זהו זה ואולי אחרת....

kidron11

New member
זהו זה ואולי אחרת....

לילה טוב חברים,
אני מקווה שזאת הפעם האחרונה - הנה עוד תסבוך משפטי:
אישור או הנפקה או משימה לאשר או להנפיק כל הון מניות, או זכויות אחרות או בטוחות הניתנות להמרה או להחלפה להון מניות שלהן זכות, העדפה או קדימות עליונה או שווה למניות המועדפות A;
מה דעתכם?
תודה
אביבית

daviduuu

New member
זה או זה או זה

אני לא הצלחתי להבין את המשפט; כבר בהשקפה ראשונה זה נראה משפט מסורבל.

אולי תנסי לעזור לנו לפענח את זה?

kidron11

New member
אני מתנצלת

זהו צירוף משפטי מזעזע....
הבנתי מה שכתבתי ואני כבר די שפוטה מהמשפטים האלה.
אל תתאמצו - במקרה הקיצוני אשאיר את ה....כמו שהיא.
אביבית

daviduuu

New member
ראי,

אם מדובר בתרגום מאנגלית, זה יעזור אם תביאי את המשפט המקורי באנגלית.

kidron11

New member
תחזיקו מעמד.

הנה הגרסה באנגלית:
The authorization or issuance of or uncertaking to aughorize or issue any share capital, or other righs or securities convertible into or exchangeable for share capital having any right, preference or priority superior to or on a a parity with the preferred shares

TNX

daviduuu

New member

קודם כל אני מוכרח לציין שאני לא מומחה לאנגלית, ואפילו לא אחוז מזה (ועל כך Geek יעיד). לצערי, אוצר המילים שלי מאוד קטן, אך נעזרתי במילון אוקספורד (ספר).

שנית, נדמה שמדובר כאן במסמך כלכלי 'כבד'... ולכן ראוי להתייעץ גם עם כלכלנים. בנוסף לכך, כדאי לך לנסות את מזלך בפורום "השפה האנגלית", פורום מאוד מאוד נחמד כאן בתפוז, עם אנשים נפלאים ומנהל נפלא (Geek God). אולי במקרה תתפשי שם שתי ציפורים במכה, מי יודע.

הניסיון הקטן שלי לתרגם את הקטע נעשה קצת בחפזה, מתוך מחשבה שאת לא תסתמכי רק על זה, והוא יהיה כיריית פתיחה גרידא.

"הרשאה או הנפקה או התחייבות להסמיך או לנפק הון מניות כלשהו או זכויות אחרות או ניירות ערך הָמִיריים (ר' ויקיפדיה) בשביל הון מניות המכיל זכויות כלשהן, העדפה או זכות קדימה או [על] שוויון בשער החליפים, עם המניות המועדפות."

אגב, יש כאן שלוש או ארבע טעויות הקלדה ('טעויות סופר') 0:
undertaking= uncertaking
authorize= aughorize
rights= righs
?a a

למעלה