זהו, זה סופי

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
למה הוא מקיא?../images/Emo10.gif

ביממה האחרונה עומר (בן 11 יום) הקיא (ממש,לא פליטה) 3 פעמים! פעמיים באמצע היניקה ופעם אחרי 20 דקות בערך בעגלה. למה זה קורה?? אמנם הוא יונק בקצב מהיר, אבל אין לי אפשרות להאט לו את הקצב, נכון?
והוא לא יונק כל היום, אלא במרווחים של שעתיים-שלוש בערך. זה נורמלי????

מירי 4

New member
איך נראה הקיא ?

חלב שהחל תהליך עיכול (כמו קוטג') או חלב כאילו שעכשיו נבלע ?

אולי נתקעה לו בועת אויר ואז כל מה

שמעליה, יוצא יחד איתה. אולי לעשות לו הפסקות יזומות לגרפס. לבדוק תפיסה, כי בתפיסה לא נכונה עלול להכנס אויר ולגרום לבעיה הזו.

../images/Emo124.gif מקפיצה לעזרה מהמומחיות שלנו

ג'יפ אולי תכתבי מאיפה את כדי שיוכלו לעזור לך. מצרפת קישור להודעה של ג'יפ בפורום להיות הורים

jif

New member
מאזור ראש העין

ואני מאוד רוצה להצליח הפעם בהנקה לעומת הפעם הקודמת....

../images/Emo124.gif../images/Emo101.gif אין בקישור שנתתי לך

שם באזור מגורייך? בנות - מי שיכולה לעזור ויכולה להגיע - בבקשה תראו איך עוזרים. בנתיים, תיכנסי לפורום יעוץ הנקה, יש שם בגלריה תמונות לש תפיסות נכונות, גם באחד השירשורים האחרונים בפורום זה, שרון של לוטן נתנה קישור לתמונות של הנקה נכונה. תנסי להעזר בזה עד שתגיע עזרה יותר מקצועית. אם לא תמצאי, תגידי ואנסה לקשר לך לפני כניסת שבת.

והנה הקישור לתנוחות הנקה

ותמונות איך לגרום לילד לתפוס נכון ומהי תפיסה נכונה. אם הוא לא תופס נכון, את מנתקת בעדינות עם הזרת, בווית הפה, כדי לפתוח את הואקום ואת הפה ושוב עוזרת לו לתפוס נכון

פינקי33

New member
לי הוסבר ע"י האחות בטיפת חלב שזה

בגלל שהם אוכלים בתדירות גבוה מדי והאוכל (חלב) לא מספיק להתעכל ואז צריך לנסות "למשוך" קצת את הזמן...

ואת יודעת שזו עיצה לא נכונה?

התינוק יודע כמה צריך לאכול. גם את, שאת רעבה אוהבת שימשכו אותך עם האוכל? תינוק יונק יודע בדיוק כמה הוא אוכל ואין כזה תדירות גבוהה מידי.

pitzi3

New member
זהו, זה סופי../images/Emo70.gif

הקטנה שלי חולה. משלשלת ומקיאה. מנסה לתת לה לינוק כמה שיותר (ההיענות לא גדולה), נותנת לה מים (דווקא מסכימה). שאלתי היא כזו: מה אתן ממליצות (מנסיון או מידע) לתת לה לאכול חוץ מציצי? לא אכלנית גדולה, אורז למשל היא לא מסכימה, אכלה היום רק לחם. מה עוד אפשר לנסות לתת לה חוץ מהנקה שלא יכביד לה על השילשולציה? היא גם ככה פיצקולה, לא מתאים לי עכשיו אפיזודת ירידה במשקל. ד"א היא בת שנה. לא מצאתי לאן לשרשר, ולא חושבת שזה מספיק חשוב בשביל שרשור חדש... אשמח לעצות
מראש.

חלילית1

New member
בת כמה הקטנה?

בעיקרון- לשילשולים צריך כלכלה "מייבשת", כלומר: גזר ותפו"א שבושלו במים עם מעט אבקת מרק, הרבה מים ועדיף לערבב בבקבוק - מים רתוחים עם כפית מלח וארבע כפיות סוכר וגם בייגלה - בגלל המלח הוא מומלץ כשסובלים משלשולים, אבל לא כל כך מומלץ כשסובלים מהקאות. גם מי אורז זה מצוין, כלומר-מבשלים חצי כוס אורז בסיר עם 2-3 כוסות מים ונותנים לשתות את המים-זה אפילו טוב יותר מהאורז עצמו. תרגישו טוב והרבה בריאות!!

pitzi3

New member
תודה../images/Emo13.gif

אנסה את המים עם המלח והסוכר וגם את המי אורז. גזר ותפו"א היא ממש לא מסכימה (גם לא כשהיא בריאה). היא בת שנה ושבועיים.

ו שתי

New member
גמצלנו ביקר הוירוס הזה ../images/Emo4.gif

מיזמתה עברנו להנקה מלאה, עד שהתאוששה ועוד כמה ימים אח"כ.

pitzi3

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולכן על העצות...

אני בהחלט מתכוונת להיכנס לשלב יישומן. אפשר להגיד שאחרי שינה של 12 שעות (עם שתי "דחיפות" ציצי באמצע) הקטנה (ואמא שלה) מרגישה קצת יותר טוב. תודה

מירי,

New member
ציצי- זה כל מה שהיא הסכימה(אז 9 ח')

פעם, כשהגדול שלי אושפז עם שילשולים והקאות הרופאים בביה"ח הינחו על כלכלה רגילה.....

החמות

New member
מנסיוניו מביקור הוירוס

ציצי כמה שיותר, במבה (בהמלצת הרופאים בבית חולים- מלחים....) נוזלים "בשיטת סבתא" כפית כל חמש דקות של מיים עם רבע כפית מלח וסוכר עם לא מקיאה עוד כפית וכך הלאה. לשים לב שלא תתיבש, יש בפארמים לקנות הידרן שזה נוזל עם המלחים-אנחנו לא ניסינו ובעיקר לראות שלא מתייבשת (אצלנו האור האדום הי שהתחיל להקיא ציצי) החלמה מהירה

ramiki

New member
../images/Emo53.gifהליחה תטביע אותנו../images/Emo101.gif

מלפני כשבועיים כשאפרוחה חלתה באיזה וירוס, היא משתעלת. חשבתי שעם המחלה יעבור גם השיעול, אבל לא כך היא. הליחה והשיעולים התכופים והמשורשרים מפריעים לה (וכפועל יוצא גם לנו) לישון
, לאכול
ובכלל מציקים לה. היא משתעלת עד שהיא הופכת אדומה מסכנה ובוכיה
. מבקשת עצות איך להקל/להעביר הליחה ולאפשר לה לחזור לחיים שקטים תרתית משמע. תודה מראש.

למעלה