זהו זה !!!

2 1 2

New member
אז ...

סיכמנו שהדיבורים וההשואות עם אילוף בעלי חים מקובל ומוכר , אני אנסה להתרגל לזה... מה עם ד"ר לרמן...מישהו מכיר/שמע? והתרופה שהוא רשם לי מרומיל...מישהו מכיר?

zivadina

New member
הרעיון הוא לאלף את סייח הפרא כדי

שיהיה אדון לגורלו, ולא כדי שנרכב עליו.

2 1 2

New member
זהו זה !!!

יש לנו אבחון מרופא לגבי הילד... האיבחון קובע שיש לו ADD וגם DCD ומומלץ טיפול לתקופה ארוכה עם תרופה שנקראת מארומיל. אני חושבת שככה הוא הגה את השם של התרופה. הכתב שלו פשוט לא ברור ... זה אומר משהו למישהו? בכלל מי מכיר או שמע על ד"ר לרמן פנחס? חוץ מזה הוא אמר שעם ילדים כגון הילד שלי יש לנהוג ביד קשה בכל הנוגע לחינוך,כמו משטר צבאי. אימרה שלא מצאה חן בעיני שהוא אמר זה שילדים עם בעיות כאלה יש לאלף כמו שמאלפים חיות והוא נתן לי דימוי של סייח פרא באורווה... מה דעתכם?

zivadina

New member
דיברנו על זה הרבה כאן.

מישהו מהחברים כאן אמר שהגבולות שצריך לתת לילד adhd הם כמו מכלאה עצומה לסוסים, שיש לה גדרות מאוד גבוהות ולא עבירות. הגודל העצום הוא כדי שלסוס יהיה הרבה מרחב מחיה, והגדר היא כדי לשמור על בטחונו. אני מוכנה להסביר לך באופן אישי למה הכוונה. אל תקחי את זה כל כך קשה, למרות שזה נשמע כך. פשוט צריך לעשות חוקים מאוד נוקשים בבית ולהיות מאוד עקביים בשמירתם. את לא תאמיני עד כמה חוקים כאלה מסדרים לילד את הראש. אני נוכחתי בזאת עם הבן שלי. מוכנה לתת לך המון טיפים. בהצלחה זיוה

גם אצלנו המכלאה גבוהה עם המון גדרות

וגם שמירה כמו קסרקטין קטן של צבא. שמתי לב שאם אין גבולות והיא מתפזרת אני יכולה לקבל שבץ מרוב מה שהיא עושה. יש גבולות ב רורים מה מותר ואסור ואסור ב שום פנים ואופן לוותר ולו גם ליום אחד. אם אני נשברת יש אבא שמחזיר אותנו מהר לפסים הנורמליים חזרה. ואוי ואבוי לי אם אני אשכח ליום אחד את החוקים. היא כבר מדקלמת חלק מהם אני נשבעת מתוך שינה. לא להאמין כמה חזק הם נכנסו אצלה. אל תבהלי מהדימוי של מכלאה לסוסים הוא התכוון לטוב. בהצלחה.

2 1 2

New member
זיוה....

היי זיוה אשמח מאד לקבל טיפים אני מוכרחה להודות שאני די "על הקרשים" עכשיו הבן שלי בן 6.5 - כיתה א וכמה שהייתי מוכנה למה שאני עומדת לשמוע,לקחתי את זה קשה מאד. אולי בגלל ההתבטאויות של הרופא ואולי בגלל שחשבתי בתת מודע לשמוע שיש פיתרון אחר חוץ מתרופות.

zivadina

New member
בבקשה לקום מהקרשים.

אני מקוה שלמקרא התגובות פה הבנת שהבן שלך הוא חלק מקהילה גדולה מאוד שיש לה קבוצות תמיכה, ספרים ומטפלים שיודעים איך לעקוף את הבעיות שלה. מכיון שאין לי זמן כרגע, אגיד לך רק שצריך לבנות סדר יום מאוד ברור, כאשור לכל שעה יש משימה או משימות קבועות. כמו כן, היום מחולק לפרקי זמן. נניח: בוקר-קימה, שתיה, שרותים,התלבשות, אכילה, ריטלין, הליכה לבית הספר. צהריים: ארוחה, טלויזיה, שעורי בית, חברים, מקלחת, מחשב, ארוחת ערב. ערב: טלביזיה, שינה. כל משימה בשעה קבועה. אצלנו יש גם תורנות רחיצת כלים, קיפול כביסה, ריקון אשפה ועוד בין הילדים. כל התורניות כתובות על המקרר, והן קבועות-כדי שיהיה קל לזכור אותן ולא נצטרך לעזרת המקרר כל הזמן. (למשל-בימי א´ ו-ג´ הבן הקטן רוחץ כלים, בימי ב´ ו-ה´ הבן הבינוני ובימי ג´ ו-ד´ הגדולה). תוכלי לכתוב אלי מסר באמצעות לחיצה על השם שלי, ואז אוכל לענות לך יותר בפרוט. בהצלחה

r66

New member
אני המומה - לאלף ילדים?

מה, כל-כך קשה לו להגיד לך שילד כמו שלך זקוק לגבולות ומסגרות? לא מבינה את ההשלכה לחיות פרא. יכול היה להגיד ילדים פראיים, אבל חיות? לא מתאים לי. יד קשה (?!), משמעת צבאית- OK מקובל, אבל חיות ?? אין מה להשוות. זה מרגיז אותי. איזה פחד "..ילדים עם בעיות כאלה.." ???!!! מצטערת, הוא היה צריך לדעת שהוא מדבר עם אמא. ר.

2 1 2

New member
תודה...תודה...תודה

האמת , כבר חשבתי שאולי באמת אני מגיבה בקיצוניות יתר...

spidergirl

New member
פשוט גועל נפש

איך שהרופא הגדיר את הדברים, חשבת אולי לרתום לו רסן?

דליה.ד

New member
הרופא הזה התבטא בקיצוניות

ואני מבינה את הזעזוע שלך. ויכולת להעיר לו שכך לא מדברים על ילדים, ואפילו "ילדים כאלה". לכל הילדים בעולם יש זכות לטיפול רפואי ולכבוד! מצד שני, אני סבורה שהוא התכוון למערכת נוקשה של גבולות בהחלט כדי לארגן את הילד ולהועיל לו ולא התכוון להזיק. הוא בטח נכשל בשיעורי הטקט בבית ספר לרופאים.... איני יודעת מה זה מרומיל ומאיני יודעת מה זה dcd - אשמח ללמוד!

michal shahar

New member
את בטח מתכוונת ל- Maronil

הי, איזה Maronil הוא נתן לו? (יש גם SR). לצערי אין לי כרגע זמן להסביר על התרופה הזאת מבטיחה שבצהריים (בין ישיבה לישיבה) אכתוב מספר מילים על התרופה ואמצא לך קישור מתאים. מיכל

2 1 2

New member
תודה מיכל...את האור בקצה המנהרה...

הוא נתן לי מארוניל 10 מ"ג פעמיים ביום.(הילד שוקל 30 ק"ג) הוא אמר שההשפעה תהיה אחרי כחודש. אל לתחצי בקשר לתשובה , זה יכול להיות גם יותר מאוחר כי אני אכנס שוב רק מחר בבוקר...בכל אופן - תודה!

2 1 2

New member
לדליה

לגבי התרופה אז אני מניחה שקראת שמיכל שמעה עליה ותיתן יותר פרטים מאוחר יותר. DCD הנה הפרעה הקשורה לאובססיביות. אני לא זוכרת את המינוח המדוייק לגבי ראשי התיבות אבל הכוונה היא לילדים אשר הופכים למבוגרים בעלי תכונות של אובססיה כמו למשל כאלה הרוחצים ידיים "שמונים אלף" פעם ביום או כאלה שרצים לבדוק עשרות פעמים אם כיבוי את האור או סגרו את הדלת וכו´. לדברי הרופא , שעדיין לא שמעתי אם מישהו מכיר או שמע עליו,התרופה הנ"ל אמורה לטפל גם בבעיה הזו של האובססיה וגם בקשב וריכוז. הוא טוען שבעקבותיה הילד יהיה עירני יותר אולם בצורה חיובית יותר. אני לעת עתה לא קניתי את התרופה. עדיין מתלבטת ורוצה להתיעץ עם הפסיכולוג (יש לנו צמוד במועצה). קראתי כאן שטיפול הומופטי וכדומה לא עזרו אז ירדתי מזה בנתיים מנסה להגיע להחלטות וכמה שיותר מהר.

michal shahar

New member
זה OCD לא DCD

DCD הם ראשי תיבות של Developmental Coordination Disorder (הפרעות בהתפתחות הקורדינציה)(קישור 1). OCD זו הפרעה של אובססיביות פירוש הקיצור- Obsessive-Compulsive Disorder . שוב אני קצרה זמן קראי את הקישור שנתתי ( שוב מצטערת באנגלית) מיכל

michal shahar

New member
Maronil ו- OCD ../images/Emo63.gif

שוב שלום, כעת יש לי קצת זמן להסביר על Maronil. תרופה זו מכילה את המרכיב הפעיל Clomipramine Hcl (ניתן למצוא את התרופה גם בשם Anafranil)(קישור 1). חומר זה פועל על-ידי עיכוב איסוף אדרנלין וסרוטונין אחרי שהופרשו, במילים אחרות הוא גורם להשפעה ממושכת שלהם. בעזרת פעילות זאת של Clomipramine Hcl הוא גורם למצב רוח טוב =נוגד דכאון (במצב היום אולי כדאי שכולם יקחו אותו). המינון המומלץ מגיל 5 10-30 מ"ג ליום ולילד גדול יותר 25-50 מ"ג ליום. תרופה זו משמשת בעיקר לטיפול בחרדות ובהפרעה אובססיבית טורדנית (קישור 2). שימי לב לתופעות הלוואי שרשומות בקישור 1. התופעות הלוואי השכיחות הם יובש בפה, נמנום, הסמקה והזעה. בעיקר הבעיה כאן היא ההשפעה שיכולה להיות על הלב אך השפעה זו היא רק במינונים גבוהים של החומר. אין הרבה מידע על הפעילות של תרופה זו על הפרעת ה-ADD. אולי ההשפעה היא בעקיפין על-ידי שיפור במצב הרוח וטיפול בבעיה שיכולה ליצור בעיות נלוות. יש מאמר אחד בנושא אך אין לו תקציר. אם את מעוניינת אתן לך קישור שלו. בקיצור קראי את הקישורים הם בעברית ומסבירים על הההפרעה ועל הטיפול התרופתי. בהצלחה בכל, מיכל

2 1 2

New member
קראתי...ואני יותר מבולבלת...

אולי גם בגלל רגשנות יתר... מיכל , את מכירה מישהו שלוקח את התרופה הזו? אם מי עוד אני יכולה להתייעץ? נורולוג ילדים אחר יש לי רק בינואר תור וחבל לי על הזמן. מעניין למה הוא החליט על התרופה הזו ולא ריטלין?

michal shahar

New member
פני לאבחון נוסף

הי, מצטערת אם בלבלתי אותך. נראה לי כי אתם צריכים לפנות למרפאה שמתמחה בהפרעת ה-OCD. בקישור השני שנתתי לך יש רשימה של מרפאות שמטפלות בהפרעה הזאת כדאי לפנות לאחת מהן. אני לא מכירה אנשים שלוקחים את התרופה הזאת. אני יותר מהצד של פיתוח התרופות, לא מתן שלהם לחולים. לגבי ההחלטה על הטיפול התרופתי כל רופא עושה שיקולים של איזה בעיה יותר דחופה ובמה כדאי לטפל קודם. לכן כדאי לפנות לרופא שמומחה בנושא (פסיכיאטר במקרה הזה). צריך לזכור שלתרופה זו יש השפעה מסויימת על הפרעת ה-ADD, לכן יתכן שהתרופה הזאת מהווה פתרון מושלם לשתי הבעיות. בכל מקרה אני לא נוירולוגית ולא פסיכיאטרית (אני אומנם ד"ר אבל לא MD, לא רופאה), כך שלצערי אין ביכולתי להמליץ לך על טיפול כלשהו. אם תזדקקי לעזרה נוספת בהבנת התרופות אשמח לעזור לך. מיכל

למעלה