זהומי בריכה

שניים שניים לפי התור

יש שיר האומר "מה יעשו החסידים כשיבוא המשיח?...שניים שניים לפי התור ירכבו על החמור.." ראשית התמונה נהדרת ושנית ראיתיך לאחרונה והמצב בסדר גמור ושלישית רזיתי 10 ק"ג לאחרונה אז התפנה מקום ובכלל הסי.אפניקים רזים מאוד. בקצור מספיק עם התרוצים! תמכור כרטיסים ונסתדר.

בין הרצוי למצוי

זה נכון,צריך לברר עם המשרד לאיכות הסביבה את הסטנדרט.השאלה היא איך אוכפים את הכללים על בעלי הבריכות וכן יש סטנדרט מיוחד כנגד פסאודומונס,שהוא אחד החיידקים החשובים בענינינו ועליו חייבים להקפיד במיוחד.

זהומי בריכה

לבוגרת ולכל המעוניינים! במאמר מ-american journal of infection control ממאי 2003 נכתב שבג'קוזי,סאונה ואמבטית מערבולת בפיזיותרפיה יש זהומים מרובים וסכנת הדבקות.לעומת זאת בברכת שחיה אין בשל הכלור אך זאת בתנאי שכמות הכלור מספקת!... אז שחו בהנאה ושבו יחד על הדשא אבל לא צמודים מדי ואין מה לעשות לא להתנשק עם סי.אפניק/ית. מקווה שעניתי על השאלה.

jasmine38

New member
האם תוכלי להביא את המאמר המקורי?

מה זה "אמבטיית מערבולת בפיזיוטרפיה" ? האם "אמבטיית מערבולת", זה לא ג'קוזי? (אם נתעלם מהסמנטיקה בשם הפננט)

אמבטית מערבולת

היי יסמין, המאמר המקורי ענק אך אפשר לבקש מדר' בנטור לשלוך לך אותו ולתרגם חלקים נבחרים. אמבטיית מערבולת זה בהלט ג'קוזי אך קטן ומיועד לגפה אחת בלבד-יד או רגל.בדר"כ לטפולים אחר הורדת גבס וכדומה.

jasmine38

New member
אפשר לגזור ולשלור רק את...

אפשר לגזור ולשלור רק את הפרק הרלוונטי, המדבר על ג'קוזי ורחצה בבריכה ציבורית. אני מעונייו לדעת אם יש הבחנה בין ג'קוזי ביתי לבין ג'קוזי ציבורי. להלן מחשבותי החובבניות. בבית בדר"כ לא מתרחצים במים עם כלור. מי שכן - שיקום
מאידך, אין עוד חולי CF (למעט משפחות מעטות). אני משער שיש בצנרת הג'קוזי מים עומדים משימוש לשימוש, ושם יש חיידקים ומזהמים שונים. ולכן חיטוי הצנרת של אמבטית הג'קוזי טוב לכולם, ובמיוחד לחולי CF. לפני שימוש יש לשטוף את המערכת בכלור, כלומר להפעיל אותה למספר דקות עם כלור במים, לשפוך את התכולה, ואז למלא מחדש ולהתרחץ (ולא דיברתי המחסור במים). הערה נוספת לתשומת לב... במילוי מחדש, נשארים מעט מים עם כלור בצנרת של הג'קוזי, שיתערבלו עם המים שנמלא מחדש, אך הכמות תהיה מינימלית. לעומת זאת,, במקום ציבורי, שהג'קוזי פעיל כל יום ברוב שעות היממה, אין מצב שמים עומדים זמן רב. ויש גם מקומות שהג'קוזי צמוד לבריכה, ומקבל ברציפות את מי הכלור של הבריכה.

ג'קוזי וכלור

היי יסמין, אפשר ואפשר .באחד הימים הקרובים אדפיס לך את הקטע הספציפי.לכל המאוחר במרפאה הקרובה ביום רביעי. בכל צנרת הבית כולל בברזי השתיה יש פסאודומונס וכך שהג'קוזי הביתי אינו שונה.אין כל סיבה לא לחטא בכלור את הג'קוזי הן הביתי והן הצבורי.אם לא טובלים את הראש ואין שותים את מי הג'קוזי אז אין צורך לחטא.דרך אגב יש לך ג'קוזי בכלל?מ או שהשאלה היא לטובת המאושרים שיש להם. הסכנה הגדולה היא בבריכה צבורית אם אין בה מספיק כלור ואז סכנת הזהומים גדולה בהרבה.

jasmine38

New member
למי יש ג'קוזי

זה היה אחד החלומות שלי, שיהיה לי ג'קוזי בבית. לא בכדי לספר לחברה ואו לנקר עינים, אלא, כי אני אוהב את זה, וזה טוב לי לגב בדפוק שלי. ג'קוזי הוא סימן רשום, ויש על זה פטנט, ואמבטית עירבול עם מנגנון של ג'קוזי היא יקרה מאוד. תחליפים שמערבלים מים (כאילו ג'קוזי) יש רבים, ואני התקנתי אחד בבית. ההפרש בין אמבטיה רגילה לבין אמבטיית ערבול תוצרת הארץ, הוא פחות ממחיר טלויזיה ביתית ממוצעת!!!

vikvik

New member
אוף איתכם!!!!

חשק ללכת לבריכה עדיין לא עשיתם לי
אולי החום של הקיץ ימריץ אותי. אבל חשק לג'קוזי או איך שלא קוראים לזה , כזה עם זרמים של מים עשיתם לי. מה'כפת לי של מי הפטנט
ואין לי אפילו אמבטיה , אלא רק דוש מסכן , שלא לדבר על ג'קוזי... אוףףףףףףףףףףףףףףףף

jasmine38

New member
ויקויק

כל החיים עוד לפנייך
יהיה לך מערבל בצק מערבל בטון ובעיקר מערבל מים (כלומר ג'קוזי) ואפילו אמיתי, ולא "כאילו" כמו שיש לי. אגב, יש ראשים למקלחונים שיש להם "מסג'", ויש להם אפקט טוב מאוד על הגוף. הם גם עושים אחלה של ויברציות, ומעוררים את זרימת הדם. אפשר לנסות להתיז על הגב ואו על בית החזה, ולבחון את התחושה.

vikvik

New member
משהו לגבי זיהומים בבריכות ציבוריות

לא מזמן היה מחקר , לפני כמה חודשים וזה פורסם בחדשות או שיש בערב כזה. שעשו בדיקות של כל הבריכות בארץ הגדולות. חיידיקם , כלור וכאלה וצר לי לאכזב אבל לפי מה זכור לי רק 3 אחוז עמדו באמת בתקן. ונראה לי שכפר המכביה לא היה אחד מהבריכות הטובות. אני זוכרת שזאת היתה ממש שערוריה. מה שהם הציעו באמת , זה שכל אחד שנוהג לשחות שכל כמה זמן יעשה בדיקות של המים. כלומר יגנוב קצת מים ויקח ... לא זוכרת לאן , אבל אני זוכרת שאמרו שממש יש מקום מיוחד ששם זה חינם. מקווה שבעקבות הפירסום המצב השתנה... אני אנסה למצוא את הכתבה הזאת באינטרנט.בזמנו היתה שם גם רשימת הבריכות .

כלור בבריכה

היי vikvik, האמת שגם לי עשיתי חשק עז לטבול בג'קוזי ולצערי הרב אין לי אחד בביתי.אולי כולנו נעשה אמבטיה אצל יסמין עם מערבל המים שלו. ולענינינו,אני מתארת לי שלא בכל הבריכות יש כמות כלור מספקת.לצערי במאמר לא צוינה הכמות הדרושה אלא רק שיש בארה"ב סטנדרטים לכך.אולי ניתן לבבר באגודת CF אצלם. למרות זאת לא שמעתי על בעית זהום אצל מטופלי ששוחים ויש כאלה שעושים זאת קבוע. ...אז שחיה נעימה.יש לשחיה הרבה מאוד יתרונות וכדאי לנצלן. לילה טוב

jasmine38

New member
רוצה לארגן מפגש בג'קוזי?../images/Emo3.gif

אם אני
נכנס לג'קוזי, כבר אין מרחב למישהו אחר. אולי נעשה Time Shering ?

יסמין!!!

עוד מעט נכנסת השבת ובגללך לא עשיתי עדיין אמבטיה. אפילו ויקויק כבר קבלה הזמנה לג'קוזי של חמים ונעים. מה קרה השתפנת??

jasmine38

New member
השתפנתי?

הבטחתי משהו שלא קיימתי ? בתכלס... עקב הביקוש הרב, נשארו מקומות פנויים לנובמבר (כן, ב-2004), כל הקודמת זוכה!!! אפשר לקצר את התור, עם חיינדלאך למפעיל המערבולת

חיוך שובר לבבות

טוב אם אין לי פרוטקציה אז באמת אצטרך להפעיל עליך את קסמי בהזדמנות הבאה שנפגש.עד אז אצטרך לחפש לי בעל ג'קוזי מקומי.

למעלה