זהו זה...

נ א ו ק ו

New member
זהו זה...

נכשלתי טסט רביעי. אני מיואשת לגמרי, כבר כמעט שנה וחצי בתוך לימודי הנהיגה האלה ואין לי כוח יותר. (וגם אין כסף אבל זה כבר נושא אחר...:)) מה עושים? לנסות לעבור מורה?... לעבור לאוטומטי?!?! נמאס! אוף :(

777חסויה

New member
אל תעברי לאוטומט - זה בטוח

יש מורים ששולחים תלמידים לטסט כשהם עדיין לא מוכנים, כדי להרוויח כסף.. אני בטוחה שאת יודעת ומרגישה לבד אם את מוכנה לטסט או לא. ואולי זה קורה מהתרגשות. אז מה? אנשים עוברים גם בטסט עשירי. בסופו של דבר כולם עוברים! אל תעברי לאוטומט, זה בטוח. ואל תתייאשי! אם לא עברת בטסט הזה אז בטסט הבא, בסופו של דבר יהיה לך רשיון! המון בהצלחה!

נ א ו ק ו

New member
אני לא חושבת שזה מלחץ.

אולי בטסט הראשון הייתי לחוצה וגם קצת בשני אבל אחר כך היה בסדר גמור. זה פשוט חוסר מזל... כל פעם מחדש. על כל מקרה, מישהו פה פעם היה במצב כזה והחליט לעבור מורה? אני ממש שוקלת לעשות את זה. נמאס לי מהמורה שלי כבר ויש לי הרגשה שהוא לא מלמד אותי טוב. אני כבר שנה אצלו! הבעיה היחידה היא שזה ממש ממש לא נעים... איך אומרים למורה כזה דבר? :\ ואגב היה לי טסטר ממש ביזארי היום, לא סתם ת'פה לרגע!

Krishi

New member
השאלה היא..

האם התאונות האלה נובעות ממשהו שהמורה שלך לא לימד אותך להתמודד איתו או שאת עושה טעויות למרות שהוא לימד אותך איך להתמודד איתם? סך הכל המורה איתך שנה שלמה... מה חדש כבר הוא יכול ללמד אותך? חח אני אומר אל תתייאשי... תנסי עוד ועוד... לא חסר אנשים שעוברים טסט עשירי. אבל, אם תרגישי שזה באמת יותר מדי בשבילך, או שאת לגמרי לא מצליחה להשתלט על ידני, אוטומט זה לא אופציה גרועה כל כך

100vardit

New member
באסה.מכירה את זה מקרוב...

וכמה שזה באסה ! ו-אוף! צריך להמשיך.לא?! את חושבת שהבעיה שלך זה הקלאצ' וההילוכים? אם לא -לא ממליצה לך לעבור. חבל לעבור לדעתי.אבל אם את ממש מסתבכת זה משהו אחר. אני במצב כמוך-נכשלתי טסט רביעי לפני 3 שבועות. אני מתכוונת לקחת מתישהו כמה שיעורים ולנסות את מזלי שוב. למה את חושבת לעבור מורה? הוא לא הכין אותך מספיק טוב לדעתך?

נ א ו ק ו

New member
כי...

כי הוא נורא מעצבן אותי בזמן האחרון ואני חושבת שאולי פשוט אין לי חיבור טוב איתו, ולדעתי חיבור בין מורה לתלמיד זה משהו מאוד חשוב ומכריע. חוצמזה אני מכירה כמה אנשים שגם לקח להם הרבה זמן לעבור אצלו.... תראי זאת עובדה, אני לא עוברת טסטים. אני הרי חייבת לעשות מ ש ה ו... אולי להחליף מורה יעזור. הכי באסה זה שאני טסה עוד שבוע לחודש לאירופה ואחר כך אני אצטרך להתחיל הכל שוב... (אבל מה איכפת לי... אני טסה לחודש לאירופה!!!!
)

נ א ו ק ו

New member
חח תודה...!

הייתי מעדיפה לגמור עם זה לפני הטיול ולנסוע בראש שקט... אבל כנראה שאי אפשר לצפות לטוב ביותר כל הזמן.

100vardit

New member
אולי כמו שאת אומרת זה גם קצת חוסר

מזל.כי -אני בטוחה שאת כבר יודעת לנהוג. תראי,גם שלי-מבאס-הוא אמר לי אחרי הטסט השלישי "מה יהיה איתך-את לא רוצה רישיון" אבל -לא אכפת לי.אני לא מתכוונת עכשיו לעבור מורה. מקווה שעוד קצת זה יהיה מאחורי! שיהיה המון הצלחה במה שתחליטי!!!! ו-תעשי כיף בחו"ל-תבואי אח"כ עם כוחות מחודשים.

נ א ו ק ו

New member
וסתם כדי לשתף...

הטסט באמת היה ממש מוזר! הוא דיבר איתנו כל הזמן על שטויות (ולדעתי הפריע לי בריכוז בעקבות זה) והעביר ביקורת על נהגים מסביב... ובנוסף, על כל טעות קטנה הוא התחיל להסביר שעות מה לא בסדר!! מסתבר שעשיתי פנייה שמאלה לא טוב (טעות של מתחילים אני יודעת, רק שאני ממש לא מתחילה) ואז כשהבחור שהיה איתי נכנס לטסס הוא הוביל אותו לאותו רחוב ששם עשיתי את הטעות, ביקש ממנו לעצור, הסתובב אלי והתחיל להסביר לי למה פה זה רחוב דו סטרי ואני עשיתי את הפנייה לא טוב כי בלה בלה... כאילו, מה זה? אני פה בשעור נהיגה?? סתום ת'פה ותמשיך לנסוע... חחח חוויה מרעננת בהחלט.

Krishi

New member
אם הוא הפריע לך בריכוז

היית מבקשת ממנו יפה שיפסיק לדבר כי זה מפריע לך. וכשהוא העיר לך זה היה רק לטובתך (רוב הטסטרים לא ימצמצו אפילו ויכשילו בלי להגיד מילה). במקום להתרגז עליו תקחי בחשבון את ההערות הבונות שהוא העיר לך ותיישמי אותן בטסט הבא.

מתן1002

New member
חח באמת מוזר אבל

בכול זאת הוא עשה את זה בשביל שפעם הבאה לא תטעי ככה, ואם תגיעי למצב כזה תדעי איך להתמודד איתו..

נ א ו ק ו

New member
נכון...

אני לא מאשימה אותו... סתם אומרת שהוא היה בחור מוזר. נראה גם קצת כמו מנקה זבל..! חח. הייתי בשוק כשהוא נכנס לאוטו, לא הבנתי מה זה שבא לאסוף את האשפה מהפח הציבורי ליד רוצה ממני!

מממ דעתי..

אם את מרגישה ויודעת שהמורה לא מספיק טוב בשבילך אני חושבת שכדאי לעבור למורה שיש עליו שם ממש ממש טוב בעיר שלך ולקחת מהמורה שלך אישור שעשית X שיעורים לעשות אצל המורה עם השם הטוב שיעור שתיים שלוש ולראות אם את מרגישה יותר טוב ושונה.. אם תרגישי שהחיבור יותר טוב והנהיגה הולכת יותר חלק-הרי שהבעיה היא בקשר עם המורה. אם תרגישי יותר בנוח אבל עדיין תסתבכי כנראה שהבעיה היא עם החלק הטכני ואז כנראה עדיף שתעברי לאוטומט אבל רק אם הבעיה היא עם הקלאץ' וכל זה. בשורה התחתונה אני ממליצה לעבור מורה.. חברה שלי נכשלה 5 טסטים עברה למורה אחר ועברה את הטסט השישי אצל המורה השני

600mh

New member
דעתי

לעבור מורה יכול מאוד לעזור, אני לא בטוח אבל שחייבים לעבור לאוטומטי כי בד"כ אחרי 4 טסטים הבעיה זה לא הגיר, לפני שאת עוברת מורה תבדקי כמה מורים ותעשי אצלם שיעור ניסיון, אל תעברי למורה הראשון שממליצים לך. חוץ מזה חשוב מאוד שהמורה שאת עוברת אליו יהיה לו אוטו כמו שהיה למורה שלך או אוטו דומה להתרגל לאוטו אחר בשיעורי נהיגה יכול ליהות ממש מעצבן ולפעמים ביחוד ברכב עם הילוכים זה יכול להיות שונה לגמרי. לפני הטסט הבא אל תמהרי תעשי הרבה שיעורים, תאמיני לי זה שווה את ההשקעה, קחי את הזמן. חוץ מזה תבקשי מאיה מורה שלא יהיה לך לעשות הרבה החלפות (החלפה זה כשהמורה מתחלף עם מורה אחר מאותו בית הספר לנהיגה ל10-15 דקות) החלפה מאוד עוזרת לדעת מה מצבך ביחס לטסט, זה ממש כמו טסט זה אדם אחר שאת מרגישה איתו פחות בנוח, וגם הוא לא מכיר אותך אז כמו טסטר הוא יהיה הרבה יותר זהיר. עם את עושה 2-3 החלפות שאת כולם את עוברת בהצלחה בלי הערות חמורות מידי ובלי נגיעה בהגה או ברקסים, רק אז תגשי לטסט, ובהצלחה! חוץ מזה, איפה את עושה את הטסטים שלך?

ortal987

New member
תראיי..

לדעתי לא כדאי לך לעבור מורה. א-ב-ל אם את מרגישה שהמורה שלך לא טוב שהוא לא מלמד או מסביר פשוט תקחי כמה שיעורים לפני הטסט אצל מורה אחר.. סתם ככה בלי שום התחיבות כלפיו ובלי לספר שום דבר למורה שלך.. (חבל סתם להעכיר את האוירה ביניכם). יש אם זה קצת בעיה וזה לשיקולך.. כשעוברים מורה עוברים אוטו וצריך להתרגל מחדש לאוטו להילוכים ולקלאצ' זה הרי שונה מאוטו לאוטו.. דרך אגב גם אני במצב דומה לשלך אני לומדת 9 חודשים בערך עם מורה שלא מסביר ולא כלום מעיר דברים רק במקרים חריגים כמו עצירה חזקה וכו' וגם אני נכשלתי טסט 4 ואני מאוד מבואסת אבל אין מה לעשות מתישהו אני יעבור.

הייתי עוברת מורה.

כדי לנסות לראות אם יש למישהו אחר יותר מה לתרום לך! בהצלחה לא להתייאש את ממש בסוף.

ofir3dvb

New member
לא קראתי את שאר ההודעות אבל אני

נמצא במצב דומה גם אני ניכשלתי 4 טסטים והפסקתי למספר חודשים בגלל שאין כסף.. הפתרון זה לעבור מורה, ניסית את מזלך אצלו 4 טסטים, שנה וחצי - מספיק, הגיע הזמן לנסות שיטה חדשה. אני לא אומר את זה סתם , חבר שהיה במצבי עבר מורה למורה שהרבה המליצו עליו ואכן הוא הגיע לשיעור הראשון והיה מרוצה לגמרי מהגישה של המורה ומצורת הלימוד שלו , לדעתו זה היה שונה לגמרי מהמורה הקודם והוא אף הודעה שאם הוא היה עובר טסט אצל המורה הקודם זה היה רק עיניין של מזל ואכן זה הוכיח את עצמו והוא עבר טסט.

למעלה