זהו הגיע מים עד נפש

זהו הגיע מים עד נפש

קצת הקדמה אני כבר שנה (עוד שבועיים) עובדת במרכז הזמנות נכנס. במהלך השנה היו הרבה שינויים במרכז אבל הליבה נשארה זהה לפני כשלושה חודשים התחילו שינויים מסיביים, התחילו לפתר נציגים על סמך כל מיני עילות מוזרות. לדוגמא, פיטרו נציגה כי הם החליטו שהיא מדוכאת מידי בעבודה, אותה נציגה עבדה בחברה למעלה משנה. תחלופת העובדים היא גבוהה, העבודה שוחקת מאוד והתמורה לא תמיד טובה, בתכלס עד לפני חודש עבדתי לפי 10.7 לשעה + עמלות, השכר הממוצע במרכז בזכות העמלות היה 28-27 לשעה והיו נציגים שגם הגיעו לשכר של 60 לשעה, ולא זה לא מספר מופרך, יש אנשים שעשו את זה. עד אותו זמן קיבלנו 4% עמלות על מכירות ועוד כל מיני בונוסים מוגדלים על מוצרים נוספים שמכרנו ומועדונים שונים. עוד דבר שהיה עד לפני בערך שלושה חודשים זה עניין המשמרות. עד לפני שלושה חודשים היינו צריכים להגיש משמרות לשבוע הבא עד יום רביעי לפני כשלושה חודשים החליטו שצריך להגיש משמרות עד שלישי בצהריים דבר שיוצר הרבה פעמים בעיות מבחינת תכנון הזמנים, יש לציין כי הסידור עדיין יצא בחמישי בלילה בלי שום קשר למתי הגשנו את הסידור. לפני כחודש התחיל תהליך אפילו יותר קשה, המנכ"ל כינס את כל הנציגים והודיע חגיגית כי..... מקצצים לנו במשכורת. הבסיס נשאר זהה אבל במקום 4% עמלות נקבל כעת רק 2.5% מה שאומר שהמשכורת קוצצה יותר בחצי, ולא זה לא בגלל קשיים שהחברה נתקלה בהם... אלא בגלל ששבוע אחר כך הופיעו 10 שברולטים חדשים בין הסמנכ"לים, אז מ-28 לשעה פתאום זה הפך להיות בקושי מינימום עוד דבר שעשו זה שיותר אנחנו לא יכולים לקבוע את המשמרות של עצמנו, הם נותנים לנו אפשרות של 4 הסתייגויות והם יחליטו בשאר הזמן איפה לשבץ אותנו, חשוב לציין כי בחוזה הנציגים חתומים על 4 משמרות בשבוע, ואלא אם נותנים הסתייגות ביום שישי אז מבחינתם אתה יכול להגיע גם ל-6 משמרות למרות שאתה חתום על 4. והשבוע בהחלט קרה השיא ששבר אותי לחלוטין, אני כרגע יושבת בבית חולה, אחת הנציגות, בחורה חמודה התקשרה לשאול לשלומי, שלא נעלמתי לה... וסיפרה לי מקרה... כבר שבוע וחצי שאנחנו מוציאים שיחות יותאות מהמוקד, אני אישית כבר הגעתי למצב בו צעקתי על אחד מאחראי המשמרת מהסיבה שהוא כנראה חשב שאנחנו במחנה עבודה ואסור לי לנשום בין שיחה לשיחה. על השיחות האלו אנחנו מקבלים 18 ש"ח לשעה ובמידה ואנחנו מוכרים אז 10 ש" על כל מכירה, המכירה זה מועדונים של החברה, במכירות הכל הכפך והיו נציגים שהצליחו לשכנע 7 אנשים במשמרת (של 7 שעות) והיו כאלו שהצליחו לשכנע 1) מה שעדיין מוריד את המשכורת שלנו וגורם לכך שלרוב המשכורת היא פחות ממה שמשלמים לכל טלמרקטינג... אז מסתבר שהיום הם סגרו את המרכז של השיחות הנכנסות כיוון שהכל היה שירות לקוחות הם החליטו שהנציגים צריכים להוציא רק שיחות ושאין טעם לפתוח את הקווים, זה באמת שבר אותי... הובטח לי כרגע להכנס למשרה טובה במקום אחר שהמשכורת בה הרבה יותר טובה וככה גם התנאים, העניין הוא שההכשרה מתחילה רק בספטמבר. אני לא רואה טעם לחפש עבודה לחודש וחצי הקרובים אבל מצד שני אני לא יכולה יותר... מה כדאי לי לעשות?

קצת ארוך

שגיאות כתיב מהמהירות לפתר=לפטר הכפך=אפשרי - אין לי מושג איך זה יצא לי אולי בגלל הלימודים התחרפנתי

venus20

New member
לדעתי

אם זה הגיע למצב שאת מרגישה שאת לא יכולה אפילו עוד יום אחד.. זה לא שווה את זה.. תחפשי עבודה אחרת.

שוב

כמו שכתבתי שם יש עבודה שאני מיועדת אליה שההכשרה אליה תתחיל בסוף אוגוסט - תחילת ספטמבר, השאלה היא האם אני עוזבת עכשיו ויושבת חודש בבית (בחודש הזה אגב יש לי מה לעשות) הבעיה היא שלא תהיה לי משכורת (אופציה נוספת זה לגרום להם לפטר אותי ואז אני פשוט חותמת אבטלה לחודש) או שאני סופגת את זה במשך עוד חודש וחצי (שמתוכם אני שבועיים לא נמצאת) ואז ללכת

venus20

New member
פשש יפה יפה

וכשתיהי רופאה אני רוצה לראות שאת שוכחת אותי דרך אגב את יכולה לעבור לשירות לקוחות באורנג' שמעתי שיש להם תנאים טובים וכסף לא רע בכלל

כן אבל הם בטח דורשים התחייבות

ולי תהיה עבודה מאמצע אוגוסט תחילת ספטמבר שתכניס לי הרבה יותר ועם תנאים מעולים ככה שלא שווה לי כרגע להתחייב למקום אחר

פשוט מזעזע

אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם מישהו שמבין, כי מה שהולך אצלכם זו הרעה משמעותית בתנאי העבודה, ואם אני לא טועה במקרה כזה אפשר לדרוש עזיבה עם פיצויים, או לפחות דמי אבטלה. זה כמובן הודות לזה שאת עובדת שם שנה, במקרים אחרים זה לא היה עובד. היות שכל העובדים לא מרוצים ממה שקורה, כדאי לכם להתאגד ולברר ביחד. אם כולם יאיימו לעזוב עכשיו אולי כמה ברגים יזוזו בראש של המנהלים שלכם. בכל מקרה אל תסבלי בשקט, תנסי לברר בבית דין לעבודה או אפילו כאן בפורום חוק ומשפט.

אני באמת אפנה לפורום תודה ../images/Emo13.gif

רוב הותיקים עוזבים האמת השאלה היא מה כדאי לי לעשות באופן יותר פרטני במקרה הזה

Mip Mip

New member
תמיד אפשר למצוא עבודה זמנית

לדוג' בקייטרינג.... במיוחד עכשיו בקיץ שיש חתונות בשפע והם לא דורשים שום התחייבות... אני עבדתי בזה 3 שבועות עד שמצאתי עבודה נורמלית, הכסף סבבה ויש לפעמים טיפים, ואת די קובעת כמה משמרות את עושה... וד.א אני לא חושבת שזה חוקי לעבוד על בסיס 10.7 שזה פחות משכר מינימום... למרות העמלות. גם אצלנו עושים עמלות ובונוסים גבוהים, אבל לא על חשבון שכר יסוד. היסוד חייב להיות מינימום... בהצלחה

בסופו של חודש

אם לא מגיעים למינימום ישלימו לך אבל אם לא מגיעים למינימום אז זה לא כך כך המקום שם ולכן מפטרים די מהר... ואני ממש לא הקטע של מלצרות סורי

קודם כל, תרגישי טוב ../images/Emo24.gif

לדעתי, תתפטרי, חודש וחצי תנוחי קצת, סעי עם חברות, וקחי את המשרה החדשה שהוצעה לך- נשמעת הרבה יותר נורמלית.

../images/Emo24.gif תודה

הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יכולה להרשות לעצמי מבחינה כספית לשבת חודש וחצי בלי משכורת...

yuli c

New member
תראי...

אני מאוד תומכת בעצה של שירי (נסיכת האהבה) אבל אם את בכל זאת צריכה לעבוד אז לדעתי תנסי להחזיק שם מעמד ושבועיים לפני שהעבודה שלך מתחילה תתפטרי כי בדר"כ נהוג להודיע שבועיים מראש.

tea spoon

New member
אם את אומרת שקייטרינג לא בא בחשבון,

אני חושבת שהכי טוב יהיה למשוך עוד שלושה שבועות - חודש בעבודה הסרוחה הנוכחית, אח"כ אולי אפילו לצאת לאיזה סופשבוע כיפי עם חבר/ה/ות :) ולהטביע את צרותייך באלכוהול, ואז להתאושש מההאנג-אובר בדיוק בזמן בשביל להתחיל את ההכשרה לעבודה החדשה והמעולה! :) אפילו שלושה שבועות בעבודה שאת נגעלת ממנה זה ה מ ו ן ואני יודעת כי הייתי במצבך לפני כמה שנים, אך במקרה שלי פיטרו אותי מרב שהייתי חסרת מוטיבציה, ואני הודתי להם על שעשו את הצעד שאני לא יכולתי לעשות כי ניסיתי לדרבן את עצמי להחזיק עוד קצת ועוד קצת. ואת יודעת מה, התקופה הזאת בלי מזומנים זורמים ובשפע לא הרגה אותי... :) אבל אני לא יכולה לדעת לאן את מנתבת את ממונך, אז אני לא אייעץ לך ללא בסיס וידע מוקדם של העובדות. אני רק אאחל לך שתהיי שלמה עם מה שתעשי, שלא תתני לעבודה להרוס לך את החיים (תזכרי שזאת רק עבודה!!), ושספטמבר יהיה פה כבר!

למעלה