ושוב שלום....

ושוב שלום....

רציתי להעלות כאן נושא לדיון. אני ישמח אם התגובות יבואו ממקום של רצון לעזרה הדדית. ושיהיה סינרגיה שתועיל לכולם. מתוך תקווה שלא יהיה התלהמות מיותרת שלא תתרום דבר. ישנה תופעה שכנראה התפתחה לאחרונה בגלל התרחבות הציבור ודרכי ההיכרות בין בנים לבנות שנהיו הרבה יותר קלים ונגישים. יוצא שהרבה בני זוג מוצאים ענין אחד בשני, אבל לדאבונם מוצאים שהם נמנים על שני ציבורים שונים. הוא ספרדי והיא אשכנזיה וכן להפך. מה שגורם להרבה צער לשתי הצדדים ולרוב, לניתוק הקשר בינהם. השאלה היא האם צריך לנתק את הקשר בכזה מצב? האם אנחנו לא מספיק שנים בארץ שכבר נהיינו דבוקה אחת? אם מחליטים שהולכים על זה, האם ראוי להילחם עם ההורים על זה? מה לדעתכם הסביבה חושבת על כך? במאמר המוסגר, אני אשכנזי. ונראה לי מוגזם הגזעניות הזאת. ההבדלים היום לא כאלה גדולים, וחבל לוותר על משהו טוב בגלל דברים לא מהותיים.

Corall

New member
חייבת לציין,

שאני מופתעת לטובה מהגישה שלך, אם אני לוקחת בחשבון את ההודעה הקודמת שלך. /tapuzforum/images/emo39.gif ולעצם הענין, מן המציאות בשטח למדים, שמה שהיה, הוא שיהיה.. לא רואה הרבה סיכוי שמשהו ישתנה. אולי בבוא משיח צדקנו.. אם להלחם על זה? אם כבר קרה, והכל בא ממקום של התאמה מקסימלית ולא התאהבות רגעית. דעתי שכן!

לדעתי

הספרדים בכלל לא נגד שידוכים עם אשכנזים. האשכנזים הרבה יותר קשוחים בענין. אני צודק? ואגב, כתבתי הודעה די מסכמת באשכול הקודם. אני ישמח אם תקראי.

Corall

New member
האמת?

שאין לי מושג. כי, אם על ספרדיה הרוצה להנשא לאשכנזי, להתפשר על נכה וכדומה. ולהיפך. אז לא יודעת אם ספרדים פתוחים יותר מאשר אשכנזים. ובקשר להודעה. כבר בודקת.

Corall

New member
מורה נבוכים, מצפן, משהו?

איפה בדיוק היא ממוקמת?

לכאורה, התשובה פשוטה

אם הבחור והבחורה מרגישים באמת שההבדלים ביניהם ממש לא משמעותיים עקב המוצא השונה, אולי לא צריכה להיות בעיה מיוחדת בנישואים משותפים. אולם אם ההשוואה ביניהם נעשית בצורה שיטחית, צריך כנראה הרבה רחמי שמים, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה, לדוגמא, תפילות, מאכלי שבת וחג, מנהגים שונים בשבתות וחגים, מנהגים שונים באירועים משפחתיים וכו' וזה רק דוגמא מהדברים הכי פשוטים שנראים כל כך זניחים בשעה שההתאהבות מסנוורת, אולם כשוך הסערה, הדברים נמצאים ומחכים בפנים זעופות לבני הזוג.... אף אחד מכל אלה שאמרו שישראלי עם אמרקאית לא מומלץ, לא האושם ולא נחשד בגזענות. מאותה סיבה צריך לראות את ההבדלים הקיימים בין אנשים שונים ממוצא שונה כבעיה, ולאו דווקא גזענית. אני חושד שעצם הצגת השאלה כשאלה בהלכות גזענות, היא מפספסת את הפואנטה האמיתית בשאלה!!! בהצלחה לכולם

חוצ ניק

New member
דבריך הם נהירים. וצודקים.

אני מאוד שמח שהגעת לכאן להעלות נושאים מעניינים אלו לדיון. יתכן וכבר דשנו בנושא, אך אתה מגיש את השאלה או הנושא בצורה מספיק פרובוקטיבית בכדי שארצה להגיב שוב באותו נושא שכבר נמאס לי שמדברים עליו. מגיע לך כפיים. ברצינות. לעצם העניין... במידה ובחור מתאהב בבחורה מסוג שונה, ואחרי שהוא מכיר אותה הוא מחליט שהיא האישה האידאלית בשבילו, אין סיבה שלא ישתף את ההורים ויבהיר להם חד משמעית, שהם יכולים להפסיק לחפש בשבילו בחורה. הזכירו כאן לא מזמן את הפן ההלכתי, שמצדד את העניין הזה שאין חיוב לשמוע בזה להורים. דבר נוסף, זה לא בדיוק כמו שאתה אומר שאין הבדלים. יש, והרבה... אני גם לא גזען. אני מעדיף בחורה אשכנזיה, אבל לא שולל לחלוטין אופציה של ספרדיה. אני רק בודק שוב.

למה לעזעזל

בגלל שלפני שלוש דורות סבא שלי גר בפולין ושלה במרוקו, ימנע מאיתנו להתחתן? אנחנו לומדים באותם מוסדות (אני מדבר על ספרדים שהתחברו למנטאליות הליטאית) אנחנו דוברים אותה שפה, ומענין אותנו אותם דברים. מה ימנע מאיתנו להתחתן? אני מאד מבין את ההתנגדות יש לי סבתא מבוגרת שאם רק תשמע על המחשבות האלה, אני משתתף בלויה שלה מידית. אבל השאלה איך המצב האבסורדי הזה התפתח? למה בחוץ לארץ אין את המצב המגוחך הזה? איך נתנו לעצמנו להתדרדר ככה?

חוצ ניק

New member
אל תשכח שפעם בתחילת היישוב

בארץ הספרדים שלטו כאן והם עשו את אותם דברים. אך זו לא סיבה מספקת כדי לעשות מה שרובם עושים. אחד הבעיות היא החוזרים בתשובה. רק עכשיו אני קולט, אני קורא לזה בעיות. הם רובם ספרדים. אז איך בדיוק זה מתחבר לבעיה של שידוכים, רגע, אני צריך לחשוב על זה.

אני חושב שכל הצדקנים

מהשרשור הקודם שלי על הרגשת העליונות של הבחורי ישיבות, קצת יתבלבלו עם השאלה מאיפה באה להם ההתנשאות על הספרדים שלית מאן דפליג שאין לזה שום הצדקה הגיונית...

חוצ ניק

New member
התנשאות לא. הבדלים כן.

הדברים שכתבתי בתגובה הקודמת מן הסתם הוצאו או יוצאו מהקשרם. כמו שכתבתי לך במסר, אשתדל מחר ללבן את הדברים יותר באריכות.

ההתנשאות היא לא בשידוכים

זה רק פועל יוצא של ההתנהגות של המגזר. עיין ערך תלמודי תורה ישיבות וסמינרים. תראה מה קורה איפה שיש ועדות קבלה בערים החרדיות שמה מקצים את הספרדים מחמת מיאוס. לדעתי זוהי התנשאות מגעילה. חסרת טעם. אם זה לא התנשאות אני לא יודע מה זה כן.

חוצ ניק

New member
אם זה לא התנשאות זה יכול להיות

גדרות ומחיצות מפני אוכלוסיה מסויימת. כשלא רוצים את א לפעמים חייבים בשביל זה גם לא לקבל את ב שכל אשמתו הוא להיות שכן של א. ההפרדה בבית ספר בעמנואל היתה צודקת. לדעתי.

בשרשור הקודם

עוד חשבתי שאני מבין אותך. עכשיו אתה כבר נראה לי, איך נאמר בעדינות.....מרחף. ישנה בעיה אמיתית עם מגזר מסוים באוכלסיה מסוימת, כל מקום שעצמו עיניים כביכול בשם "אי הגזענות", שילם על זה מחיר יקר, ישנם בנינים מסוימים בעירי, שאחוז הנשירה של הדור הצעיר מגיע ל 80% כן, זה נתון בדוק!!! אתה כנראה לא רוצה לגור בשכנותם של כאלו, גם אם אלה היו אשכנזים פולניים מכל הצדדים ועד אברהם אבינו. במקרה הזה הם לא ממש אשכנזים, נו, אז לכן זה נחשב לגזענות??? גזענות משמעותה פסילה אך ורק על רקע מוצא, כאשר אין שום שיקול ענייני אחר. בהצלחה

אין לזה הסבר לוגי

לא לזה ולא לווריאציות הדומות לנושא שהזכרת. כל טענה לוגית שתהיה אפשר לפרוך.. מי מאיתנו לא מכיר ספרדים שנשואים לאשכנזיות ולהיפך. ולא, לא צולעים ונכים. די לציניות. האשכנזים מסתדרים יפה כשהם רוצים את הספרדים.. לדעתי הספרדים חייבים להתפכח, לתפוס יוזמה ולא לשלוח את הטופ לאשכנזים. זה יגמר מתי שהוא. (ואז נראה איך האשכנזים יתמודדו עם זה..) זה בנושא הלימודים. בקטע של נישואים אז נכון שיש הבדלי מנטליות ומנהגים.. אבל ספרדיה שמתחתנת עם תמני זה אותו דבר. אפשר להתגבר.. יש בזה שהאשכנזים מזלזלים בספרדים את העניין שזה עושה אותם למשהו. ברגע שיהיה שיוויון במה הם יתהדרו? ותכחישו כולם..

למעלה