זאת שוב אני עם שאלה...

mayasigalush

New member
זאת שוב אני עם שאלה...

סוף סוף אני באגדות.. רק עכשיו החזירו אותם לספריה.. ככה שקראתי את הספאים האחרים לא בסדר ממש טוב (רשומות ואז רשומות רייסלין) ועכשיו אני מתחילה את האגדות וזאת השאלה שלי: מה שם המשפחה של רייסלין וקארמון??? מז'אר או מאייר???? באגדות כתוב מאייר וזה מעצבן!! וגם סגנון הכתיבה קצת שונה יש לזה סיבה או שזה סתם? בכול אופן אני עוד מעט באמצע הספר הראשון בסדרה.

תשובות........./images/Emo54.gif

הסדר בסדר, למרות שלדעתי עדיף קצת שונה, אבל לפי תפיסה של אחרים בפורום זה כמעט הסדר הנכון. בקשר לשם משפחה: אין לי מושג. כותבים את זה עם J אז תרגמו את זה כמאייר, מאז'ר וגם מאג'ר איפשהו אם אני לא טועה. לפי דעתי הלא מלומדת, קוראים את זה איך שזה כתוב-מאג'ר, מקסימום מאז'ר. מקווה שעזרתי, ואם לא, אל תדאגי, יש מלומדים ממני בפורום, למרות שאני הכי יפה

python 4

New member
לא, אני עדיין מתאפק...../images/Emo3.gif

שלום.. לך, טוב שקראת את רשומות קודם (טרילוגיית העונות, מעכשיו והלאה) אחרי זה יכול לבוא אגדות או רשומות רייסטלין. לגבי התרגומים, אולי זה יהיה שוֹק אבל התרגומים לעברית הם לא משהו - לא שמת לב שקרמון וטיקה עברו דירה, ממרגוע לסולאס? אבל חכי שתגיעי לדשל"ק - מסתבר שתאניס עובר ניתוח לשינוי מין, והופך מחצי-אלף לחצי-שדון
אין פלא שלאורנה רוצה להתגרש. מאייר... כנראה שהמתרגם של רשומות ('דבר המחברות') חשב ש- majere צריך להיקרא מאייר, שזה יכול להיות נכון כי זה שם גרמני ובגרמנית ה- j נקראת כמו y. אבל אם מגיטריי התכוונו לקרוא להם מאג'ר אז אין להם דרך אחרת לכתוב את זה, ככה שבתרגום באמת שאי אפשר לדעת.

NJS

New member
זה בגלל...

שהמתרגם זה מישו אחר ושכל מתרגם תופס מעצמו והוא לא רוצה להשתמש במילים של מתרגם אחר כיש לו אפשרות אחרת (ע"ע אלפים-עלפים- שדים-בני לילית)

Moondust

New member
למען האמת, קראתי באתר כלשהו../images/Emo41.gif

שצריך לבטא מאג'רי.

Wing Chan

New member
מי עושה עבודות באומנות?!

חח יומיים לפני חלוקת תעודות אני בא למורה "הנה, קחי." ומביא לה ארגז עם דפים של כול העבודות מתחילת השנה בערך :p איזה כיך זה בצפר שכונה תנסו פעם. :E

Wing Chan

New member
מה הבעיה?

או שתשיגי אותם באנגלית, ברוב המקרים גם המקור הוא הכי טוב. או שפשוט כול פעם שתגיעי למילה "מאייר" תקראי אותה כ- "מאז'ר". עשיתי ככה עם כול מיני ספרים. רק עם מילים אחרים. זה אותו דבר. :ם

SaberTooth

New member
זו שאלה בעייתית...

למרות שכותבים את השם בצורה של "מאג'ר", הסופרים אישרו שאת השם צריכים להגות כמו מָגֶ'רִי, עם הטעמה כבדה על ה-גֶ' ו-מָ ארוכה. בעיברית אין תרגום שהוא חופף ב-100% לשם הזה, ולכן כל מתרגם החליט לתרגם אותו בדרך שונה. עמנואל לוטם, המתרגם של הרשומות, החלית לתרגם את השם מילולית כמאגֶ'ר, ואילו חוה כפרי, המתרגמת של האגדות, החליטה לנסות לעברת את השם ויצא לה מאייר. שני השמות נכונים.

למעלה