ושלא יעבדו עליכם ?!

• פותח הנושא klx
  • פורסם בתאריך

klx

New member
ושלא יעבדו עליכם ?!

בטח שמתם לב שאני מחפש ציוד ובזול... ראיתי שק"ש של חברת AZTEC והוא -8 COMFORT -15 EXTREM . אפשר להיסתמך על זה ? משהו מכיר שמע ? אולי ? ובכלל זה מי שהיה בפטגוניה הקרה מוזמן לרשום פה מה לבש ומה לא עזר...

sela v

New member
השוואות שק"שים

לא מצאתי בהשוואה את החברה שאתה מחפש, אבל עדיין כדאי להציץ. האתר הוא אמריקאי, ואולי לא מוכרים את התוצרת שלהם שם. יש עוד איזה מגזין בריטי בשם Trail, אבל אי אפשר למצא ביקורות ממנו ברשת. תנסה לשאול גם בפורום ציוד של למטייל, אני מקווה שמישהו שם יוכל לתת לך קצת יותר פרטים על השק"ש הנ"ל. ודבר אחרון, באיזה חנות ראית את השק"ש?

klx

New member
אפשר למצוא ב "לכל

הרוחות" . אם למישהו יש המלצות לחיוב/שלילה ... נ.ב : המחיר טוב.

רשמים מפטגוניה...

קומפורט -8... נשמע מספיק... בכל מקרה לא הייתי ממליץ להגיע אם שק"ש לטמפרטורה של האקסטרים אם אתה מעוניין לישון טוב בלילה... לי יש שקש -6/-8(קומפורט) לא זוכר... ושירת אותי נאמנה (ישנתי מתחת לאפס לא מעט פעמים...) גם כשהימים באוהל קפאו גם כשההרים מסביב כוסו בשלג... אבל זה תלוי מאוד באדם!!! האם אתה אחד שקר לו לאיטים קרובות? ראיתי הרבה שנכנסו לשקש עם ערמות בגדים ואמרו שקפאו בזמן שאני ישנתי אם תחתונים והיה לי חם... אני גם הסתפקתי בפליז בלי ווינדבלוק ובלי כל השטויות והיה לי ממש נעים (אני לא דוגמא טובה... סובל מחום ואוהב קור...) הפעם היחידה כשהיה לי קר היה כשישננו על קרח בגובהה 5500... וטיפסנו להר לפנות בוקר... (אבל לזה יש כבר ציוד אחר שלא צריך לקחת לטיול אלה אם מתכנן בתנאים ארקטיים...) בכל מקרה שקש של -8 קומפורט מספיק בהחלט
ופליז טוב יעשה את העבודה (אם אוהב טרקים בהרים... ווינדבלוק הוא השקעה טובה...)

raananta

New member
עצה קטנה על שק"שים

"...ראיתי הרבה שנכנסו לשקש עם ערמות בגדים ואמרו שקפאו בזמן שאני ישנתי אם תחתונים והיה לי חם... " ברצוני להעיר קצת את עיניכם לגבי שינה בשק"ש אז ככה.... בשק"ש עדיף לישון ללא בגדים והדעה הזו נשמעת לרוב לא הגיונית להלן הסבר קצר שאני מקווה שיעביר את המסר. כאשר אנו ישנים לבושים בתוך שק"ש אזי החלל שבין סיבי חומר המילוי של השק"ש נשאר קר, וזאת היות והביגוד שאנו לובשים כולא את החום בתוכו ומונע ממנו להגיע לשק"ש. כאשר אנו ישנים ערומים כל נפח השק"ש על החלל בין סיבי חומר המילוי מתחממים ומבודדים מהטמפרטורה שבחוץ.... נפח האויר הכלוא בשק"ש גדול בהרבה מהנפח הכלוא בבגדים לכן.... עדיף לישון ערומים ולחמם את שק השינה ואז חם חם חם חם חם.... אני מקווה שעזרתי קצת... המאמר המצורף קצת דן בנושא וסביר להניח שניתן למצוא עוד מידע. רענן.

לך תסביר למישהו שקר לו את זה...

הסברתי אין ספור פעמים... אבל אנשים שקר להם לא נוטים להקשיב...להוריד את הבגדים...

סילביא

New member
בעניין פאטגוניה

אני מאלו שביום אין להם בעיה אבל בלילה תתמיד קר להם אני ישנתי שם באוהל ולקחתי איתי שק"ש של -10 והיה לי חמים ונעים בגבולות הטעם הטוב.. ז"א.. לא היתבשלתי ועדיין היה נעים. אבל כן הקפדתי להוריד בגדים למינמום כי באמת חם יותר בלי בגדים (מטורף וסוטה ככל שזה ישמע) שים לב שאתה לא קונה שק"ש לטמפרטורה נמוכה מדי כי כשתגיע חאיזורים יותר חמים ותצטרך אותו פשוט תתבשל

למעלה