"זבל" (אדמה) אורגני

"זבל" (אדמה) אורגני

השגתי אדמה היישר מרפת הלול - עם צואה, נוצות, אדמה וכו'.. רציתי לדעת כיצד אני מערבב את האדמה שתצא בצורה טובה (קרוב כמו שמוכרים אדמה אורגנית ברשתות) כדי שתהיה לי אדמה טובה לגידול כל מה שאחפוץ - למשל, עציץ בעדנית/כלי. תודה רבה

רוּפֵן

New member
"זבל אדמה אורגני"

את הזבל, אם הוא זבל עופות או זבל בקר, יש להעביר תהליך של קומפוסטיזציה. היכנס ל'מילון המונחלים', ועיין ערך "קומפוסט"... לא מערבבים זבל ישירות באדמה הזבל צריך להתפרק ולהפוך לקומפוסט יחד ען שארייות גזם מהגינה.

אבל אבל אבל

רשום שם מדריך כיצד לצור את האדמה עם חומרים ביתיים. לי יש כבר את החומרים - צואה של תרנגולות, נוצות, אדמה וכ' וכו' ממה שקיים בלול לתרנוגלות השאלה שלי איך לצור מזה אדמה נורמאלית. תוכל בבקשה להסביר לי פה בקצרה? ההסבר שם "גדול" עליי..

רוּפֵן

New member
../images/Emo13.gif

בעצם, אתה צודק..! (את ?!) כי, אי אפשר לדעת מה ריכוז החומר אצלך. אז ככה. יש להכין בגינה, משטח אדמה נקי בשטח של כ 2 מ"ר. לרכז עליו את כל ה'אינסטרומנטים' שהכנת. לפורר את הכל ולהתחיל לערבב אותו. אם יש עלי שלכת, וגזם מהגינה, להוסיף לערימה. ענפים וגזם גס, אפשר ורצוי "לטחון" קודם (ע"י עירומם ומעבר עליהם עם מכסחת דשא). כמה שהחומר יהיה יותר דק, התהליך יהיה יותר מהיר. כל פעם שאתה מוסיף חומר, ערבב את כל הערימה וצור "הר" כמה שיותר גבוה, ע"י הערמת ה"הר", עם מגרפה כלפי מעלה. בהמשך, לוקחים צינור מים שמטפטף לאיטו, ומאפשרים לו לטפטף על ראש הערימה בטיפטוף איטי למשך כמה שעות (5 שעות לפחות). רצוי מאוד שהערימה תהיה מכוסה בניילון. זה יחיש את התהליך מאוד וימנע מגשם להרטיב את הערימה ולהאט את התהליך. הקפדה על ערבוב מתמיד של הערימה - ממש להפוך אותה ! ראשה למטה ו'רגליה' למעלה, פעמיים בשבוע. השאר, כבר נסיון מצטבר שלך ! התוצר המוגמר, יהיה "חומר" שחור, כהה, פריך עם ריח נפלא.

אבל אין לנו גינה../images/Emo67.gif

עוד חצי שנה בערך אנחנו עוברים בית עם גינה גדולה . . . אם אשמור את מה שהבאתי מהלול בשקית לעוד כמה חודשים, זה לא יהרס?

אה ו../images/Emo51.gif

ההסבר שלך מעולה! עכשיו הבנתי מה לעשות, חוץ מאוצר מילים ואינטלגנציה שחסרה לי: מה זה אינסטרומנטים ומה זה גזם? שוב תודה

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif מה שחשוב זה - Crazy On Britney

"אינסטרומנטים" - "אדמה היישר מרפת הלול - עם צואה, נוצות, אדמה וכו'.." "גזם" - עלי שלכת מהגינה או מהצמחים שלך. אין גינה ?! להשיג מיכל גדול ככל האפשר, עם מכסה ולהכניס את ה"אוצרות" שלך פנימה ולשמור על הכל במצב זה, בלי להרטיב עם מים, עד שתעברו לגינה.

היי רופן, בוקר טוב... ../images/Emo42.gif

העברתי למיכל אוכל.
בקשר לכותרת שלך, אז האמת שידעתי מה זה אינסטרומנטים, אבל ככה בבוקר קשה לי לקלוט (קמתי מהמיטה) ולרוב אני לא מתאמץ ומצפה שיסירו לי כדי שאהיה בטוח במאת האחוזים. זהו כמובן משהו לא בסדר אצלי שאני כמובן צריך לעבור על המידות שלי, אבל כמובן שאני לא כזה
תודה רבה לך

למעלה