ושוב..תיקייה שמסרבת להימחק מהגלריה

מורוש98

New member
ושוב..תיקייה שמסרבת להימחק מהגלריה


הופיעה לי תיקייה AUTO BECKUP- אין לי מושג איך ולמה, לא נגעתי בכלום!
כן, אני מגבה ל'תמונות' של גוגל כבר כמה חודשים, אבל מעולם לא הופיעה לי תיקייה כזאת בגלריה.
לא מצליחה למחוק אותה בשום דרך.
רעיון/ פיתרון??
תודה
 

metrocard

New member
את בטוחה שהופיעה?

אצלי זה מהיום שהתחלתי לגבות לגוגל.
 

metrocard

New member
כל מיני

מקריצה של עוגיות או המבורגרים ועד לפלייטינג.
הם משמשים גם כלי עזר טוב להכנת ביצה עלומה מושלמת.
 

metrocard

New member
ביצה עלומה כשלעצמה זה די מעפן אבל

אני מכיר הרבה שירצחו בשביל eggs benedict טוב (רובן משום מה נשים אגב).
אגב ,בלונדון גיליתי שבנדיקט זה מאכל שטבחים מכל העולם שונאים להכין אותו.
 

מורוש98

New member
אני אוהבת רק חביתה וביצה קשה

וביצה קשה כזאת שהייתה חצי שעה במים לפחות, שהחלמון כבר אפרפר כזה. ורק קרה. לא אוכלת ביצה חמה..
אגב- לפעמים הביצים מתנפצות במים. עוד לא עליתי על מה גורם לזה. ?
 

metrocard

New member
חלמון אפרפר יכול לאלץ וטבח שהוציא

את זה תחת ידיו לחפש עבודה חדשה. גם לביצים קשות יש כללים והחלבון האפור הוא תעודת עניות למי שהכין אותו.
לגבי ההתנפצות, שתי סיבות עיקריות , האחת, הפרשי טמפרטורות. ביצה קרה שמתחממת מהר מידי תדסק כמו כל חומר.
סיבה שניה, סדקים קטנים בקליפה (שלא רואים) שהיו על הביצה עד לפני הכנסתה למים או כאלה שהתקבלו שהנחת את הביצה בסיר. החום פשוט מרחיב אותם.
עוד סיבה היא ביצה לא טריה יחסית. המרקם הפנימי של הביצה משתנה ברמה יומית ויטה "להתנפח" בבישול.

דרכים למניעה (לא 100 אחוז אבל עוזר) -
הוספת מלח למי הבישול של הביצה (מעלה טמפ' רתיחה ומאט את תהליך הרתיחה) .
להשתמש בכלי עמוק בגודל מתאים (שימנע מהבייצים לטייל בזמן הרתיחה ולחטוף מכות)עם כמות נאה של מים .
 

מורוש98

New member
למה? חלמון אפור זה טעים..

שלא תדע איך אני מבקשת את ההמבורגר שלי במסעדות...חרוך! כן, אני אומרת חרוך

לגהי הביצים זה מוזר כי אני מכניסה למים קרים עם מלח בפינג'ן קטן..ואפשר להגיד הרבה על הביצים שלי אבל לא טריות..חלילה..אולי יש סדקים זה הכי הגיוני.
תודה על כל ההסברים
 

metrocard

New member
את מזכירה לי לקוחה אחת שהזמינה המבורגר

וול דאן לרמת החרוך. הכנתי את הבשר, כל הקצוות שרופים שהבשר עשוי עד הסוף.
חזרה המנה למטבח בתואנה שזה לא מספיק שרוף. החזרתי לגריל לעוד כמה דקות. הוצאתי החוצה.
שוב חזרה המנה.
בפעם השלישית שהיא חזרה כבר התעצבנתי והתחלתי לצעוק על המלצרית המסכנה. שמתי את ההמבורגר (שכבר ממש לא נראה כמו המבורגר) בפינה הכי חמה בגריל ו"שכחתי" ממנו.
יצא פחם ברמה שלא הייתי מוציא אותו לחתולים שהסתובבו בחוץ.
שמתי בלחמניה והוצאתי שוב.
אחרי 10 דקות מגיעה המלצרית ואומרת שהלקוחה מההמבורגר רוצה לדבר איתי.
אני יוצא החוצה בכוננות ספיגה ומחכה אישה מבוגרת, מטופחת ונאה.
איך שאני מגיע אליה היא מושיטה לי את היד ללחיצה ואומרת "תודה על ההמבורגר הכי טעים שאכלתי אי פעם" בלי שמץ של ציניות. הבטיחה שתחזור. (ואכן חזרה)
לך תבין עולם.
 

מורוש98

New member
יוו איך אתה מגרה אותי עכשיו

נשמע המבורגר מושלם, ובאמת בלי ציניות

מזכירה לי את עצמי. חוץ מה 'מבוגרת'
 

BobboVilla

New member
הזכרת לי חוויות ממסעדות

לא פעם וגם לא פעמיים ישבתי עם זוגתי במסעדה איכותית, ומישהו בשולחן ליד הזמין סטייק במידת שריפה כזו גדולה שרק הריח של הפחם מהצד עשה לנו רע
.
 

ladybug4NLP

Active member
מורוש-לא כדאי להרתיח ביצים חצי שעה

מעל 10 -8 דקות מזמן הרתיחה החלבון הופך קשה מאד לעיכול ואף יכול להזיק
 

ladybug4NLP

Active member
ואני שנים עישנתי-אז זה היה טוב?

לא בריא כי קשה לעיכול.
לא מתים מזה מייד כמובן ואצל כל אחד זה לוקח את הזמן שלו.

כמובן ההחלטה בידייך עד כמה זה חשוב לך אם בכלל לשמור על מערכת העיכול לטווח של שנים ארוכות.
זו אחת המערכות החשובות ביותר שאם היא לא מאוזנת, אוכל, ויטמינים והורמונים נפגעים.

מתי וכמה?
לא יכולה לומר.

תמיד התגאיתי שיש לי קיבה של ברזל והיום לצערי אני כבר לא בקומונה של קיבות ברזל.

גם מוצרי חלב אני לא אוכלת. גם מיהם לא מתים מיידית או מפתחים פריחה.
מאד לא בריא.
לעומת זאת שומנים אני צורכת בכיף וגם מלח ולא מתקרבת לצמחונים או טבעוני.

כל אחד והאמונות שלו
 

מורוש98

New member
אני דווקא אוכלת בריא

וביצה קשה- אולי אחת לשבועיים...
בפעם הזאת אני רוצה אותה אפורה בפנים
 

BobboVilla

New member
יש את רשת בנדיקט בתל אביב והרצליה

הם עושים ביצים עלומות מעולות. אם אתה מגיע למרכז אז תיכנס.
 

metrocard

New member
מכיר
לא תמיד גרתי בבנימינה

שם אגב אכלתי את אחת השקשוקות המזעזעות שטעמתי.
לגבי בנדיקט - ישמע מוזר אבל אני לא מזמין את המנה בגלל שאני יודע שטבחים שונאים להכין אותה. סוג של סולידריות.
 
למעלה