ו...הלכה.‏

ו...הלכה.‏

טוב יש מלא הלכות אני מאוד מפחד סתם להגיד דברים אבל נתחיל בהלכה פשוטה.‏ השולחן ערוך כותב שחייבים ללמוד הלכות שקשורות לחג ‏30‏ ימים לפני החג,דהיינו הלכות פסח חייבים ללמוד כבר מפורים והלכות פורים כבר מ יד‏` שבט,‏ וכן כל חג צריכים ללמוד שלושים ימים לפני את ההלכות כדי שלא ייכשלו חס ושלום בהלכה.‏ עד כאן ההלכה היומית.‏ היה קשה ‏‏? עכשיו חידה ‏:‏ אם פסח נופל בראש חודש אז אומרים יעלה ויבוא או לא ‏‏? ‏

Nחמן

New member
3 שרשורים להודעה אחת?

אתחיל מהסוף. כיום אני לא בדיחה אלא סיפור עצוב. למעלה משבעה חודשים בבית אך בקושי יכול ללכת אבל נאלץ "לרוץ" אחרי הביטוח הלאומי, חברות הביטוח, קופת חולים ועוד אחר כל מי שאמור להעניק לי את השירות האלמנטרי הבסיסי. בכל זאת אגיב לשאלתך בעניין מועד הפסח. פסח בראש חודש...
זו שאלה קשה. אינני יודע את התשובה עליה. רק אמור לי בכנות: מה עושים, כאשר פסח יחול בט' באב? מתי יצומו? שבת שלום!

אם פסח יחול בתשעה באב

משמע שבית המקדש השלישי נבנה והגאולה זךשלא רק אני מצפה לה אלא כולנו) הגיעה גם ומתבטלים כל הצומות (חוץ מיום כיפור) דייקתי בתשובתי נחמן יקירי?

Nחמן

New member
אשריך!

תשובה נהדרת! למען האמת לא חשבתי על הקשר בין שני הימים אבל... האם ידעת? אחת הסיבות למנהג לאכול ביצים בליל הסדר הוא זכר לט' באב, שבאמת יחול באותו יום (בשבוע) לפי א"ת ב"ש (א' של פסח = תשעה באב) והביצה היא המאכל, שנוהגים לאכול האבלים בשובם מהלוויית יקירם.

למעלה