זאב אלקין???

ATAF151

New member
זאב אלקין???

איך זאב אלקין מקום 18, הצטרף לקדימה למרות שעמד בראש מטה העולים נגד ההתנתקות בליכוד? הרי קדימה קמה בעיקר בגלל מורדי הליכוד שהתנגדו להתנתקות.

טשאפק

New member
זה מה שיפה בקדימה

מי שבא ברוך הבא. דוד טל שהיה בש"ס ובעם אחד עם רייכמן משינוי. הנגבי ואלקין שהתנגדו להתנתקות עם רמון שתמך בה עוד לפני שרון.

vantan

New member
גם בעבודה יש את יחימוביץ' ואת

אבי שקד, את טרטקובר ואת ברוורמן, את יולי תמיר ואת פואד. לא יודע אם זה 'יפה', אבל כאלה החיים.

um21

New member
חייבים לתת את הדעת

שבקדימה התכנסו רשימה ארוכה של אנשים חסרי כל רקע אידיאולוגי משותף הן כלכלי-חברתי והן מדיני. זוהי מפלגת סופרמרקט שחבריה רכבו על גל הפופלאריות של רה"מ אריאל שרון. מי שמצביע קדימה לא יודע איזו דרך או מדיניות הוא יקבל בסופו של דבר.

vantan

New member
בדיוק ההיפך. דווקא בקדימה כן יודעים

כי ראו את הביצוע של שרון בשנים האחרונות. קדימה גם אומרת בצורה די ברורה מה שהיא תעשה ואין על כך חילוקי דעות משמעותיים בתוכה. אפילו צחי הנגבי הסביר בפומבי את השינויים בעמדותיו ואת הסיבות הפוליטיות שהביאו אותו לנטישת התפקיד של יו"ר הליכוד ולמעבר לקדימה. כנ"ל פרס, רמון, מופז ואחרים. דווקא בליכוד ובעבודה מפזרים ערפל ומנסים לעשות שפאגאט מפייגלין מצד אחד ועד סילבן מצד שני, ובין יחימוביץ' לבין ברוורמן. אף אחד היום לא יכול לומר באופן מוסמך ואמין מה הליכוד והעבודה יעשו אם - חלילה - ינצחו בבחירות.

ATAF151

New member
עדיין אין תשובה על אלקין

הנגבי באמת הסביר, אבל הנגבי היה לפחות מתנגד מתון להתנתקות ולא עשה דבר מעשי, אלקין היה ממש ראש מטה נגד ההתנתקות עד לרגע האחרון ולא שמעתי ממנו שום הסבר להצטרפותו.

vantan

New member
ההתנתקות היא היסטוריה

אלקין אמר שהוא רוצה להשפיע במפלגה שמתכוונת לקבוע את גבולות הקבע של המדינה. חלק גדול מהמתנחלים יהיו שותפים למהלך הזה שצריך להתבצע יחד איתם ולא נגדם. מתנחלים מתונים ושפויים כמו אלקין מבינים את זה ופועלים בצורה קונסטרוקטיבית כדי לקדם את האינטרסים שלהם במסגרת מהלך לאומי כולל. מתנחלים אלה, שהם אולי הרוב, לא מיוצגים ע"י הפייגלינים.

ATAF151

New member
להשפיע איך

האם אלקין מתכוון לתמוך בנסיגות משמעותיות תמורת שלום? נכון שצריך לשתף את המתנחלים, אבל על ידי דיונים איתם ולא על ידי צירופם לכנסת אם הם מתנגדים לנסיגות.

vantan

New member
רוב המתנחלים מסכימים לנסיגה

אפילו ביבי מדבר על נסיגות וויתורים.

תפסיק לדבר בשם המתנחלים !

אלקין הצטרף לאחורה רק בגלל השאיפה לכסא, כמו שאר הזבל שנמצא שם.

ATAF151

New member
הרוב נגד

סקר שהתפרסם אצל המתנחלים נתן כ 35% לאיחוד הלאומי ו 35% לישראל ביתינו. ביבי מדבר על ויתורים כי מנהיג הליכוד תמיד מנסה להתמרכז לפני הבחירות כדי לסחוב בוחרים מהמרכז. ובכל מקרה גם המתנחלים שמוכנים לויתורים לא מוכנים לויתורים מפליגים כגון תוכנית ברק. ואלו כמו אלקין שעמדו בראש המתנגדים להתנתקות בוודאי שלא תומכים בויתורים נרחבים ובוודאי שלא צריכים להצטרף למפלגה שקמה בגלל ההתנתקות. אלקין זהה לחלוטין לחבורה של מורדי הליכוד, רק שהוא לא היה ח"כ.

טשאפק

New member
נו, מה היא תעשה?

>>>קדימה גם אומרת בצורה די ברורה מה שהיא תעשה ואין על כך חילוקי דעות משמעותיים בתוכה מה היא תעשה?

vantan

New member
קדימה אמרה שבהיעדר פרטנר למו"מ

(וזה המצב כרגע) היא תפעל לקביעת גבולות הקבע של ישראל באורח חד-צדדי. אולמרט, בעקבות שרון, גם אמר באופן ברור איזה גושי התנחלות ייכללו בתוך המדינה. קדימה היא גם היחידה שמממשת את זה בשטח ע"י התנתקויות, פירוק מאחזים בלתי-חוקיים והקמת גדר ההפרדה. בכל שנות שלטון העבודה ראינו רק הכל דיבורים והכל אשליות. אצל ביבי ראינו רק הקפאת המצב בתקווה שמישהו כבר ימות - הפריץ, הסוס או היהודי. זכור את דברי פרס כשהוא הצטרף לקדימה: הגעתי למסקנה שרק אריק שרון יכול להוליך מהלך שיביא לשלום ולביטחון ולהבטחת עתיד המדינה. לאחר מחלתו של שרון הוא אמר שזה חל על קדימה ואולמרט, המנהיג כרגע את קדימה. אני מרשה לעצמי להיתלות בגדולים ממני ולהצטרף לדעתם - ואני אומר את זה כמי שהיה בעבר מתנגד חריף של שרון.

טשאפק

New member
כלומר בדעתם לסגת חד-צדדית

ממרבית השטחים? האם הם יפנו יישובים אבל ישאירו נוכחות צבאית? מהו הסדר הקבע שהם מציעים לפלשתינים, כאופק מדיני? אני לא רואה פה בהירות אלא עמימות. שרון עצמו אמר שלא תהיינה עוד נסיגות חד צדדיות. >>>בכל שנות שלטון העבודה ראינו רק הכל דיבורים לגבי נסיגות בעבר, ממשלת העבודה היא שיצאה ממרכזי הערים הפלשתיניות. בתקופת ברק, היא גם פעלה נגד מאחזים בלתי חוקיים - חוות מעון למשל. ממשלות שרון ואולמרט לא עשו דבר בנושא זה עד עמונה.

vantan

New member
העבודה יצרה אשלייה שהשלום בפתח

ושהפרטנר ערפאת אמין. היום כולנו (כמעט) יודעים שזאת היתה אשלייה. שרון ועכשו קדימה אמרו שאנחנו צריכים ליטול את היוזמה בלי לחכות עד שיהיה פרטנר. גם שטרית תמך בכך ואני מעריך, למרות הדברים שאתה מצטט ממנו, שבשעת מבחן בעתיד הוא ינהג כמו שנהג בהתנתקות. גם לשטרית אין אופצייה אחרת בייחוד עכשו לאחר עליית החמאס.

טשאפק

New member
האחראי העיקרי לכך

ואני מסכים שזו היתה טעות, היה שמעון פרס. לי אין כל ודאות איך תנהג קדימה. אין הכרזה חד משמעית על נסיגה, ויש קולות שמתנגדים לה. אני משער כמוך שהם יפנו עוד התנחלויות - אבל אוי לא. מפלגה שמראש תציע נסיגה תזכה בלגיטימיות גדולה יותר למהלכים כאלה.

טשאפק

New member
גם שטרית, המתון, מתנגד לפעולות

חד-צדדיות: >>> הבוקר הצטרף השר מאיר שטרית לשוללי המהלך: "אני שומע שרים שמציעים נסיגה חד-צדדית ואני מתנגד לכך בכל תוקף", אמר שטרית בכנס הרצליה. לדבריו, "זה עוד פתרון וירטואלי. נוותר על שטחים ונישאר עם מלחמה, אז מה השגנו? אנחנו לא צריכים לברוח מהפלסטינים אלא לשבת איתם". בעניין גדר ההפרדה, חזר שטרית על עמדתו לפיה אם בונים את הגדר, יש להקימה לאורך הקו הירוק. "זו צריכה להיות גדר חברתית-כלכלית פרופר, לאורך הקו הירוק, ואז אף אחד לא יוכל לטעון שהיא פוליטית", אמר שטרית. הוא הזכיר כי מסיבה זו הצביע בממשלה נגד בניית הגדר בתוואי הנוכחי.

אדם מוזר, השטרית הזה

נדמה לי שבקדימה יש 3 מחנות - האחד של הנגבי, שטרית, עזרא ומופז הימניים יותר שלפחות מבינים שבריחה חד צדדית היא טיפשות (אך לא מספיק אמיצים כדי להודות שלא, ולכן הם ימשיכו בזה). המחנה השני - אולמרט, פרס, רמון ואיציק השמאלנים הקיצונים. והמחנה השלישי - כל השאר, המייצגים סופרמרקט רעיוני, ונמצאים שם רק בגלל התאווה לכיסא.

טשאפק

New member
שטרית מתון

הוא פשוט התנגד למהלכים חד-צדדיים. דרך אגב, די בצדק: מה היה קורה אילו הנסיגה היתה נעשית במו"מ ובתיאום עם אבו-מאזן, שהוא מנהיג פרגמטי? כך הוא היה קוצר את הפירות על הנסיגה ולא חמאס.

כנראה שלא. עצם ההחלטה על הבריחה

החד צדדית הייתה הרבה לפני שאבו מאזן עלה לשלטון. אבל, אם שרון היה חוזר בו החמאס בהחלט לא היה מנצח בבחירות.

למעלה