ז'אלבאר ז'הו

La Gamba

New member
ז'אלבאר ז'הו

דמות בחצר המלכות במעלה מלך, מישהו אי פעם תהה על קנקנה? למה היא נועדה? איך היא תרמה לעלילה, ואיזה תפקיד הוא יכול לשחק, אם בכלל?

dorgilyt

New member
תהיתי, ואז בדקתי../images/Emo58.gif

נסיך גולה מארצות הקייץ, שרצה לכבוש את הממלכה שלו בחזרה בעזרת כס הברזל. אם אני זוכר נכון, רוברט אהב את הרעיון ולא גירש אותו. בסוף הוא הואשם בבעילת המלכה. עדיין, אחרי משתה לעורבים אני תוהה למה הדמות הזאת שימושית, כי בעצם היא לא עשתה כלום.

YanivLib

New member
לא בדיוק

הוא לא עשה משהו חשוב שאנחנו יודעים עליו כרגע.

rsmb1

New member
שילוב של ז'אלאבאר

מוכיח שלא כל דמות שמשולבת בספר תעשה משהו רציני. זו עוד דרך של מרטין לזרוע חוסר ודאות בקרב קוראיו לגבי קווי העלילה הבאים.

nedisrael

New member
יש הרבה דמויות בלי תפקיד מוגדר

ככה זה כשכותבים סאגה, לא כל דמות תתרום לעלילה באופן שווה, או בכלל. יש דמויות שנמצאות סתם בשביל לתת עוד קצת צבע. מצד שני, אי אפשר לדעת עם מרטין. כל דמות יכולה לתפוס תפקיד יותר נרחב בהמשך, או להתגלות כעומדת מאחורי אירועים שמתרחשים (או התרחשו). כרגע לז'אלאבאר אין תפקיד ברור. לי באופן אישי אין בעיה עם זה. יש לי יותר בעיה כשלדמויות POV אין תפקיד מוגדר \-:

אח שלי סיפר לי

שבפורום העולמי היה מישהו שלגמרי התלהב ממנו - על פי חוק בובה פט הקובע שככל שדמות עושה פחות ככה מעריצים יאהבו אותה יותר. מרטין כבר סיפר שהדמויות שהוא גילה שהמעריצים הכי אוהבים הן אלו של אוברין מארטל ושל יוהן רויס, שתי דמויות שלא עשו כמעט כלום לאורך הסדרה. בכל מקרה הבחור הזה היה כותב קיצורי פרקים שלמים מנקודת המבט של ז'או, כל הזמן שואל "איך דבר זה וזה ישפיע על ג'לבאר?", "מה יעשה הנסיך האמיץ עכשיו?" וכו'...

nedisrael

New member
גדול! ../images/Emo6.gif

כמובן שצריך לדמיין את המבטא של ז'אלאבאר שמבטא אפריקאי כבד..
אבל ידוע שיש אנשים הזויים בין מעריציו של מרטין. שלא לדבר על כאלה שנותנים הרצאות במיוחד בנושא הזה
האמת שאת ההערצה לאוברין אני מבין. כי למרות שהוא לא עשה הרבה, המעט שהוא כן עשה היה מרשים, ואנחנו שומעים עליו הרבה מאוד סיפורים. כמו כן, הוא הראה גבורה אמיתית (אף שזו הייתה מלווה בטמטום מוחלט). לגבי יוהן הארד רויס, אני לא מבין לחלוטין. אין כמעט אזכורים שלו, מלבד מילה פה או מילה שם, הוא לא עושה שום דבר מרשים..

Moondust

New member
באמת?

אני יכולה להבין את ההערצה לאוברין, אבל יון ארד וז'אלאבר ז'הו? הם לא עושים כלום. זה מזכיר לי סקר פופולריות של דמויות במנגה שאני קוראת כרגע. בין השאר הצביעו לסבא של אחת הדמויות שמופיע פעם אחת בתור פורטרט על קיר, לצמח טורף ולחתול שטרף את חיית הסיידקיק.

הלדין

New member
זה מסביר כמה דברים ב-"משתה"[ספוילר]

באמת מרגישים שמרטין העביר את שתי הדמויות האלו יותר לקדמת הבמה. הלורד יון הארד ארגן את הניסיון להדיח את אצבעון. אנחנו אפילו פוגשים את בתו מירנדה רויס שאף זוכה לחותמת איכות מאצבעון. ז'ילבאר ז'אהו הפך לדמות קצת יותר דומיננטית במשחקי הכס ממה שהיה קודם ואף ישנה האפשרות שימות.

למעלה