זהו! החגיגה נגמרה...

beckham17

New member
זהו! החגיגה נגמרה...

החופש נגמר. השמינית נגמרה. עכשיו מתחילים לעבודדדדדדד!!! ללמוד תורה! אני נוסע מחר לישיבת ההסדר פ"ת, ושם אני לומד ב-5 השנים הבאות לפחות (בשילוב עם הצבא...). אני אשתדל להכנס לכאן כמה שיותר... בכל מקרה, מותר לכל אחד רק חצי שעה ביום לגלוש באינטרנט בישיבה, ככה שאני מקווה להפיק את המיטב... נושא אחרון לדיון בתור תיכוניסט בחופשה: האם בני עקיבא צריכה להתנהל כמעיין מתנ"ס לציבור הדתי, הכולל פעילויות קבועות שלא קשורות לשום דבר, או שעל התנועה לשמש כמקום להטמאת ערכים, וזאת גם ע"י פעילויות פחות קשורות וחסרות מסר... כלומר: האם צריכים לקיים פעילויות חסרות מסר, כמו צפיה בטלוויזיה, משחקי כדורסל קבועים, קיום סרטים באופן קבוע. או שצריך לקיים רק פעולות עם ערכים, ופעם ב... לקיים פעילויות ללא מסר ברור? שיהיה לכווווולם שבוע מצויין. בהצלחה ענקיייייית בלימודים/עבודה/שירות לאומי/ישיבה/מדרשה לכל החברים והחברות היקרים/ות!!! (נא לא להפוך את השרשור הזה לשרשור "בהצלחה". תודה...)

אף פעם אין תשובה חד משמעית

דבר ראשון, מז"ט על השנה ועל פרק החיים החדש חדש :) דבר שני, אני רוצה לתת לכם דוג' חיה ונושמת של הסניף שלי בבית- כן קיים כזה דבר.. השנה הקומונרית היוצאת הכניסה אותנו בחופש וקצת לפני לשגרה שיוצאים כולם כל מוצ"ש לאנשהו, לא חשוב לאן. כמובן שהתחלנו להתנחל על הים, אבל ברמת העיקרון, זה גיבש לאללה. לי היה כיף, ואם זה קורה אצל חבריא ב', מה לדעתכם יהיה בחבריא א'? פעילויות ללא מסר מיוחד הנראה לעין תורמות המון והן כלי לסייע לצוות ההדרכה להעביר פעילויות בעלות תוכן ממשי. חייבים לדעתי פעם בשבוע סתם פעילות, שבט שבט לעצמו אפילו, ופעם בשבוע קצת יותר "כבדה" לא יודעת מה איתכם, אבל כמדריכה ככה היו אצלי מחולקות פעולות של יום שלישי ושל שבת, אם כבר הגיעו חניך או שניים באמצע שבוע השתדלתי לעשות משו קליל, שיגרום להם לבוא בשבת ולהקשיב.

lali37

New member
כמו שגיל אמרה

אין תשובה חד משמעית אני חושבת שצריך פעולות חסרות מסר, כי גם הגיבוש הוא חשוב, ולפני שנה, שדברו איתנו על גרעין (רק חבל שהוא לא ממש פעיל היום) אז המדריכים בעצם אמרו שחלק מהפעילויות הם לכיף ולגיבוש. השאלה היא מה התדירות של הפעילויות הכיפיות, חסרות המסר ומה התדירות של הפעילויות הרציניות, ומה היחס לכל אחד מהן... ובזה אם כבר נעוצה הבעיה

אני חושב

שדווקא כן צריך להפוך את בני עקיבא למקום שבאים לשם לא רק כדי לעשות דברים רציניים עם מסר אלא גם להיות שם סתם כי כשאתה כבר נמצא שם בשביל פעיליות אחרות אז אתה גם בא בשביל כל הפעילויות האחרות הרציניות שבאות להעביר מסר.

lali37

New member
אני לא כ"כ מסכימה

כי אם אתה בא לבנ"ע בשביל אז אתה לא מקשיב או לא נכנס לפעולות הרציניות, ואתה פשוט לא בא בשביל לקבל, אז אין הרבה סיכויים שתקבל

אריאל היקר...

בס"ד מקוצר הזמן אענה במהירות (כידוע אני ביני"ש עכשיו...) צריך לשלב, לפעמים להעביר ערכים ולפעמים ניתן "סתם" להעביר פעילויות... אך צריך להשתדל גם כשמעבירים "סתם" פעולות להכניס תוכן כלשהו... כמו למשל גיבושים וכאלו...

חיפ

New member
אני חושב שתנועות הנוער פשטו את הרגל

ולכן אי"ה ילדי ילכו למתנ"ס .

למעלה