זהה את הכיעור2:

1958 מכונית דאף

היגיע הוריאטור לכלים חקלאיים למכוניות מצורפת דאף שזכיתי לנסוע בה הרבה בכבישי ישראל עם וריאטור.עם משקולות.בשילוב הדיפרנציאל. אם נלך אחורה נמצא בתקופות הרבה יותר מוקדמות וריאטורים כמו בקטנועים.

בועז בר

New member
מי שבעצם המציא את הוריאטור הוא בחור די מוכר:

לא מזמן זה היה. ב-1490. ליאונרדו דה וינצ'י שמו. (לא, זה לא זה מ"צבי הנינג'ה"
) ההמצאה הזו הסתובבה איזה 400 שנה, כנראה ללא שימוש (סוסים ועגלות הסתדרו בלעדיה), עד שנת 1886, אז נרשם הפטנט הראשון על ה-CVT תמסורת המשתנה ברציפות: continuously variable transmission משנות ה-50 החל שימוש נרחב בתמסורת למגוון שימושים מכניים בתעשייה ואח"כ לכלי רכב, כמו DAF משנת 58' ואח"כ וולבו 340. בשנים האלו נחשבה תמסורת הוריאטור כמוגבלת מבחינת המומנט שהרצועה (או השרשרת) יכולה להעביר, ולכן שימשה לכלי רכב קטנים וכמובן לקטנועים וטוסטוסים. עם השנים השתכללה התמסורת הבסיסית, קיבלה מגוון צורות שונות בהתאם לשימוש הייעודי, וכיום משמשת גם לכלים כבדים עתירי מומנט כמו אוטובסים וציוד מכני-הנדסי, כמו גם לרכבים יוקרתיים ועתירי הספק כמו אאודי A6 3.0 או סוזוקי בורגמן 650...

באדי

New member
גם אני הגעתי לזה בויקיפדיה - אבל לא היה לי כח

לתרגם..........

foxi1

New member
אם כבר בנוסטלגיה

יש ך' במלאי איזה "הילמן" או "קונטסה"? אשמח להיזכר...

xfwind

New member
../images/Emo66.gif קונטסה 900../images/Emo26.gif

הרכב הראשון שלי.... 3 הילוכים ביד, מנוע HINO ממוקם מאחור, ורדיאטור שממש לא הבין מה רוצים ממנו בארץ ישראל הקופחת.....

foxi1

New member
לי היה סימקה 1000

בתור רכב מנהלים ראשון...שנת 68! ועוד חצי אוטומט! בתור נערים בני 17,היינו נוסעים 5 חברה-איך נכנסים לשם? לא יודע...,שרוטים...כל אחד עם חתחת חריטה עמוקה, דופקים נסיעות,קיקדאון חופשי,עד שכל כמה קמ,מחפשים מישהו עם כבלים להניע.. קיבלתי אותה בירושה...אבל שכל החברה נסעו באוטובוס,הספקתי לצחוק עליהם. חבל שאין לי תמונה,בטח עיזות אכלו את הפח שלה...חה חה

יונת הכסף וטיול מועדון רוכבי הפרלמנט

מצורפת תמונה של יונת הכסף במלוא הדרה. כמו כן מצורף טיול מרהיב של מועדון רוכבי הפרלמנט בשבת 19.05.07 .

למעלה