זהות מינית

anat5671

New member
זהות מינית

שלום, בני בן הארבע הוא ילד מאוד יפה וקורה לא מעט שאני אומרת לו שהוא יפה או מאוד יפה או יפיוף. הרבה פעמים הוא בא ומבקש ממני לעשות אותו יפה: שאני אסדר לו את השיער, אלביש אותו יפה, אשים לו שרשרת ואף אודם. הסברתי לו שאודם זה לבנות. פתאום נהייתי מודאגת. האם מחמאותיי לגבי יופיו גרמו לו לרצות להיות יפה? לפעמים הוא גם רוצה לשים חזיה ולמלא אותה בכדורים. האם זה נורמלי? האם עליי להפסיק עם המחמאות? אני מעט מודאגת. האם זה יכול לרמז על נטייתו המינית בעתיד? בתודה על תשובה.

גרא.

New member
anat5671,נעים לו לקבלמחמאות,אבל בכל המצב הזה

אינו מלמד בהכרח על הנטיות המיניות שלו בעתיד.אין לך שום סיבה להתחיל לדאוג
לכך כבר עכשיו.

ladybug4NLP

Active member
אם את מודאגת אז נסי לחלוק לו מחמאות על דברים

אחרים כגון מעשים טובים, משתף פעולה, אהוב, חרוץ, אוהבת לעזור ועוד.

אני מניחה שיש לו הרבה הזדהות אתך, עם אמא שלו.
אז אולי גם כדאי לשים לב במה הוא יכול להיות דומה לאבא (אם יש כזה בסביבה)

יופי זה דבר נהדר אבל הוא מתת אל ואצל בן באמת פחות חשוב.
הוא גם לא יכול "לגדל" יופי, אבל בהחלט יכול לגדל סבלנות, חמלה, שיתוף פעולה וכד'.

anat5671

New member
תודה רבה.

אכן, יש אבא והם מבלים הרבה יחד. אבל באמת רוב הזמן הוא איתי. תודה על תשובתך.

קורה להרבה ילדים וזה לא מצביע על נטייה מינית

וגם אם כן, ההתנהגות שלך לא תשנה אותו.
דווקא מניעה של משהו שהוא רוצה עלולה להפוך את זה למשהו נחשק עוד יותר

ואם תתני לו לשים רגע אודם, בבית,
אולי אפילו בכאילו ( עם אודם שנגמר)
תורידי לו לפני שיוצאים מהבית ( גם לבת לא הייתי נותנת לצאת מהבית עם אודם).

יכול להיות שברגע שהוא ישים אודם , זה יספק אותו,
ואולי הוא ירצה לשחק עם זה עוד קצת.

לדעתי האישית,
תזרמי עם ההרגשה שלו.

מחמאות וזהות מינית

אין זה מעיד על זהותו המינית. ילדים רבים מתעניינים באופן טבעי במבוגרים שהם אוהבים ורוצים לחקות אותם. כמו כן, הוא בודק מה עושה אישה, איך היא נראית, לעומת איך גבר נראה.
אני מכירה ילדים רבים בגילו של בנך שמתעניינים בכך ורוצים שיהיה להם ציצי כמו של אמא שלהם או ללבוש שמלה ודברים דומים. זה טבעי, ואין זה מעיד בהכרח על נטייה מינית כלשהי ובטח שזה לא משפיע עליה לכאן או לכאן.

יחד עם זאת, אני חושבת שעדיף שמחמאות יהיו קשורות יותר לנושאים הקשורים למעשיו הטובים או יכולותיו הטובים של הילד, לעומת יופיו החיצוני. זאת על מנת להטמיע בו דימוי עצמי חיובי שאינו תלוי במראהו החיצוני. לדוגמא - התנהגת מאוד יפה היום כששיתפת את החברים במשחק. או, אני אוהבת את איך שאתה דואג לאחותך הקטנה.

anat5671

New member
תודה רבה מעיין.

כמובן שאני מחמיאה לו על המון דברים ונותנת לו חיזוקים, רק שבין היתר אני מחמיאה לו גם לגבי מראהו, למשל, אם הוא בוחר בגדים מיוחדים עם עניבה אז אני אומרת לו שהוא חתיך ויפה.
הרגעת אותי, בכל אופן, לגבי הזהות המינית. תודה.

בשמחה

למעלה