זהב

מצב
הנושא נעול.

shamirr

New member
זהב

זהב
כיצד אפשר להשקיע בזהב אבל בלא תלות בשער הדולר מה בדיוק אני צריך לעשות

giladdb

New member
לא חושב שאפשר

זהב
לא חושב שאפשר
אל תשכח שמחיר שלו נקבע בדולרים-כך שגם אם תקנה זהב ותשים בבית הערך שלו צמוד לדולר.

קרלטון

New member
תקבע את שער הדולר הנוכחי

זהב
תקבע את שער הדולר הנוכחי
על ידי עסקת פורוורד או על ידי שימוש באופציות דולר-שקל

קרלטון

New member
חברות כרייה צמודות בדיוק באותה מידה

לא ישחט אותו בפרמיות?
גם אלה, וגם אלה יקחו פרמיות אולי חברות כרייה?
חברות כרייה צמודות בדיוק באותה מידה
הרי הן לא נסחרות בשקלים אלא בדולרים (או במטבעות אחרים). אם קיבוע השער נעשה על ידי עסקת פורוורד/חוזה סינטטי העלות נמוכה מאוד. אני לא מדבר על פשוט לקנות אופציית פוט על הדולר או משהו כזה. אז באמת תשלם הרבה פרמיות. כל עוד המטרה היא להבטיח את הערך הנוכחי של המטבע, בלי לנסות להרוויח מהאסטרטגיה, לא צריכות להיות עלויות גבוהות בכלל.

f1list

New member
לא צריך לקבע ולא צריך לנטרל

זהב
כל הרעיון בזהב זה שהוא מנטרל את השפעות האינפלציה ושער החליפין. במובן העמוק, אין כזה דבר מחיר הזהב בדולרים אלא מחיר הדולרים בזהב. אם הדולר יהיה חלש, הזהב יתחזק במונחים דולרים. ההשקעה בזהב היא ללא סיכון מטבע.

קרלטון

New member
לא לקחת בחשבון את השקל

כל הרעיון בזהב זה שהוא מנטרל את השפעות האינפלציה ושער החליפין. במובן העמוק, אין כזה דבר מחיר הזהב בדולרים אלא מחיר הדולרים בזהב. אם הדולר יהיה חלש, הזהב יתחזק במונחים דולרים. ההשקעה בזהב היא ללא סיכון מטבע.
לא לקחת בחשבון את השקל
אם השקל מתחזק מול הדולר (ומול כל סל המטבעות, כלומר לא עקב החלשות הדולר ביחס לסל הגלובלי, או לזהב), אז אונקיית זהב תהיה שווה פחות בשקלים.

f1list

New member
צודק בעקרון

לא לקחת בחשבון את השקל
אם השקל מתחזק מול הדולר (ומול כל סל המטבעות, כלומר לא עקב החלשות הדולר ביחס לסל הגלובלי, או לזהב), אז אונקיית זהב תהיה שווה פחות בשקלים.
צודק בעקרון
וכדי להיות קטנוני אני אומר, שאם זו הדאגה של השואל אז צריך היה לדבר על סל המטבעות ולא על הדולר. אבל עדיין, גידור כזה יהיה טעות גדולה. ההשקעה בזהב יש לה תפקיד CAPM-י. היא אמורה לספק הגנה בעתות משבר, כמו הפרנק השוויצרי. מי שלוקח את הזהב כעוד איזו סחורה שאפשר לרכוב עליה כשהיא עולה, מפספס את הנקודה לחלוטין.

TheMostWanted

New member
השקעה הזהב

צודק בעקרון
וכדי להיות קטנוני אני אומר, שאם זו הדאגה של השואל אז צריך היה לדבר על סל המטבעות ולא על הדולר. אבל עדיין, גידור כזה יהיה טעות גדולה. ההשקעה בזהב יש לה תפקיד CAPM-י. היא אמורה לספק הגנה בעתות משבר, כמו הפרנק השוויצרי. מי שלוקח את הזהב כעוד איזו סחורה שאפשר לרכוב עליה כשהיא עולה, מפספס את הנקודה לחלוטין.
השקעה הזהב
מה הסיבה להשקעה בזהב? זהב נחשב ככלי הגנה מעולה נגד אינפלציה (כמו גם נדל"ן וסחורות אחרות). צריך לשקול בכובד ראש השקעה כזאת. *אין לקחת תגובה זו כהמלצה לפעול בשום דרך שהיא. יתכן שיש לי אנטרסים נגדיים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה