עוברים על זה בשקט? סוריי, לא מקבלת בכלל.

אוהבת,אין תאום בין ההורים,כאשר הורה

בא לברר,האחראית על השכבה ,המורה והמחנכת אומרות, רק הבת שלך והחברה שלה לא בסדר, ההורה מאמין ובסוף השנה מתגלה האמת. המורים השקרנים מחפים אחד על השני. בסוף כאשר נהיה מאוחר ,מתגלתה האמת, חצי מהכיתה נכשלו אצלה והלכו בחופש הגדול להיבחן מחדש בעיר השכנה הרצליה, בתיכון הראשונים ליד אולם הריקודים. אחרי כל כך הרבה שקרים של המורים ,אני כבר לא מאמין לאף מילה של מורה. בזמן שאני הייתי תלמיד היו מורים עוד יותר מנוולים. היו עושים כל מיני טריקים ברורים לעין בכדי שניכשל בבחינות, אז היינו תמימים ושתקנו,לא התלוננו, אף אחד גם לא היה מקשיב לנו, לדעתי בארץ, אין סקטור יותר גרוע מאשר המורים בבתי הספר. היתה גם הפליה גדולה בין ילדי השכונות לילדי האלופים בצה"ל. כמובן שהיתה הפליה גם בין אשכנזים ומזרחיים. ובכלל עם ישראל בארץ ישראל זה עם סופר שקרן, אי אפשר לסמוך על בני אדם, זה ממש מאכזב, כל אחד צריך לסמוך רק על עצמו ולא להאמין לאחרים. לערבים בארץ אני מאמין,הם לא משקרים, ליהודים אני לא מאמין. הערבים יותר אדיבים ויותר סבלניים ויותר עוזרים לזולת, החברים היהודים רק חנפנים, הרבה חיבוקים ונשיקות בהרקדות ,זה סתם בלוף.

אביגל ג

New member
אני יודעת, ואני מכירה את זה

וגם אני פעם אמרתי שדברים כאלה נאמרים מתוך עצבים והדברים לא נכונים. אבל זה לא נכון. יש גם פעמים שזה אמת. וזה עצוב. אני ראיתי במו עיני. לגבי ההורים, אני לא יודעת מה עם אחרים. אני אתן לך אותי כדוגמא. לא אוהבת שמערבים הורים. כ"כ לא אוהבת את זה, וכשמערבים זה אפילו מעצבן אותי! אני בת 18, נכון? אני כבר בוגרת, נכון? אז למה צריך הורים? שיפנו אליי! אגב, המורים יודעים לפנות להורים רק כשהם על סף "פשיטת רגל"... ז"א כשהתלמיד עומד להכשל המורים נזכרים להתקשר להורה ולהגיד הבן שלך עומד להכשל - תכיר בזה. הם לא יתקשרו הרבה הרבה לפני וידברו עם ההורים על איך לשפר את ציוני התלמיד. אני רואה כ"כ הרבה מקרים כאלו בשכבה שלי. אני רואה גם תלמידים שהתחילו לאבד את עצמם באיזשהו שלב במשך השנה. ואם אני, אחת שלא לומדת איתם בכיתה יודעת מה קורה איתם מבחינה לימודית, המורה בטוח יודע. אז למה לא להודיע לפני להורה? למה להודיע שבוע וחצי לפני המגן ולהלחיץ את ההורה? אגב, על אותו משקל מה שאת כתבת אבל משהו שקרה אצלי בכיתה שנה שעברה: נראה לך שכל התלמידים בכיתה מלבד שני תלמידים יקבלו ציון שלילי בבגרות וזה לא קשור למורה?? ואגב, משהו קטן עליי: יש לי הערכה גדולה מאוד כלפי מורים. אני מכבדת אותם מאוד מאוד. אבל מצד שני, אני גם מבקשת כבוד והוגנות. וכשמה שאני מבקשת נפגע, אני נפגעת מאוד.

../images/Emo204.gif פה אני כבר חייבת להתערב...

כי כתבת, אביגל, "...אגב, המורים יודעים לפנות להורים רק כשהם על סף "פשיטת רגל"... ז"א כשהתלמיד עומד להכשל המורים נזכרים להתקשר להורה ולהגיד הבן שלך עומד להכשל - תכיר בזה. הם לא יתקשרו הרבה הרבה לפני וידברו עם ההורים על איך לשפר את ציוני התלמיד..." ואני חייבת לספר על המחנכת של הבן שלי, שכאשר ראתה שהוא מקבל כיוון הפוך לרצוי... נצמדה לו לוריד והייתה איתי בקשר כמעט על בסיס יומי.... ולמעשה... הצילה את הלימודים שלו... ואני יודעת שהוא לא היה היחיד שנהגה כך כלפיו... מורה כזו היא מורה לחיים... {
לאשרת} מצד שני, בנושא ציני המגן... יש בתי ספר שהמדיניות המוצהרת שלהם {שמוכרזת בקול רם...} היא שבחינות המגן שהם מעבירים תהיינה קשות בכמה דרגות מבחינות הבגרות הממשלתיות... התוצאה היא שציוני המגן של התלמידים הופכים לציוני הכשל... אחת הבנות שלי למדה בבי"ס כזה... ובמבחן התוצאה הסופית... היה עדיף לה לעשות את הבגרות במסגרת אקסטרנית...

קשה באימונים קל בקרב....

אבל אכן, אולי בגלל זה, המגן גם לפעמים מוריד ציון, ההפך ממה שאמור להיות כפי שמתפרש משמו.

הםכבר לא קוראים לזה ציון מגן,כי הוא

לא מגן, קוראים לו ציון בית ספר. אם למשל לתלמיד מגיע ציון 100, המורה נותן ציון 70. כי המורה לפעמים פוחד לקחת סיכונים במתן הציון. התוצאה היא, או שבמשרד החינוך התלמיד מקבל 100 או שהוא מקבל 40,אז לא באים בטענות למורה ,כי לא היה הפרש הגדול ב-30 נקודות ממה שהמורה נתן. בקיצור תרגיל מלוכלך של מורה שרוצה להיות עם ראש שקט.

אביגל ג

New member
זה עצוב....

יש כאלה שמחכים לרגע האחרון לפנות להורים. שנה שעברה הייתה לי מורה לתנ"ך מאוד מאוד נחמדה, שפתאום באמצע השנה יצא לי ציון נכשל במבחן בתנ"ך. באמת שזה היה חד פעמי כי אני ותנ"ך מאוד הסתדרנו (
) אבל היא לא הייתה רגועה ושלחה מכתב להורים. אני בתגובה מאוד התרגזתי ואמרתי שההורים יהיו מחוץ לתמונה. בסופו של דבר הכל הסתדר
בלי ההורים. זה מקרה שמח. מה שעצוב זה, שכבר הרבה זמן ציוני המגן ברוב המקצועות לכוווולם הפכו להיות ציונים הורסים ולא ציונים שמגנים. ממש כמו שאמרת פרפר. שנה שעברה מאוד רציתי לדעת את ציוני המגן לפני הבגרות כדי להתכונן "בעזרתם" לבגרות. ז"א לפי הציון אמרתי אני צריכה להשקיע יותר, אני צריכה להשקיע פחות וכן הלאה. השנה, אני כבר לא רוצה לדעת (יותר נכון לא רציתי, כבר כמעט הכל עבר). כשניגשתי לבגרות בהסטוריה לא טרחתי לבדוק על כמה הגישו אותי. כנ"ל לגבי הבגרות בביולוגיה במעבדה. אין לי כוח. להתעצבן על ציון ההגשה רק מתיש אותי, מעצבן אותי ומרגיז אותי. רק במקרים מסויימים בא לי פשוט לבוא למורות שלי (השנה אין לי מורים גברים
) ולחבק אותן על היותן הוגנות. כי באמת אין הרבה כאלה לפי מה שראיתי. אגב, פרפר... עדיין אפשר להיות אינטרני ולא לפתוח תיק אקסטרני ובתום כיתה י"ב, לגשת לשפר את הציונים ללא ציון הגשה. נטו הבגרות. וזה הכי טוב לדעתי

../images/Emo204.gif אביגלוש... לרגע לא התכוונתי.

להמליץ על לימודים אקסטרניים במקום/ע"ח הלימודים האינטרניים... אבל בכתה של הבת שלי היה תלמיד שניגש לבחינות עצמן כתלמיד אקסטרני... כלומר.. בלי ציוני המתכונת... כך שיש אפשרות שכזו... וכמובן שאני מאחלת לך המון המון

למעלה