ושוב שלום

ושוב שלום

הי לכולם, חזרתי מטיול של 3 חודשים באסיה- הודו תאילנד ויפן. חלק מהעצות נלקחו מהפורם- אז שוב תודה לכולם, ואני אשמח לשתף אחרים שמתכננים לטוס בקרוב. חג שמח טל.

sela v

New member
שלום טל

אשמח אם בקצרה תספרי על הטיול שלך. איפה היה הכי כיף? על ההרגשה לעבור מהודו ליפן וכל מה שבה לך.

בקצרה..

הי סלע... לא יודעת אם זה יכול להיות בקצרה אבל אני אשתדל :) הודו היתה מדהימה בדרכה המיוחדת שלה, אחרי טיול ארוך בדרום אמריקה, חשבתי שאני קצת יודעת מה זה עולם שלישי, אבל שום דבר אני מניחה לא מכין אותך להודו- הנחיתה הראשונית היתה לי קשה, וכל הקסם של הודו נאבד קצת מתחת לכל הליכלוך והעוני. הרגשתי שגם לטייל בהודו קצת קשה, לא בגלל שאין מספיק מידע על מקומות או דרכי גישה, אלא שפשוט לא הרגשתי בטוחה. עולים על נסיעה שלא תמיד ברור אם הולכים להגיע ליעד ומתי. המסלול היה דלהי- דראמסלה- קשמיר- מנאלי- דלהי. האמת שאני הגעתי להודו במטרה להגיע לקשמיר- ביליתי שם 8 ימים, והיה פשוט מדהים, למרות שעכשיו לא הייתי ממליצה לנסוע לשם- זה היה מפחיד גם לפני כל הבלאגן, אבל בהחלט אגם "ניגין" הוא אחד המקומות היפים שיצא לי לראות. בגלל שאי לא חובבת טרקים מושבעת- אחרי חודש של "ישיבה" בכפרים הרגשתי שמספיק, ועברתי לתאילנד- שעל זה כבר בטח סיפרו מספיק- החופשה המושלמת, ואז חודש ביפן. כל מי שיש לו כסף להגיע לשם שלא יחשוב פעמיים! אין מקום שני לזה בעולם. התמזל מזלי וגם יצאתי מחוץ לערים הגדולות ויצא לי קצת לטייל ביפן ואפילו לעשות קימפינג לכמה ימים. לנחות שם זה כמו לנחות 100 שנה בעתיד- הכל אלקטרוני, וטכנולוגיה ברמה מדהימה- בכמה הימים הראשונים אתה רק לומד איך פותחים את הדלת, איך מורידים מים בשירותים, ואת זה שהמכונה לממכר פחיות מוציאה גם פחיות של קפה חם... פשוט מדהים! זה הלם תרבות מסוג אחר- שהכל כ"כ מתקדם ומודרני שאתה מרגיש כאילו הגעת ממדינת עולם שלישי.. שזן לא כזו טעות לעומת יפן.. המסלול היה טוקיו- ניקו- הר פוג'י-האי הדרומי קיושו: אסו- באפו- מיאזאקי- מיאג'ימה- הירושימה- אוסאקה- נארה-קיוטו ובחזרה לטוקיו. יפן יקרה, אבל בהרבה דברים יותר זולה מהארץ (אוכל לד') הבעיה העיקרית היא מגורים ורכבות שמאוד יקר. יש את ה- rail pass שניתן לקנות מחוץ ליפן ומאפשר גישה זולה מאוד (יחסית) לרכבות.. מי שירצה יותר פרטים אשמח לתת... מזל שהיה לי 4 ימים בבנקוק לפני הארץ- כי זה באמת קשה לחזור משם לארץ... עם כמה שאין כמו בארץ :) טל.

למעלה