"זהות יהודית חילונית"

"זהות יהודית חילונית"

זוהי כותרת אתר חופש. בשיא הרצינות, בלי כוונה פגוע, לא מצאתי באתר שום מאמרים\חומר כתוב כלשהו על זהות יהודית חילונית. מה הכוונה שלכם? כיצד אתם מעצבים זהות זו? מבחינה חינוכית תרבותית או מבחינה כלכלית חברתית? או שמא גם וגם? האם זוהי זהות קפיטליסטית נוסח אמריקה? ביי, גור

ינקל

New member
את התשובה תקבל ודאי מ"חופש" אבל...

זה ודאי קשור לעובדה שאתה יכול וגם "מותר לך" לכתוב כאן בשבת. בניגוד למשל לבנק-קט של בנק המזרחי שסגור בשבת "קודש". שבת שלום.

בינתיים אחן תשובה...

זה זהות? להשתמש במחשב בשבת? אתה ממש מקצין את המצב, ישראל היא מדינה דמוקרטית ולא עושים הפסקות חשמל יזומות בשבתות, או מכריחים אנשים להתקין שעוני שבת. הבעיה שלי עם חופש, היא שלפי מה שהבנתי הם מדברים על לשנות את החברה, להפריד לגמרי בין דת למדינה, שזה דבר נכון מאוד, אבל הם לא מציעים (תקנו אותי אם אני טועה ואם כן אז סליחה מראש) אלטרנטיבה, בשום תחום, לא כלכלה, לא חינוך, לא תרבות. אנשי חופש רוצים ליצור מדינה ליברלית מנוכרת סטייל אמריקה, שבה כבר מזמן הבידור החליף את התרבות והחינוך הוא לעשירים.

אנדרי ז

New member
חופש מציע מדינה חופשית מדת

מה הקשר בין דת לנושאים שהזכרת? אין כלכלה בלי דת, אין חינוך חילוני, תרבות חילונית? זה פשוט נשמע מובן מאליו. למה הדת צריכה להיכנס לנושאים שאינם קשורים לדת? מי שמעוניין בדת עצמה שיבושם לו, ומי שלא, לא צריכה להיות לו שום סיבה להיחשף כלל לדת, בשום סיטואציה שהיא. ניכור חברתי ופערים כלכליים יכולים להתקיים בלי קשר לדת. פשוט אין שום קשר.

למעלה