ושוב שלום לכולם

wras

New member
שלום לאמא של תובל

קודם כל, תני לי לומר לך שנולד לך ילד נורמלי שיגדל להיות האדם כמו שהוא תחת הערכים שתספקו לו באקלים המשפחתי בביתך עם הרבה אהבה ותמיכה. חשוב לי לומר לך שכבר מיום הראשון, כולם ואני ואומר כולם ינסו לשכנע אותך להשתיל לתובל את השתל הקוכיליארי. אני מציע לך לבחון בתבונה אם השתל באמת ישיג את המטרות שלו. והוא לא. את צריכה להיות מודעת שהשתל לא הופך אותו לאדם שומע. הצד "החיובי" ביותר בסקאלת השתל הוא שתובל יוכל לדבר באופן ברור וישמע בטלפון. אך הוא לעולם לא יוכל להבין את המתרחש בדיון קבוצתי. הוא תמיד יהיה מודע לזה שהוא לקוי שמיעה וירגיש צורך לחפש אנשים הדומים לו ובכך להקל על התקשורת שלו עם חבריו. וגם עד אז, הוא צריך לעבור אימוני שמיעה מפרכים. כל הזמן יתקנו אותו. כל הזמן ילמדו אותו לדבר היטב. כל הזמן יבחנו את השמיעה שלו. כל התהליך מפרך הכרחי להצלחת ניתוח השתל. כך שאיכות חייו תרד. תהליך הזהות שלו עלולה להפגע. הוא עלול להפנים ערכים שלשמוע זה הדבר החשוב ביותר. הוא עלול להפנים שהוא פחות טוב מאנשים אחרים. אני מציע לך לבחון את שפת הסימנים כתקשורת עם הילד. לעודד שפת סימנים בביתכם ובילד שלך. גם אם החלטת להעביר אותו בכל זאת עם ניתוח השתל, אל תוותרי על שפת הסימנים. הוא יתבטא היטב בשפת סימנים, מטה הקוגינציה שלו תהיה טובה יותר והכי חשוב - יהיה מאושר יותר ויאהב אותך שאת, כאמו, קיבלת אותו כמו שהוא ולא ניסית להפוך אותו למישהו אחר. מקווה שעזרתי ובהצלחה.

למעלה