זהו את הקצב

MdaMen

New member
מממ....

לב בעייתי...
אני רואה שיש קוצב חדרי, והקצב זה אולי MAT בשילוב עם LBBB? וזה נראה גם כמו אוטם חריף כמעט בכל הלידים אם לא בכולם.

BenCarmon

New member
קוצב בעליה השמאלית יתן תמונה של LBB

Block. בעצם תמונה של QRS מורחב בלידים השמאליים .

BenCarmon

New member
פיב עם קיצוב ?

מה שבטוח זה שיש קוצב פנימי בעליה... מה הקצב בבסיס אני לא בטוח...

meijin007

New member
אפשר בבקשה

את הסיפור מקרה? ומה טיפלתם בשטח? סתם מעניין אותי...

סיפור המקרה

מדובר בבן 58, שהגיע לקופ"ח אחרי שחש פלפיטציות משעות הבוקר. הנ"ל ידוע כסובל מפרפור (גם כרוני וגם התקפי, לדברי רופא הקופ"ח). ברקע: HOCM (קרדיומיופתיה היפרטרופית), מחלת קרוהן ויתר לחץ דם. טופל משך תקופה ארוכה באיקקור, שהוחלף לפני מספר ימים בנורמלול. בנוסף, נוטל אספירין. כרגע, ללא כאבים או פלפיטציות, לחץ דם וסטורציה שמורים. עם קוצב דו-לשכתי.

יש לי שאלה עם כבר

קרוהן יכול לגרום במצבים מסויימים לפלפיטציות? אני מדברת על מצבים בהם נמצאים בהתקף מהסוג הקשה (לא שיש התקף מהסוג הקל)

New member
לא דווח על קשר

לא דווח על קשר בין מחלת קרוהן לבין פלפיטציות או הפרעות קצב. לעומת זאת לאחת מהתרופות שמשמשות לפעמים לטיפול בקרוהן (פלג'יל) יש תופעת לוואי נדירה של פלפטציות. אבירם

New member
השם הגנרי זה מטרנידזול

זו אנטיביוטיקה שפעילה מאוד על חיידקי המעי. פרטים: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=160 אבירם

BenCarmon

New member
חן

פורום זה מיועד לעוסקים ברפואה דחופה ואין למצוא בו מענה לבעיות רפואיות. המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו

Seidman

New member
אפשר להסביר מה הקשר?

היא שאלה שאלה שלא חייב לגעת בה, תענה. ואם אתה לא יודע לענות, אל תענה את השטויות שרשמת זה הרגע.

למעלה