"ותהיי המגפה בעדת ה' ...

"ותהיי המגפה בעדת ה' ...

"ועתה הרגו כל זכר בטף וכל אישה ידעת(לסבית) איש למשכב זכר(הומו) הרגו וכל הטף בנשים שלא ידעו משכב זכר החיו לכם" {במדבר, ל"א} מישהו יכול להסביר לי למה התכוון משה כשהוא אמר את הדברים האלה למפקדי החיל של צבא ישראל ומה זה אומר על מי שהקים את הפורום הזה? למה הוא רצה שימותו כל ההומואים והלסביות בקהל ישראל? רגע, משה לא היה נביא האלוקים שהעביר את דבר ה' לישראל? נראה לי שכן....

תבין....

לא אכפת לי שאתה הולך לגיהנם... כי אין לי תכונות אלוקיות... רק לאלוקים אכפת אם תלך לגיהנם, אני חס וחלילה לא משתווה כאין וכאפס למידותיו של ה' ייתברך לכן לא אכפת לי שתלך לגיהנם על מה שאתה עושה... אבל הקטע הוא שאתה מכניס את כולם לאהל החטאים שלך ועכשיו כל דתי שחושב שהוא הומו יכול לבוא לכאן ולבטאות את רגשותיו הענוגים והזכים... ועכשיו החילונים חושבים שזה מותר... חחחח מצעד הגאווה.... מצעד של מוות לא להבדיל ממצעדי המוות של הנאצים יימח שמם. נשמע מזעזע? זה אכן מזעזע.. רק שהסבל גדול בהרבה יותר מתלאות השואה ... תודות לך מנהל פורום יקר. אבל מה אכפת לך.

SmartToyBoy

New member
שוטה שכמותך!

איזה פרשנות נתת לתורה ?! זה לא מה שנכתב שם !! מדובר על מדין שאותם ציווה ה' להרוג (כי ישראל החיו את הנקבות). משה ציווה להרוג את כל הזכרים שנותרו ואת כל הנשים שידעו משכב זכר (שכבו עם זכר)! תתבייש לך! אתה בא בשם התורה? אתה יודע שבגלל אנשים כמוך, צעירים כמוני סבלו כל חייהם ואף התאבדו! אתה בכלל יודע מה שאתה אומר? אתה לא מבין שהמקום הזה הוא קרש ההצלה של הרבה אנשים שברחו כל חייהם מאנשים כמוך!!! זו זכותך להעביר ביקורת, זכותך לומר שזה לא מוצא חן בעיניך, אבל שתדע - שבדרך שבה אתה עושה את הדברים - אתה מביא הרס ושנאה לעולם! וההשוואה לשואה... איך אתה מעז?

סבבב

New member
מסכים איתך לגמרי...

אפשר להעביר ביקורת על הפורום, ואפשר להגד מה שרוצים. אבל לקחת פסוקים ולאנוס אותם בשביל להמציא להם פירוש אחר - זה כבר משהו שאפילו חכמינו ורביננו לא עושים... אז אם בא בלילות17 עושה זאת, או שהוא אדמו"ר או שהוא מרא דאתרא או שהוא מקובל... אבל אם הוא לא כזה (וכנראה שהוא לא כזה) אז הוא גם לא חכם גדול. כי אם הוא היה חכם גדול הוא היה מכיר את ההלכה של הרמב"ם על הפסוק - "הוכח תוכיח את עמיתך" - הרי שהוא היה יודע שהרמב"ם אומר שבדורנו הזה אסור להוכיח, כי אין אנו יודעים לעשות זאת בלי לפגוע. אז עם כל הכבוד והצניעות, בא בלילות17, אם אתה חכם כל כך גדול - גם דרך ארץ לא תזיק לך...

חחחחחח אתה בטח חילוני!

במקרה הזה ספציפית נעזרתי בפרשנים אז אני יודע את פירוש הפסוק... אבל כל אדם דתי נורמלי יבין ש"אישה ידעת" זה הגדרה של לסבית בשפה הנקיה של התורה ו"משכב זכר" זה ביטוי להומו... אתה גם לא מבין את הקשר בין מצעד הגאווה למצעד המוות כי אתה לא דתי... ומסתבר שאני מבלבל לכם בשכל כי אף אחד בפורום הזה לא דתי.

SimsY

New member
גם אתה לא

וחמוד שלי - התבלבלת - הדומה הוא בינך לבין מצעד המוות - רצון לרצוח ולהשמיד כל מי ששונה ממך. אתה מה-זה צריך להתבייש - אבל משום מה נראה לי שהחלטת שיש לך איזה דיבור עם הקדוש ברוך אז אתה יכול לקבוע מי יכול לחיות ומי לא. הקטע הוא שהדבר הראשון בתורה זה דרך ארץ ולהתנהג לכל בן אדם באשר הוא אדם אחרת אין טעם לכל התורה. מעניין אם הקדוש ברוך הוא ישתבח שמו היה רוצה בך כמאמין עם היחס הדוחה שאתה נותן לברואיו.

סבבב

New member
שוב שלום לפרשן...

אז כמובן שנאלצתי לחזור למקורות ממש, ולמצוא תנ"ך מפוסק, וכך הפסוק מופיע עם פיסוק מלא: "וְעַתָּה, הִרְגוּ כָל-זָכָר בַּטָּף; וְכָל-אִשָּׁה, יֹדַעַת אִישׁ לְמִשְׁכַּב זָכָר--הֲרֹגוּ." אחרי המילה אישה - יש פסיק. הביטוי הוא לא "אישה יודעת" כצירוף כפי שאתה מציג. מה עוד שאכן כפי שאמרת השורש י.ד.ע בתנ"ך משמעו משכב. ואכן מדובר על משכב עם זכר. וההוכחה היא בפסוק הבא. בפרק ככלל מדובר על מלחמה במדין. משה קוצף על העם שהשאירו את כל הנשים בחיים. והוא אומר להם שאת הנשים ששכבו עם גברים - יהרגו. ואת הנשים שלא ידעו גברים - ישאירו בחיים. ועכשיו הנה שני הפסוקים המדברים על זה ברצף: "וְעַתָּה, הִרְגוּ כָל-זָכָר בַּטָּף; וְכָל-אִשָּׁה, יֹדַעַת אִישׁ לְמִשְׁכַּב זָכָר--הֲרֹגוּ. וְכֹל הַטַּף בַּנָּשִׁים, אֲשֶׁר לֹא-יָדְעוּ מִשְׁכַּב זָכָר--הַחֲיוּ, לָכֶם." על כל פנים - בוודאי שלא מדובר פה על הומואים ולסביות. ולו רק בגלל זה שבכלל לא מתיחסים כאן לגברים אלא רק לנשים. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לתת פירושים לתורה על פי ראות עינם ולהוציא דברים מהקשרם. זו פשוט לאנוס את הפסוקים. כמדומני העונש על אונס לא פחות מזה שעל משכב זכר, הלא כן?

SimsY

New member
נהדר אני העתקתי שיהיה לי :)

יכול להיות הסבר מצויין לכל הקרציות שיבוא להציק

SmartToyBoy

New member
אולי אתה חסום...

אבל אני לא. ולכן נותר לך רק לקרוא: ראשית, הוכחת כרגע את בורותך. ממש אנסת את הפסוק כמו שהגדירו כאן לפני. ועם זאת, הרי תמיד אתה יכול לזקוף לזכותך את "משכב זכר לא תשכב..." - ולזה אין לי מה לענות. זאת התורה, זה הציווי - וזה אסור! חברי הפורום יודעים שאני נוטה לא להיכנס להגדרות, "דתי" "הומו" וכיוב'... אבל בכל זאת, מה זה דתי? מה זה כולל בתוכו? אתה דתי? אני לא יודע, אבל זה מעליב. לא שאני חייב לשוטה שכמוך משהו, אבל אני עשיתי התקדמות גדולה בחיי. אני שומר שבת. מתפלל. שומר כשרות. לומד תורה. אז אני "מספיק" דתי בשבילך? אתה טועה בגישה שלך!!! אתה לא מועיל בכלום! אולי כשתגדל קצת תבין מה אתה גורם... אתה מנסה להוכיח ויוצא מוכח. בא ללמד ויוצא לומד, במובן הרע של הביטוי. תפתח את העיניים ותראה שלא רק בכוך שאתה חי בו יש חיים, אלא גם ב"גלקסיות" אחרות... אה. ובחיים, אל תחזור על ההשוואה המזוויעה והנוראה שלך בין מצעדי המוות למצעד הגאווה. זה מזעזע! שלום ולא להתראות, SmartToyBoy.

קדשים

New member
טעות

אתה טועה, אולי תחזור לחיידר או לבית ספר. בכל מקרה "משכב זכר" אם ההתיחסות היא לאיש הכוונה למין בין בני מין זהה. אך כשהתורה מתיחסת לנשים הכוונה ליחסים אטרוסקסאלים.

SimsY

New member
מעניין שאתה הופך את היוצרות

מצעד הגאווה הוא להראות שיש כאן קהילה שלא תיתן לאף אחד להשמיד אותה למרות שניסו וינסו - ממש כמו מצעד החיים מאושוויץ לבירקנאו. ככה שבניגוד לצעדות המוות שהם רצו להשמיד אוכלוסיה מסויימת - המצעד הזה כמו מצעד החיים בא להראות שיש קהילה כאן שלא תשומד בחיים. לפני שאתה משתמש במונחים כדי שתבדוק אותם. מפגר.

SimsY

New member
אני הכי אוהב "עונג שבת" ../images/Emo13.gif ../images/Emo9.gif

SimsY

New member
כן - השטן שאמור לבוא לקחת אותנו

בדיוק זכה בארוויזיון אתמול - ככה שאל תיסע לפינלנד בעתיד הקרוב הוא עלול לחשוב שאתה גם הומו ולאסוף גם אותך בטעות.

SimsY

New member
כן - הכלבה הזאת חשבה

שהיא תזכה באירוויזיון פעם שנייה - היא אפילו מקום 3 לא הגיעה !

למעלה