משימה ראשונה
סם פראנק ואני התחלנו את המשימה בלעבור על הראיות ולבחור מי מהמקרים אנחנו רוצים לבדוק קודם.
כל אחד מהמקרים יכול להוות קצה חוט שיקדם את החקירה אבל אנחנו רק שלושה אנשים ומבין שלשתנו רק לי יש הכשרה בעבודה משטרתית אמיתית.
נכון שאנחנו כבר לא במשטרה אבל הנהלים של הFBI לא עד כדי כך שונים ויש לשמור עליהם אם אנחנו רוצים לפתח לעצמנו מוניטין מכובד כיחידה חדשה.
במין כל המקרים בסיפור הזה הרצח המשולש והגופה משנת הצורה נראו לנו כמקום הטוב יותר להתחיל בו.
מה עשה שם הרוצח? למה הוא רצח את כל השלושה? למה הוא ברח אל הגג ולמה הוא בחר לקפוץ ממנו?
קראנו את הדו"ח המשטרתי על המקרה ונסענו אל הדירה בה אירע הרצח.
סם נשאר במכונית, לתת לנו חיפוי תקשורת ותצפית על הרחוב והכניסה לבניין מהרכב.
בשכונת מצוקה עלובה, בקומה השנייה של בניין נטוש ברובו, במסדרון מרופט בו אפילו המספרים על הדלתות עקומים ומתנדנדים הגענו, פראנק ואני, אל הדלת של הדירה, סגורה בסרטי שחור צהוב של המשטרה הסוגרים זירת פשע. פתחתי יומן אירוע, לתעד את התאריך בו אנחנו נכנסים לזירה והשינויים שאנחנו נבצע במקום במהלך החקירה שלנו.
חדר מולנו בו חלון שבור כלפי חוץ מוביל אל יציאת חירום ומדרגות מתכת, שולחן בין שתי ספות, האחת הפוכה לאחור. שלוש שרטוטי גופות- לפי הדו"ח המשטרתי הרוצח נכנס דרך הדלת הראשית, ונע בדרך הקצרה ביותר לרצוח קודם את סוחר הסמים שישב בספה בצד אחד, ממנו רצח את הלקוח שישב מול הסוחר, כשהספה התהפכה לאחור ואז רצח את הלקוח השני כשניסה לברוח לעבר קצה החדר השמאלי הרחוק- שם ישנה דלת נוספת. משם הרוצח ברח אל החלון שמול הדלת הראשית, או יותר נכון, דרך החלון.
לבשנו כפפות לאטקס כדי לא להפריע לטביעות אצבעות או לגעת בחומרים חשודים והתחלנו לעבור על החדר ולחפש דברים שאולי פספסו הוקרים שהיו כאן לפנינו.
פראנק הבחין שמישהו מנסה לטפס במדרגות ושלף את האקדח שלו. אני שלפי אקדח גם כן, התמקמתי מהצד שני של החלון ונתתי לו חיפוי. אמרתי לסם לנהוג קדימה ולנסות לראות מי מטפס אלינו מבחוץ. באמצע הדרך למעלה המטפס התחרט, גלש למטה והתחיל לברוח. פראנק זינק החוצה אל המדרגות וגלש למטה אחריו, צעק לו לעצור והתחיל לרדוף אחריו. אני מכירה את הרחובות כאן יותר טוב מסם אז נתתי לו הוראות לנהוג אל סימטה שאליה סביר שהנמלט יפנה אם יצליח להתחמק מפראנק. התחלתי לרוץ במסדרון לעבר המדרגות הרגילות כדי לעזור במרדף ואחרי 4 צעדים עשיתי את הדבר הקשה ביותר- החלטתי לסמוך על הצוות הטרי שלי להסתדר לבד עם הלכידה וחזרתי אל הדירה.
בזמן שהם הצליחו לתפוס את החשוד ולגלות שזו נערה צעירה הלבושה בבגדי כנופיה... שאיבדה את ההכרה במהלך הלכידה. אני עברתי על כל סנטימטר בדירה בזמן שהם לקחו אותה חזרה אל התחנה לטיפול רפואי ומעצר עד שנוכל לתחקר אותה. בדירה מצאתי דלת נעולה.
הדלת לא הייתה צריכ ה להיות נעולה אחרי שהשוטרים ערכו כאן חקירה. מישהו היה כאן בדירה אחרי החקירה ונעל את הדלת!
ניסיתי טריק עם סיכת ראש כדי ללפתוח את הדלת אבל זה לא עבד. בסרטים זה תמיד עובד, לעזאזל. 10 דקות אחר כך פרנק פרץ עבורי את הדלת עם חוט ברזל וחיוך בקלות מעוררת קנאה (אני צריכה ללמוד ממנו איך עושים את זה). בחדר החדש שנפתח עברנו מצאנו הרבה בגדים אישיים וקבלות על אוכל מהיר, כולן שולמו במזומן, ופינת טלוויזיה. אחרי בדיקה קפדנית גיליתי שאפשר לפתוח פאנל מסויים בטלוויזיה ובו היה מוסתר מזרק משומש שלא נמצא על ידי החוקרים שהיו כאן קודם.
לקחנו את המזרק בתוך קופסת מתכת כדי למנוע סיכון פציעה מיותר אל המעבדה בתחנה. אולי הם יוכלו למצוא דגימת DNA מקצה המחט או לזהות איזה חומר הוזרק ממנו לפי השאריות בקצה.
בזמן שהמזרק נבחן במעבדה תחקרנו את הנערה. היא חברה של חבר כנופיה שמנוהלת על ידי בעל מוסך בשם פראנקי המוכר למשטרה בגין עבירות אלימות.
היא נשלחה על ידי פראנקי להשיג את הסם מהסוחר כמה פעמים בעבר והיא הייתה בדרכה אל הדירה כדי לפתוח את הדלת שהיא נעלה קודם בטעות מתוך הרגל.
היא דרשה עורך דין וכשגילינו שהיא קטינה טלפנו אל ההוים שלה שיבואו לאסוף אותה מהתחנה, אבל ניצלנו את הכמה דקות עד שאבא שלה הגיע כדי לתחקר אותה עוד קצת. מסתבר שהיא חושבת שהחבר שלה בסכנה מבעל המוסך פראנקי והיא סיפקה לנו עוד כמה שנות של חברי כנופייה.
אבא שלה הבטיח לנו שישמור עליה טוב (כי היא תהיה מרותקת לאיזה שלושה שבועות) כשבקשנו שתהיה לנו זמינה למקרה שנזדקק לעדות נוספת ממנה. הוספתי מילה טובה עליה לאבא שלה בתקווה לרכך קצת את המכה, היא לא אדם רע גם אם היא בוחרת חברים קצת מפוקפקים ובסופו של יום היא עזרה לנו היטב.
פראנקי משוחרר על תנאי והשוטר שאחראי עליו לא דיווח שפראנקי משתמש שוב בסמים ומכריח קטינים באיומי אלימות להעביר את הסמים עבורו. אני חשבתי שהוא פשוט לא מודע לזה אבל סם ופראנק חשדו שהשוטר הזה משתף עם פרנקי פעולה ורצו לשמור את התגלית ממנו לבנתיים.
ראיינו את החבר של הנערה אבל לא חילצנו ממנו שום דבר. הוא היה מבוגר ממנה בשנתיים ומנוסה מדי בזכויותיו המשפטיות כקטין. בני טיפשעשרה של היום הם כולם עורכי דין קטנים אני אומרת לכם. שיחררנו אותו אל ההורים שלו וביקנו מהם לוודא שהם יודעים איפה הוא בשבוע הקרוב למקרה שנזדקק לדבר איתו שוב.
אחרי המבוי הסתום הזה החלטנו לשבת לשיחת צוות. לראות לאן הגענו לאיפה ממשיכים.
המידע מהמעבדה הגיע. הדם מהמחט לא היה ניתן לזיהוי - לא מאדם שנמצא במאגרים המשטרתיים. החומר היה סוג של סם לא ידוע, סוג של קוקטייל חומרים שאחר מהם ממריץ והאחרים שהשפעתם לא ידועה. בהמלצתו של ברינג העברנו את המזרק והחומר שלו אל מעבדה מקצועית של תעשיית פוקלנד לזיהוי וניתוח. הם אמרו שהם יעשו מה שהן יכולים אבל הם צריכים יותר חומר.
סם ופרנק הציעו לצותת למוסך של פראנקי. לשכור רכב יד 8 מחברים של פרנק בתעשיית הסרטים, לחבל בו קצת שיהיה למוסך מה לתקן ותהתקין מכשיר ציתות ברכב כדי שנאזין לשיחות במוסך ביומיים הקרובים. אולי נמצא מידע על הסמים שפראנקי משתמש בהם.
החלטנו שזה רעיון טוב. השגנו אישור משופטת לצותת למוסך. "סידרנו" את הרכב והתיישבנו לסבב משמרות האזנה לבאג המושתל.
לקראת ערב שמענו את פראנקי אומר לאנשים אחרים במוסך שהם חייבים לקפל הכל כי עלו עליהם- משפט מפתח של שוטר אוהב לשמוע!
מיד יצרנו קשר עם מחלקת סמים של משטרת שיקגו, עדכנו אותם בממצאים עם הסם החדש ועל המתרחש במוסך, השגנו אישור שופטת למעצר וכניסה למוסך וארגנו עוד באותו הערב את הפשיטה על המוסך עוד לפני 10 בערב! 20 איש מקצועיים ממלחקת סמים עזרו לנו בפשיטה.
סם נשאר בחוץ לשמור על קשר עם כולם, אני התמקמתי על הגג ממול עם רובה הצלפים שלי, בזווית לראות את רוב במוסך דרך החלון העליון והדלת הרחבה ופרנק נכנס פנימה עם הכוח הראשי, עם הוראות לא לתת לגופות להעלם מעיניו ולשמור על עצמו טוב טוב.
(המשך יבוא בעוד שעה)