זהבה - עצה

זהבה - עצה

בתי בת 11, עולה לכיתה ו´. בכיתות א´ ו-ב´ היו לה בעיות בביה"ס. היה קשה לה לקבל את המסגרת. לעיתים קרובות היתה יוצאת מהכיתה ללא רשות ומשוטטת במסדרונות, מטפסת על מעקות . המערכת החינוכית ידעה רק להזמין אותנו ההורים ולהתלונן בפנינו על מעשיה בביה"ס. אני שואלת את עצמי: מה, יועצת ביה"ס ופסיכולוגית ביה"ס לא נתקלו בתופעות אלה בעבר ולא ידעו אז שאולי זו בעיה של A.D.H.D או רק חלק מבעיות של A.D.H.D ? משכו אותנו עד עכשיו כך עם סיפורים קבועים של: השעייתה מביה"ס בגין השחתה של עציץ או העפה של פח אשפה או הכאה של ילד זה או אחר. או שהיו שולחים עם הילדה מכתב ובו תמיד העתק בתיק האישי שלה על התנהגותה. רוצה לציין שמכיתה ג´ חל שיפור הולך ומתמיד בהתנהגות, בגבולות, ובריסון טוטאלי של יציאותיה מהכיתה ללא רשות. עוד דבר אציין שבעיות בלימודים מעולם לא היו, היא נמצאת ברמה די טובה לעומת תלמידים אחים בני כיתתה, ולעיתים הייתי מוסיפה לה עזרה אחה"צ מידי סטודנטית במקצועות כמו: אנגלית וחשבון ובכל מקצוע שרצתה. השנים הראשונות בביה"ס לא תרמו לה מבחינת תדמית. ילדים לא התחברו אליה וכאילו לא די לעיתים היתה מוחרמת ע"י קבוצה גדולה של ילדים. כיום על הפרק: מזה חודש ימים אני עוקבת אחר הפורומים של הפרעות A.D.H.D וזה לראשונה התוודעתי לנושא ולא ידעתי שהוא קיים. לכן הפליאה שלי במערכת החינוך. קשה לי להמשיך כי הסיפור ארוך וקשה. אני רוצה לעזור לה. לראשונה גיליתי שכן יהיה לי ניתן לעזור לה וזאת כתוצאה מכך שקראתי הכל במשך חודש זה על הנושא. אני רוצה גם לערוך לה איבחון דרך נוירולוג של ביה"ח שערי צדק בירושלים. אני רוצה לדעת אם כדאי לשתף את ביה"ס במה שאני עושה על מנת לא לגרום לה נזק. האם כדאי לעשות לה איבחון דרך ביה"ס והאם זה יזיק לה. האם יש מכוני אבחון זולים יותר מ"ניצן" כי הם מאו יקרים. כמה זמן אורך איבחון. מי יקבע איזה איבחון יערך לה: דידקטי או ריגשי או משהו אחר שאני לא יודעת. מחכה לכל עצה ועזרה מחברי הפורום. אם הייתי מבולבלת זה בגלל שאני כועסת על המערכת החינוכית שלא היה אכפת לה מבתי, אני לא מאמינה שאין להם נסיון בענין ולמה לא הציעו לי כל מיני דברים?

דליה.ד

New member
שלום אגוזית וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אמנם, אני לא זהבה, אבל היא בטוח לא תתנגד שאקבל את פנייך בפורום החביב שלנו.... ובכן, את מתארת ילדה פעלתנות, עם בעיות חברתיות וללא בעיות לימודיות שהולכת ומשתפרת בתחום ההתנהגותי, אבל, עדיין יש לך תחושה שיש משהו מעבר להתנהגות הזו... ואולי זה adhd. שערי צדק הוא מקום מצויין לאבחונים, שם המחלקה לנוירולוגיה של הילד יוצא למרחקים, ואני בהחלט ממליצה לפנות אליהם, יש להם מערכי אבחונים נוירו-פסיכו-דידקטיים שיתנו תשובה מלאה והולמת לקשיי הילדה. לפי דעתי ניתן להשיג החזר מקופות החולים (לא מלא, אבל משהו). יש לי קצת תחושה קשה בקשר לבית הספר שלא הלכו לקראת הילדה וזו הפעם השנייה ביומיים האחרונים שאני שומעת על הורים שאינם יודעים מה קורה, למי פונים, מה לעשות והמערכת גם לא מיידעת אותם...אז, כנציגת המערכת (נו, טוף, פולניה כמוני ישר מקבלת את כל האשמה...)...אני מתנצלת על הבזיון הזה זהבה בוודאי תרחיב ותוסיף מהידע העצום שלה.

shlomit s

New member
שלום אגוזית, אני רוצה לחזק אותך

הסיפור שאת מספרת דומה למה שעבר עלינו,גם בני עולה לכיתה ו´.בכיתה ג´ הוא עבר אבחון פסיכולוגי והמסקנה היתה חשד להפרעות קשב וריכוז, כמובן שלא הסבירו לנו מה עומד אחרי מונח זה... איכשהו הוא (ואנחנו) הצלחנו לעבור את כיתות ג´ ו-ד´,ורק לאחרונה למדנו מה זה ADD.בעצם אני רוצה לשתף אותך בתחושות שהיו לי ועדיין יש: כעס כלפי המערכת שלא מדריכה ומסבירה להורים את המשמעות, צער ורגשות אשמה שלא טיפלתי מוקדם יותר, על שכעסתי על בני שלא באשמתו,על הזמנים הקשים שעברו על בני שיכולתי אולי לחסוך אותם. אך למרות הכל הנה אני עכשיו מנסה לעשות את כל מה שניתן כדי לעזור לו,בדרכים שאנו חושבים ומקוים שיעזרו. אני בעיקר רוצה לאמר לך, אני שמחה שאת ובתך תתחלנה דרך חדשה ואת התוודעת לנושא ה-ADHD . אין לי נסיון רב בנושא ויהיו אחרים כאן בפורום שידעו יותר ממני להפנות אותך למקומות הטובים.מה שאני רוצה זה לחזק אותך ולאמר לך שאתן לא לבד, אני מרגישה שותפה לך.בהצלחה.

spidergirl

New member
שלום אגוזית

זה כ"כ טוב ששמת לב שיש בעיה, ולא פשוט כעסת והענשת את הילדה. הסיפורים האלה כ"כ מזכירים לי את עצמי - ורק עכשיו בגיל 22 גיליתי את זה - בדיוק כמו שאת גילית. את בהחלט יכולה לטפוח לעצמך על השכם - בהצלחה.

זהבה נ

New member
אגוזית יקרה, אז ככה../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה למשפחת הפורום המתרחב והגדל שלנו(ממש כמו בהריון). מעט סדר בכל הנושאים. 1 אבחון בשערי צדק (חשוב מאוד אם לא היה עד כה) בתחום הנוירולוגי, קופת חולים אמורה לשאת בהוצאות הכרוחות. 2 אבחון בניצן, אכן עולה כסף (יחסית לא יקר) והוא לנושא הדידקטי בלבד, ונערך לא בבית הספר, לעתים אפשר להגיע למאבחנים דידקטיים דרך בית הספר במתי"א- מרכז תמיכה ישובי אזורי, ולעתים יש בערים "מרכז למידה" או "מרכז להוראה מתקנת" עירוניים (לדוגמא עיריית הרצליה), כמובן שאז זה רק מסופסד ע"י הרשות ופחות נטל על ההורים(יחסית סכום סמלי). 3 אבחון פסיכולוגי חינוכי, אפשר לערוך פרטי אצל פסיכולוג חינוכי מומחה, או על ידי השרות הפשיכולוגי ברשות המקומית(בכל בית ספר יש פסיכולוג של השפ"ח) אני ממליצה על אבחון רציני ומקיף את תחומי 1 כשרי הלמידה (דידקטי),2 הפסיכולוגי(פוטנציאל מבחני משכל וכדו´, 3 תחום רגשי(בודק בעיקר כמה כוחות נפש יש לילד, דימוי עצמי וכדו´). את (והאב) היחידה שתחליט האם לשתף את בית הספר ואני חושבת שחשוב לגייס אותם על מנת לעזור לילדה, במוקדם או מאוחר הקשיים יעלו לפני השטח כי ככל שהשנים חולפים והיא עולה לכיתה גבוהה יותר כך הדרישות ממנה גדלות ואולי היא לא תוכל לעמוד בהן,לעתים קרובות זה מלחיץ את התלמידים עם הקשיים וגורם לבעיות התנהגות, ולעתים התלמיד פשוט מצביע ברגליים(לא להכנס לשיעורים)לשוטט, אני אישית קוראת לזה "נשירה סמויה". בקשר לזכויות תלמיד עם קושי, המציאות היום עגומה ביותר בחינוך הרגיל, מגיעות לו על פי החוק עד 6 שעות הוראה מתקנת בקבוצה ובפועל לעתים מקבלים רק שעתיים, לפעמים גם טיפול של קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טראפיה באומנות( בדרך כלל יותר בגיל הצעיר). המצב היום עם כל הקיצוצים רק מחמיר. זה מה יש בחינוך רגיל, שלא להזכיר את זה שאי אפשר בכיתות עמוסות כ 40 תלמידים למורה שאין לה כישורים או ידע בחנוך מיוחד להגיע לכל תלמיד ותלמיד, מה לעשות זה המצב בשטח, האמיני לי שלעתים מורים עושים שמניות באויר בכדי לנסות ולעזור לתלמידים והם פשוט לא תמיד יודעים איך ואין להם בחל מהמקרים את הידע והזמן לכך. אין מעבר לכך מה להציע לתלמידים עם קשיים מעבר למה שהוזכר בחינוך הרגיל, מאוד תלוי במצב התפקוד של התלמיד, לכן הורים רבים נאלצים לממן הרבה מעבר למה שהמערכת היום מסוגלת לתת. זו המציאות העגומה, אין הרבה מה לעשות לצערי. המשיכי לספר לנו מה את מחליטה לעשות, להתראות,

zivadina

New member
אמא יקרה

אני במקומך הייתי מתמקדת בתחום הרגשי בתחום האבחונים, וכן מיידעת את בית הספר. לצערנו עדיין לא כל המורים מבינים בלקויות למידה, אבל אם המורים יראו שאת יודעת את הנושא ועם היד על הדופק, רובם ישמחו לשתף איתכם פעולה, וגם יבינו שהם לא יוכלו לפטור את הילדה במכתבים כל שני וחמישי. אז, קדימה ללימודים שלך, והכוונה בעיקר לקריאת אחד מהספרים המומלצים פה ולהשתתפות בפורום הזה ודומים לו, כדי שתהיי בעניינים. וכמובן, חשוב פסיכיאטר/נוירולוג טוב שיאבחן את הילדה וגם ידע להסביר לכם מה קורה איתה, כדי להשלים את הלימודים העצמיים שלך. ותזכרי, שרוב המורים ומנהלי בית הספר שמחים לשתף פעולה עם הורים שמבינים עניין. כמובן שכולנו מאחרייך. בהצלחה

למה מערכת החינוך נראת כמו שהיא נראת

זה לא קשור רק בלקויות למידה וריכוז. זה המבנה שלה. כמו שמורה עם קביעות יכול להגיש גרוע, במשך שלושים שנה, כיתה אחרי כיתה לבגרות, כך גם יועצת גרועה יכולה לגרום לאחוז מאובחנים נמוך מאוד בבית ספר מסויים למשל 30 שנה. למערכת החינוך אין משוב כלכלי מהלקוח. איכותו של איש חינוך לא רלוונטית לעתידו. הפלא הגדול הוא שרוב אנשי החינוך, פחות או יותר בסדר. המערכת נראת רע כי היא גדולה מאוד וכל דבר שתלוי בהרבה אנשים, נופל בגלל הגרוע שבניהם. חוזק השרשרת נקבע על ידי החוליה החלשה ביותר.

gooloo

New member
אתה נוגע בריקבון שבמדינה

לצערינו עדו הסיבה היא שהכל בארץ רקוב מושחת ומוזנח, סדרי העדיפויות כאן דפוקים ובמקום לטפח את מה שצריך אז מטפחים את מה שלא, מערכת החינוך זה גוף גדול ומסואב שמזמן פשט את הרגל, מתעסקים שם בשטויות, יש במערכת מורים שלא הייתי נותן להם גם לנקות בבי"ס ואינני מנסה להעליב את עובדי הניקיון. לדוג´ אני אובחנתי כ ADHD רק בגיל 27, בתור ילד הייתי בעייתי בבי"ס מן הסתם והמורות החכמות שלי לא טרחו להציע להורים שלי לקחת אותי לאבחון אלא טענו שאני מופרע נטול חינוך ושום דבר טוב לא ייצא ממני, מורה "חכמה" אחת אפילו חזתה שאהיה אסיר בבית כלא, היום אני לקראת סיום תואר ראשון באוניברסיטה ועובד בעבודה מאוד אחראית ומכובדת.....

למעלה