זאת רק אני,

shlinik

New member
זאת רק אני,

או שהרבה מאוד אנשים במזכרת בתיה לא באמת רוצים את השיפוץ המטורף של רחוב רוטשילד? לדעתי זה פשוט ניסיון לייצר אווירה שפעם הייתה פה בשפע..

Carmilla

New member
חמודה, זאת רק את!

נכון שכרגע זה יוצר בעיות ומטרדים רציניים ברחובות הסמוכים, כולל ברחוב שאני גרה שהיה שקט ופנימי ועכשיו עוברים בו אפילו אוטובוסים והאוויר מסריח מדלק וסולר, אבל בתווה שהעבודות יסתיימו מהר כמתוכנן (יש לי אשליות, כמובן), המאמץ כנראה ראוי! וכן, אנחנו רוצים מאד אווירה כפרית ואינטימית עם חיי קהילה פוריים, כמו שהייתה פעם (שוב אשליה שלי...)!

shlinik

New member
העבודות לא אמורות להסתיים מהר

ויש לי שאלה אלייך- נראה לך הגיוני שמשקיעים כל כך הרבה כסף בשיפוץ הזה, כשיש פה גני שעשועים לא בטיחותיים, פרוייקט כתו"ם שנסגר בין השאר בגלל שלא שילמו לטכנאי כראוי, בניין שעומד ליפול [ברחוב אשכול, למקרה שלא ידעת] ועוד אין ספור בעיות? וגם.. אני לא יודעת כמה זמן את גרה במזכרת בתיה, אני יודעת שאני נולדתי פה, ופעם אנשים היו הולכים ביום כיפור ברחוב ומכירים את כולם, אבל איפה אז ואיפה היום.. בקצב צמיחת האוכלוסייה במזכרת בתיה לא יכולה להיות פה אווירה אינטימית וכפרית.. Lets Get Real

Carmilla

New member
כל קבוצת גיל והצרכים שלה!

הבניין ברח' אשכול בסכנת קריסה כי דיירים "אינטליגנטים" בקומת הקרקע חפרו לעצמם, לתוך היסודות וכמובן (!!!) ללא אישור קומת מרתף! גני שעשועים לא ממש מטרידים אותי כיום, היות וילדיי כבר סטודנטים. כל מה שמעניין אותי כרגע, זה קצת פיתוח והשקעה שכל כך נדרשים במושבה הוותיקה, שהוזנחה במשך הרבה זמן לטובת השכונות החדשות. אולי זה יביא לעוד קצת חיים חברתיים, כמו פעם, שהיו כאן בשכונה לפני הפיתוח הנדל"ני הגדול. אגב, האמפי בהחלט נראה לי מיותר, אבל היי, אנחנו ממש לפני בחירות!... וסליחה על הבורות, מה זה "פרוייקט כתו"ם"? זה בטח לא מתנחלים או אנטנה של אורנג' ?....

baglemaster

New member
פרוייקט כתו"ם

הינו פרוייקט חדשני וניסיוני בארץ, שבמסגרתו קיבלו תלמידי כיתה אחת מחשבים ניידים ולמדו בעזרתם. זהו פרוייקט חשוב מאוד במסגרת החינוך, משום שכנראה בעתיד כולנו נלמד כך... אני מבין את הרצון לפתח את המושבה הותיקה, אבל אין צורך לומר שגני שעשועים וחינוך אינם מעניינים אותך כי ילדייך סטודנטים... רוב האוכלוסייה במושבה היא צעירה, עם ילדים, ואני עוד לא התחלתי לדבר על הנוער במושבה... ודרך אגב, לדעתי, ושוב פעם- זה לא מבוסס על כלום, רוב תושבי המושבה לא רצו בשיפוץ הגרנדיוזי של רחוב רוטשילד. אמנם ראש פינה היא מקום נחמד, אך בזכרון יעקב היית? שם, באותה מתכונת שמתוכננת כאן, השיכורים משתינים בלילות בחצרות התושבים... לדעתי- זאת דווקא רק את...

shlinik

New member
אף פעם לא מזיק

שתהיה לכל בן אדם קצת אכפתיות מעבר לצרכים הנורא ספציפיים שלו. זה שילדייך כבר סטודנטים- לא אומר שילדים קטנים של הורים אחרים לא יפגעו ממתקנים שבורים, מתנדנדים, או חלודים. זה שהם לא הילדים *שלך* לא הופך אותם לחשובים פחות.. ובדיוק על זה אני מדברת- המושבה הוותיקה ללא ספק צריכה השקעה ופיתוח, אני מסכימה לחלוטין, אבל לא לפני שמתקנים את הקיים, ולא על חשבון הקיים!

havzitzi

New member
לכל קבוצה יש צרכים

וזה לא בסדר לקטול את צרכיו של האחר בגלל צרכינו אנו. צריכים להתחשב בכולם. באמת לדעת י צריך להיות סדר עדיפוית שקודם מנקים את הרחובות, אח"כ משפצים את הגינות, ואח"כ עוברים לשיפוצים הגדולים יותר. צריך להתחיל מלמטה ולעלות למעלה בסולם של סדר העדיפוית. זה לא הגיוני בעיני תושבים שיש כסף לשיפוצים נרחבים בעלויות שכר עצומות ולא מנקים את הרחובות... וחבל שמסדרים רק "בחיצוניות" בשביל התיירים. כי כול השבוע אנו כאן. וזה כמו דוגמא לשיפוצים בבית, לא תתלו תמונות יקרות על הקיר אם הקיר מלוכלך ..... צריך להתחיל מהבעיות השוטפות היומיומית.....ולהתקדם הלאה. בגלל זה יש תושביםזועמים.וממה שראיתי בפורום יש הרבה שזועמים על השיפוצים, לא רק בגלל האי נוחות , אלא גם בגלל שהם יודעים שזה מיותר. נדבר עוד כמה שנים....

havzitzi

New member
הבנתי איפה את גרה

אם האוטובוס עובר ליד ביתך בזמן השיפוצים ברוטשילד, ועושים שם טיילת. אז האוטובוס יעבור ליד ביתך כל הזמן. לא? זו טיילת פתוחה או סגורה לכלי רכב?

Carmilla

New member
איזו טיילת?

סתם הסיתו חלק מהתחבורה, באופן זמני (זמני= מילה מפחידה...), בזמן השיפוצים ברח' רוטשילד... הייתי מסתפקת שבסוף המצב יחזור לקדמותו, על טיילת אין מה לדבר...

havzitzi

New member
סליחה טעיתי - מדרחוב

או שבכלל לא עושים שם כלום? ואלו רק שמועות בפורום? אז מה עושים ברוטשילד???????????? והאם התחבורה הציבורית תחזור לשם?

danielgn3

New member
גם אני לא באמת רוצה את השיפוץ הזה.

אני לא מבינה מה הטעם. פעם מזכרת בתיה היתה מקום קטן ומושבתי. עכשיו אני יותר מרגישה שאנחנו מתקרבים ומתקרבים לכיוון העיר. מישהו באמת רוצה שמזכרת בתיה תהפוך לעיר? אני חושבת שרובנו עברנו לפה גם בגלל שזאת מושבה... כל הפיתוח הזה יכול להיות ממש נחמד, אבל גם ממש מזיק למושבה לדעתי, ועדיף להשקיע בדברים הקיימים. ויש במה להשקיע...

cynical here

New member
זה באמת מיותר...

גרם להרבה בלבול לנהגים ואפשר היה להשקיע בנושאים חשובים יותר...

למעלה