ז´אנרים ספרותיים

Pixy led

New member
ז´אנרים ספרותיים

קיימים ז´אנרים ספרותיים רבים - פנטזיה, רומנטיקה, בלשות וכדומה. אתם/ן חושבים/ות שקיימים ז´אנרים שעדיין לא הומצאו כלל? שיטות כתיבה שלא נעשה בהן עדיין כל שימוש? אתם/ן יכולים/ות להעלות בדעתכם/ן רעיון כזה? נושא המקוריות בכתיבה מאוד חשוב לי, אני תמיד שואפת (עם מעט מאוד הצלחה, אם בכלל) ליצור משהו חדש בכתיבה שלי, אז תהיתי... מה הדעה של אחרים.

ודאי שיש, רק חבל שאין לאף אחד

סבלנות.... לדוגמא: שילוב של כמה ז´אנרים. קשה לי להאמין שמישו ילך וכתוב סיפור בלשי רומנטי הממלא בתוכו נטיות התאבדות, התאחדות של כמה כוכבים תרבותיים למדי(פנטזיה) וכו´ וכו´

לא שמעת במקרה על..

המדריך לטרמפיסט לגלקסיה, וכל אלו? אלו הם ספריו של ד. אדאמס ז"ל. פנטזיה טהורה- לא אהבתי במיוחד. (ויהרגוני מעריציו).

לאו דווקא פנטזיה טהורה

בספריו של דאגלס אדאמס ישנו שילוב של אלמנטים בלשיים, רומנטיקה, הומור, פנטזיה ואפילו קצת, אבל ממש קצת, סקס. זאת אומר, די ברור שקוראים את הספרים בעיקר בשביל ההומור, אבל מי פה יודה שכשהוא קרא את "שעת התה האפלה _או ארוכה או יפה, לא זוכרת) של הנפש" לא כל הזמן רצה לדעת מה יקרה הלאה, מי הפושע, מי נגד מי ולמה?

לא סותר את הפנטזיה הטהורה.

וההומור- בריטי-משהו, לא?

אילתושי

New member
מדריך הטרמפיסט

ספר שטויות חביב. ואגב, שאלה: איך קוראים לספר השלישי והרביעי בסדרה? זה חשוב... בי

TheHead

New member
מן הסתם

כל עוד שלא המצאת את כל השפות שקיימות תמיד יכולים להיות לך חידושים בכתיבה. כמו כן הזכרת לי את טימותי לירי שדיבר על איך יום אחד עיצוב סשנים פסיכודליים יהיה אומנות (לתת לאנשים משהו שיגניב להם את הראש בזמן שהם על סמי-הזייה). והכי נכון לעכשיו - טכנולוגיה: יש כל כך הרבה פרוייקטים שאפשר לעשות עם הטכנולוגיה של היום (הדוג´ הישראלית הכי נחמדה: האמן רועי משהו שהמציא את הדמות של ז´וסטין פרנק ועיצב בשבילה מלא דברים, בספר שגם את השם שלו שכחתי :> )... תסתכלי מסביב ותראי.

lady_anne

New member
יש לי שאלה לגבי המילה ז´אנרים

למיטב ידיעתי מרבית הנושאים בהם דנה הספרות החל מראשית ימיה הוא מוגבל (אהבה, מלחמה וכד´). הגורם שמשתנה לאורך הזמן הוא סגנון הכתיבה ואולי לזה הכוונה כשמנסים לחדש. סגנון הכתיבה הרווח כיום בספרות העברית העכשווית הוא זה שהנהיגו אתגר קרת ואורלי קסטל-בלום בתחילת שנות התשעים, וכותבים צעירים רבים כותבים בסגנון זה. לפיכך דומני שנכון יהיה לומר שהשאיפה לחדש טמונה בסגנון יותר מאשר בז´אנר (=נושא?).

Pixy led

New member
הסגנון שלי די שונה... אבל לא מיוחד.

הייתי מביאה דוגמה לסגנון הנוכחי שלי, אבל אני לא בטוחה שהפורום הזה מיועד להעלאת יצירות... הסגנון ה"אתגר קרתי" הוא לא רע בכלל, אבל גם לא ממש מדבר אליי.

Pixy led

New member
ובקשר למילה ז´אנר...

התרגום הישיר הוא "סוג, סגנון". הז´אנר הוא גם הנושא וגם, במובן מסוים, סגנון הכתיבה. למשל, ז´אנר הפנטזיה - הנושא ברור - הרפתקאות, יצורים מופלאים, קסם וכו´. והסגנון, יש סגנון אחד שלט בז´אנר הזה שהוא עלילה מתמשכת, מערכות יחסים סבוכות, גיבורים שמוצאים את עצמם בהרפתקה בעל-כרחם... הז´אנר הוא... כולל.

אני לא חושבת שלמישהו תהיה בעיה

אם תעלי לפה יצירות שלך, אותי זה מענין למשל. ציפי?

למעלה