זאגי

זאגי

עם שמים את המנוע מאחור בזאגי אז הוא אמור לטוס אחורה? האם צריך מנוע שמסתובב הפוך?

sagife

New member
zagi אמור לטוס קדימה.

מנוע אחורי יתפקד כמנוע דוחף (PUSHER). קל להפוך כיוון סיבוב של מנוע בראשלס, כל שעליך לעשות הוא להחליף בין שתיים משלוש הפאזות שעוברות מהבקר למנוע. בהצלחה!

מר מתוק

New member
../images/Emo207.gif ומנוע בראשד../images/Emo35.gif

האם לאחר שימוש במנוע שכזה (בראשד) במשך כמה חודשים, אפשרי (כלומר לא ייגרם נזק למנוע) להפוך את כיוון המנוע? תודה מראש על התשובות, שחר

YHS

New member
אין צורך להחליף כיוון סיבוב

צריך לשים פרופלור פושר PUSHER.

גיא ח

New member
לחשמליים לא קיים פרופלור פושר

לפחות ממה שאני מכיר, בגלל הסיבה שאפשר להפוך את כיוון הסיבוב ללא בעייה ולשאלתך שחר, גם אין בעייה להפוך כיוון סיבוב במנוע בראשד לאחר שימוש

Kiril rc

New member
גם לחשמליים קיים פרופלור

PUSHER אבל הוא נדיר יחסית כי אין בו כל כך צורך.

מסכים עם ישה, כמה מילים על פרופים

כל אחד מלהבי הפרופ בנוי כמו כנף בעלת פרופיל אסימטרי שתחתיתו שטוחה. הפרופ בנוי כך כדי שיתן את מקסימום העילוי שמתבטא ככוח דחף (בסופו של דבר). הפיכת כיוון סיבוב פרופ רגיל תגרום לכנף היחסית ללהבי הפרופ לנוע לאחור - כלומר ששפת הזרימה הופכת להיות שפת ההתקפה. מכיוון ששיא העקימון בפרופיל להב הפרופ אינו נמצא ב-50% (יותר לכיוון ה-30%), בסיבוב הפוך הפרופיל יהיה אפקטיבי הרבה פחות ולא יתן את התוצאה הרצוייה. פרופ פושר זה הפתרון.

גיא ח

New member
נכון מה שאמרת אבל שכחת דבר אחד

בגלל הכיכת כיוון הסיבוב אפשר לשים את הפרופ בצורה הנכונה שלו,ככה שהוא בעצם לא מסתובב הפוך...

גיא ח

New member
וגם תמונה להסביר למי שלא הבין

שימו לב לאיך שהפרופ יושב, הוא מסתובב לכיוון שהוא תוכנן להסתובב וזה פרופ רגיל, לא פושר

sagife

New member
אחת קצת יותר ברורה, מהזאגי שלי-

אכן הפרופ מורכב בכיוון "רגיל", מי שיושב בצד הלא נכון הוא המנוע...

3DCrazy

New member
שגיא..

שגיא או כל בעליי הכנפיים המעופפות.. איזה סרוואים אתם משתמשים (ואיזה מיקס עשיתם).... תודה. טמיר.

3DCrazy

New member
תודה אחי..

עגלל לאן נעלמת.. תתקשר... חייב לדבר ולספר לך משו ! (אתה ממש תשמח) ואל תשכח לעטוף את הצעצוע.. אני מיציתי כבר חח טמיר .

YHS

New member
לא בדקתי בכולם, כמובן

אבל איני בטוח שכל פרופ' מתקפל ניתן להפוך. צריך להפוך אותו מה "H" ולא תמיד הזויות מתאימות. אם כי אני מעריך שמי שנכנס לפרויקט שכזה כבר ימצא את הדרך הנכונה או הפרופ המתאים. היה לי חשוב להדגיש את נושא ה"פושר", בין אם בהפיכת הפרופ היכן שאפשר בין אם רכש פרופ מתאים, שהרי יש כאלה ששמים מנוע דלק מאחורה (באקאיי, לדוגמה").

למעלה