סילבן שלום, המעוניין להמשיך בתפקידו כשר האוצר, הכין לנו בינתיים: - קיצוץ של עוד 6 מיליארד שקל בחינוך, בבריאות וברווחה. - קיצוץ שכר ופיטורי עובדים במגזר הציבורי (עוד מובטלים לשוק מבקשי העבודה). - המשך ההפחתה במיסוי על העשירונים העליונים. - קידום פרוייקטים יזומים כגון "תעלת הימים" (כמו עבודות הדחק של שנות החמישים: הרבה עבודת כפיים). מקווה לטובתך שיש לך דודים באמריקה. אם אין לך, מציעה שתרוץ להצביע.
הרבה מטיפים ואומרים שהימנעות מהצבעה היא חוסר אחריות וזריקת זין על המצב החמור במדינה. הם טוענים שבמדינה דמוקרטית חייבים להצביע עבור המועמד הכי פחות גרוע. ואני שואל: הרי גם בעירק או בסוריה יש בחירות ויש אפילו מתמודדים נגד השליטים שם, ובכל זאת הטענה שהבאתי זה עתה אינה תקפה שם. כלומר אף אחד לא יגיד לסורי שמסרב להצביע שהוא "זורק זין" וחסר אחריות. אז מי אמר שאנחנו דמוקרטיה והם לא?
להיות בדיוק "דמוקרטיה" מהסוג שלהם. חומד: כל מי שיושב היום בבית, נותן קול מתנה לאינטרס המנוגד לשלו. לך להצביע. נדבר אחרי (מי יודע? כבר הוכרעו אצלנו בחירות על פער של 1,200 קולות אולי אתה מי שיכניס את עלה ירוק לכנסת?).
עד הרגע האחרון התלבטתי בין מרץ לשינוי, ממש, עד שהגעתי לדלת של הקלפי עוד חשבתי " מרץ/שינוי.... מרצ/שינוי. ואז איך שאני מגיע לחדר שבו נמצא הקלפי, אני רואה שבין אנשי ועדת הקלפי יושב חרדי , הוא היה מאוד מיוחד באותו רגע . הוא בלט על פני כולם , והשחור שלו נראה עוד יותר שחור, הוא היה מדושן עונג משום מה.ולמעשה כשראיתי אותו, ראיתי גענקית. ומיותר לומר מה הצבעתי.
והכי חשוב במצב שלי הוא, לשמור על חיוניות ומצב רוח. כן, אני מכיר את הטכניקה: כל מה שהייתי אומר למישהו אחר במצבי, אני כעת צריך לייעץ לעצמי. אווף. אני מעדיף לייעץ למישו אחר. אבל מי שואל אותי בכלל? תודה לך מני
כשממש-ממש קשה לזכור מה אתה, אתה יכול לערוך לך רשימה פרטית של ההחלטות האמיצות שכבר קיבלת בחיים, והדברים הטובים שעשית מבחירה, וכל הפעמים שכבר נפלת - ובכל זאת קמת על הרגליים. גם רשימה קצרה שווה יותר ממה שהטילו עליך לעשות במקום עבודה זה או אחר.
כואב הלב לישמוע חדשות לבקרים על מישהו שאנו מכירים שמצטרף למעגל המובטלים. מה שנשאר זו התקוה שתגיע ההפסקה כדי שנוכל להוציא את הראש מהחרא, ואז אולי נוכל לנצל איזו הזדמנות לברוח. אני מאחל לך הרבה מזל, ושתהיה זו ירידה לצורך עליה.