זהות ?

• פותח הנושא Guy K
  • פורסם בתאריך

Guy K

New member
זהות ?

שיחה שהייתה לי עם מישהי במסנג'ר: אני: החבר שלי אמריקאי. גם אני אגב. היא: מה זאת אומרת גם אתה? אני: אמריקאי, יש לי אזרחות היא: גם לי יש אזרחות אבל אני מגדירה את עצמי כישראלית בעלת אזרחות אמריקאית. אני: אני דווקא לא. ישראלי, ואמריקאי. (השיחה הייתה קצת אחרת אבל זה מה שזכרתי) אז לא הספקתי להסביר לה למה אני קורא לעצמי אמריקאי בכלל, ולא רק בעל אזרחות. ואז חשבתי על זה שבטח אתם כאן בפורום תבינו מצויין על מה אני מדבר, ובטח גם יהיו אלף דעות מנוגדות. אז הנה הסיבה שלי. אני חי בטקסס עוד מעט שנה, אחרי 23 שנים בארץ. יש לי אזרחות. אני משלם מסים ואני עובד כמו כל אחד אחר. ואני רואה כאן מקסיקנים, וייטנאמים, שחורים, לבנים, סינים, רוסים. כולם חיים את אותם החיים שאני חי, כולם משלמים אותם מסים ונוסעים על אותם הכבישים. וכולם באו ממקומות אחרים. ולכל אחד מאיתנו יש את הבית הקודם, ואפילו את הבית האמיתי, במדינה אחרת. ואחד קורא את הוייטנאמי טיימס ואחר קורא ג'ט ואני קורא ידיעות אמריקה. וכולנו מנסים להכיר אחרים מאותו המוצא אבל גם להכיר אנשים ממקומות אחרים. אנחנו מנסים לשמור על ייחוד מסויים אבל מצד שני גם מתערבבים ומתבוללים. אנחנו הולכים לחנויות שמוכרות מוצרים מארץ המוצא שלנו אבל במקרר שלנו גם יש גבינת צ'דר ושוקולד הרשי. וכולנו באנו לארה"ב בשביל להגשים איזה חלום, לחיות קצת יותר טוב, לנסות במקום אחר. ואולי חלקנו לא יצליח להסתדר כאן ויחזור לארץ שממנה בא, ואולי יילך לו יופי ויישאר כאן. אולי הילדים שלנו יגדירו את עצמם אמריקאים קודם, אולי הם יגדירו את עצמם כישראלים, אולי בכלל כהולנדים. אבל בסופו של דבר כולנו, כל המהגרים לארה"ב, חיים אותם החיים, רק הרקע קצת שונה. וכמוני, יש מליונים.. אז במה הם יותר אמריקאים ממני בעצם? ולמה לא לקרוא לעצמי אמריקאי? זה לא מנוגד לישראלי... או שכן ?

NAHAL

New member
אין דבר כזה אמריקאי

זהו מושג שמנסים בכול הכוח לידחוף לנו לראש באנו לעשות כסף ותו לא

DJNYC

New member
../images/Emo31.gif תדבר בגוף יחיד ...

אני לא באתי לעשות כסף, ואני יכול להוכיח את זה

MicMik

New member
כן, לא באתי לעשות כסף

אנחנו לא בדיוק מוברים שמתכלבים יחד בדירה מעופשת עם 10 שותפים, הכסף שאני עושה פה מספיק להחזיק אותנו פה, ולטוס פעם בשנה ןחצי לביקור בארץ. אני לא רואה שאני הולך לחזור עם בוחטה. אבל הכל שווה את השלווה (ברגע שאין לך אוטו וטלביזיה), ואת הפרופורציות החדשות שמקבלים כשגרים מחוץ לארץ הקודש האינטנסיבית.

MicMik

New member
אני לא מרגיש אמריקאי

קודם כל אין לי אזרחות, ולכן אני חי בידיעה שזמני פה מוקצב, מה שלא מאפשר לי להרגיש אמריקאי. חוץ מזה, אני משלם מיסים סושיאל וכו' לא כדי להרגיש אמריקאי אלא כי אין לי ברירה. אני לא צופה בחדשות המקומיות כי הן לא מעניינות, הם מאוד שקועים בעצמם ויוצרים ברייקינג ניוז מאפצ'י של זבוב אני שונא את הטלויזיה האמריקאית באופן כללי, מתעב את הריאלטי שואוז שמדסקסים אותם פה במקום אחר, את תעשיית הסרטים ההוליוודית, את המוזיקה העלובה שלהם, חוץ מכמה פנינים שבאים מהצד השחור, את המרוץ אחר החומרי, את המטבח האמריקאי הנחות, את הקפה שכבר דובר בו רבות. אין עתונות בקורתית אמיתית. את מערכת המשפט המטופשת. את הצביעות. את הפטריוטיות שגובלת בפאשיזם את העדר חוש ההומור העצמי שני האחרונים כרוכים יחד, לא יודע מה בא קודם. למה אני פה? כי היתה לי הזדמנות להתרחק מישראל המזיעה שנלחצת אלי מאחור ומציצה מעבר לכתפי. שנותנת לי עצות בחינם מבלי שבקשתי, שמקטלגת אותי על פי מראי לקבוצת השתייכות ומחליטה לפיכך מה העונש שמגיע לי. שלוקחת חצי מהמשכורת שלי כמס. שמנסה לדרוס אותי כשאני עובר בירוק, ולהעיף אותי מהכביש כי העזתי לעקוף במהירות של 120 קמ"ש ולא 160, או להאט בצהוב. אני אוהב שלא נכנסים לי פה לחיים, אני אוהב את האנרגיות של העיר הזאת, אני אוהב את התחבורה היעילה שפועלת 365 ימים בשנה, אני אוהב לראות חרדים עובדים, אני מחייך לעצמי כשאמריקאים מתלוננים על הלחות בקיץ, אני אוהב את המסחר המפותח באינטרנט, ושלא מנסים לדפוק אותי במכירות יד שניה ומכירות פומביות. בטח שכחתי משהו, אבל כל זה לא עושה אותי אמריקאי. אני אחזור לגור בישראל מתישהו, אבל בנתיים אני צובר כוחות להתמודדות הצפויה לי.

אמרת הרבה ממה שאני מרגישה

אני שונאת את השטחיות פה, את החומרניות חסרת הגבולות, את הערך הנעלה שופינג, את העובדה שהכסף הוא קדוש, את זה שאדם לאדם זאב והם לא יודעים מהי חברות, את זה שאין ערכי משפחה, ובעיקר, את זה שהאמריקאים כעם, ככלל, הם עם טיפש וחסר חשיבה עצמאית, עם של כבשים שמחנכים אותו נון סטופ לעקוב, לא לחשוב. מצד שני יש כאן המון דברים שאני אוהבת ושנורא יחסרו לי בישראל - המסחר באינטרנט הוא בין הגדולים, הגישה הקלה למקורות מידע וידע, העובדה שהעבודה היא לא 100% מהחיים, העובדה שאני מרוויחה כאן מספיק כדי להתפרנס בכבוד ולגדל ילד לבד (בערך) מה שבארץ היה לי קשה מאוד. אני אוהבת את הנופים, את האפשרות לטייל, את ניו יורק המיוחדת... אבל אני ישראלית ולעולם אהיה ישראלית, וגם הילד שלי שיוולד כאן יהיה ישראלי לתמיד, הוא לעולם לא יהיה אמריקאי. אם יום אחד אשמע אותו מגדיר עצמו אמריקאי, ארגיש שנכשלתי ובגדול.

איזה קישקוש

"אני שונאת את השטחיות פה, את החומרניות חסרת הגבולות, את הערך הנעלה שופינג, את העובדה שהכסף הוא קדוש, את זה שאדם לאדם זאב והם לא יודעים מהי חברות, את זה שאין ערכי משפחה..." את בטוחה שאת לא מתארת דווקא את מה שקורה בארץ-ישראל? אני מכיר די הרבה ישראלים שעונים להגדרה דלעיל... "...האמריקאים כעם, ככלל, הם עם טיפש וחסר חשיבה עצמאית, עם של כבשים שמחנכים אותו נון סטופ לעקוב, לא לחשוב." זוהי הכללה גסה שמעידה כנראה על נסיונו של הכותב עם אוכלוסיה מסויימת באמריקה יותר מאשר על העם האמריקאי. אני ישראלי. אני גם אמריקאי (למרות שאני עדיין חולם בעברית). האם זה שאני אמריקאי עושה אותי "טיפש וחסר חשיבה עצמאית וכבש שמחנכים אותו...לא לחשוב"??? I DON'T THINK SO

אתה באמת חדש כאן

לא לימדו אותך לנהל דיון מבלי לבטל ולזלזל בדעותיהם של אחרים? זכותך לא להסכים, אבל בין זה ובין לכנות את דעותיי קשקוש יש הבדל. בשבועות האחרונים היו לנו ויכוחים מרים בפורום הזה, אני רק רוצה להזכיר לך שרמת דיון כזאת לא מקובלת כאן. אתה מוזמן להשתתף בדיון ולהביע דעה, אבל לא להיגרר להתלהמות ובוודאי שלא לזלזל בדעות של אחרים.

gozala

New member
הוי, כל פעם אני מתגלגלת ממך!../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

אבל רק ה"לא חדשים" ממש, מבינים את העוקץ!

אופס... שכחתי שאני לא בישראל... ../images/Emo13.gif

בואי ננסה עוד פעם: "האמריקאים כעם, ככלל, הם עם טיפש וחסר חשיבה עצמאית, עם של כבשים..." - זה לא התלהמות? זה לא זלזול בדעות של אחרים (האמריקאים)? הייתי אומר שזה זלזול לא רק בדיעותיהם, אלא גם בהוויתם. ומה שמדהים הוא שאת אומרת זאת על הבאר שאת שותה ממנה. אז אנא הבהירי מהי רמת דיון מקובלת כאן: לזלזל בצרות-אופקים של אנשים מסויימים בפורום זה לא מקובל, אבל לזלזל באופן חשיבתם של אלו שאינם יכולים להשיב כאן ולזלזל בעצם קיומם זה כן מקובל? לא כל מה שכתבת היה קישקוש, אבל לדעתי הצנועה המשפט המצוטט בתחילת תגובתי בהחלט מהווה קישקוש. והתלהמות. וזילזול באחרים. והכללה. זוהי דעתי. את מוזמנת לזלזל בה.

הגדרת נכון בדיוק

וכבר הגדרנו זאת בעבר. זכותו של כל אחד כאן להביע דעה, תהיה איזו שתהיה, וזכותם של אחרים לא להסכים. לזלזל ולבטל את דעתם של משתתפי הפורום האחרים, זה לא מקובל. ובדיוק כפי שכתבת, משום שה"אמריקאים" לא קוראים את הפורום, ולא נעלבים, אני יכולה לזלזל בעצם קיומם. מותר לעשות הכללות, ואסור לרדת לפסים אישיים - קפיש? ובאופן אישי, כפי שכבר כתבתי, זה הנסיון שלי, הדעה שלי, ההרגשה שלי. מי אתה שתגיד שזה שטויות? ולגבי הבאר ממנה אני שותה - אני עובדת בחברה ישראלית, לא בחברה אמריקאית, ואני לא שותה משום באר, אלא מרוויחה את לחמי ביושר תמורת עבודה קשה, וזכותי להיגעל מהתרבות של העם הזה, כמה שאני רוצה.

קפיש זה בעברית???

נא לתרגם. אני מסכים שזכותך להיגעל כמה שאת רוצה ממה שאת רוצה. לא מסכים עם זה שאינך שותה מהבאר האמריקאית. אם החברה הישראלית שבה את עובדת זקוקה להימצאותך בארה"ב, אזי החברה שותה מהבאר האמריקאית - ובעקיפין את. ואף אחד לא אמר (אף לא ברמז) שאינך מרוויחה את לחמך ביושר. יש לי כמה חברים שנשארו בארץ להרוויח את לחמם ביושר ועכשיו הם מובטלים... נ.ב. זכותי להיגעל מדעתך המזלזלת באומה האמריקאית.

אין לי מושג באיזו שפה זה...

למען האמת, אני צריכה לשאול את סבתא שלי, אבל היא בת תשעים אז אולי ייקח לה קצת זמן לענות. ולגבי הבאר, אני דווקא התגלגלתי לכאן במקרה, אז אני דווקא לא מסכימה. וחוצמזה זה בדיוק טבעו של הקפיטליזם שאני לא ממש סובלת, שאפילו לאלה שנגעלים ממנו יש מקום בתוכו. ובמהרה בימינו אני גם מקווה לסלול את דרכי חזרה הביתה לישראל. די נמאס לי כבר מהמדינה הזאת.

אני מקווה שאת יודעת מה שאת עושה

הייתי פעם באותו מצב כמו שלך (חוץ מההריון). הערצתי את הישראליוּת וצחקתי על האמריקאיוּת. חייתי כאן בארה"ב מספר שנים וחזרתי לארץ (כתושב חוזר) חדור אהבה, ציונות ונכונות להקריב. אוי!!! איזו טעות זו היתה. לקח לי חמש שנים להתעשת ולברוח מהר חזרה לארה"ב "המגעילה". ועכשיו אני מתענג על גועל הנפש הזה ומתגעגע לעליונות והטוהר שכל כך מאפיינים את החברה הישראלית.

אני לא חולמת

ולא מעריצה שום דבר, פשוט מאוד - המשפחה שלי, החברים שלי, והחיים שלי בישראל, לטוב ולרע. אני בטוחה שהקליטה תהיה קשה מנשוא, אבל אני לא יכולה לדמיין לעצמי לגדל את הילד במקום אחר... זה הכל. זה היה אחרת אם היתה לי כאן משפחה. אבל כולם בארץ, וזה מאוד חשוב לי, בעיקר חשוב לי לא לגדל את הילד שלי בבידוד, חשוב לי שתהיה לו משפחה, שלסבא וסבתא שלו תהיה הזדמנות ליהנות ממנו...

למעלה