ו וי ויז ויזה???

ו וי ויז ויזה???

שלום לכולם,
אני מגיאה למסקנה שהגיע הזמן להתחיל בתהליך ההרשמה לויזה ויצירת הקשר עם המשרד לתלמידי חו"ל, למישהו יש עצות בשלב זה (איילת)?

Philip Jr

New member
לפחות במקרה שלי

אני ממתין כרגע להגעת הטפסים וההוראות בדואר, הם עובדים על זה..

לא חושב שיש לך מה לעשות - אלא אם כוונתך שקיבלת כבר את כל הטפסים ויש לך שאלות נוספות..

נעם

אריאדנה

New member
זה בטח משתנה ממקום למקום

אבל אני קיבלתי את הטפסים לויזה עם שליח בסוף מרץ, ובמקביל המשרד לסטודנטים זרים הציף אותי בדוא"לים מועילים.

אז אולי האוניברסיטה שלי היא מהמקדימים, אבל נראה לי שלשלוח דוא"ל למשרד לסטודנטים זרים לא יכול להזיק.

בנוסף, אני נעזרת גם באתר של ה-graduate school הרלוונטי וגם באתר של המשרד לסטודנטים זרים, בשניהם יש המון אינפורמציה מועילה.

בהצלחה!

אריאדנה

New member
אופס, רק עכשיו ראיתי שנעם גם ענה

אז כנראה שזה באמת עוד מוקדם ולא צריך להילחץ.

אני חושבת שזה בהחלט זמן מתאים.

לאיזה עצות את זקוקה?
בעקרון התהליך הוא שאכן המשרד לסטודנטים זרים יבקש ממך כל מיני פרטי מידע (בדרך כלל למלא איזה טופס) ובהסתמך על המידע הזה יפיק לך I-20 או DS2019, שעימם את קובעת תור לראיון בשגרירות.
כעיקרון זה תהליך די פשוט וגם יש לך מספיק זמן, יש לך שאלות ספציפיות?

כן, למשל למה עוד לא שמעתי מהם?

שלחתי להם מייל עם בקשה להוראות מדויקות, אבל טרם נענתי.

Philip Jr

New member
לא שמעת מהם כי עוד מוקדם מבחינתם..

וחברינו מעבר לאוקינוס האטלנטי לא עושים שום דבר לפני התאריך המתוכנן..
סביר להניח שהמצב שלך דומה לשלי - הם פשוט עוד לא הנפיקו את כל המסמכים.. תני להם עוד כמה ימים, בסך הכל יש זמן.

כמובן שאני לא יודעת למה היא עוד לא שמעה

מהם, אבל אני לא חושבת שעוד מוקדם מבחינתם.
יותר סביר שהם פשוט עושים את זה בהדרגה - בתלות בגודל האוניברסיטה וכמות הסטודנטים הזרים שהם מקבלים מדי שנה, יכול להיות שיש להם הרבה מאוד אנשים שצריכים לקבל את הטפסים, ואולי יש להם איזה סידור פנימי לפי מחלקות/בתי ספר/תארים וכדומה.
לדעתי מאי זה בכלל לא מוקדם להתחיל בתהליך - לא מבחינת הסטודנט ובטח ובטח שלא מבחינת המשרד לסטודנטים זרים. ממש אין לחץ, אבל זה לא מוקדם מדי.

Philip Jr

New member
הכוונה אותה הכוונה

שלאור נוהל x או נוהל y עדיין לא הגיע הזמן לשלוח בדואר את הטפסים לסטודנט z כדי שימשיך את התהליך. בארץ טפסים מתעכבים כי מישהו פישל, בארה״ב הם מתעכבים כי זה הנוהל.

למעלה