ושוב.... שיעורי בית!!!!

מיכל400

New member
ושוב.... שיעורי בית!!!!

אנחנו בכתה ב', עם LA, עדיין לא במינון אופטימאלי. יש שיתוף פעולה יפה עם המחנכת. הילדה יוצאת לשעות שילוב, כך שהיא מקבלת שיעורים שם + השיעורים של הכתה. + מעט שיעורים מהמורה הפרטית.... יש אישור מהמורה שאני אפחית לה מהכמות בימים עמוסים אבל נ' כזאת פרפקציוניסטית שאינה מוכנה לשמוע על זה. יש המון תיסכול וכעס בשעות הצהרים וזה קשה קשה קשה!!! שרדנו עד כה, אלא שהשבוע הקטנה הודיעה שתוותר על שיעורי התעמלות הקרקע - שעמיים בשבוע כי יש לה יותר מידי עומס. ממש חבל לי, כי מה שישאר לנו זה רק לימודים ואני חושבת שדווקא ההתעמלות עוזרת לשיחרור לחצים ומתחים. אני ממש מרגישה אבודה, כואב לי על המתח שהיא שרוייה בו ובעצם בא לי שפשוט לא יהיו לה שיעורים בכלל למרות שברור לי שצריך משהו למען תהליך הלמידה. איך קובעים מה להפחית? וכמה זה מספיק? ז"א כמה זמן צריך להקדיש לשיעורים בכתה ב' ילד שקשה לו במילא. מיכל.

zivadina

New member
לא נעים לפרסם

אבל אצלנו אין בכלל שעורי בית עד כתה ג', והבן הכי ADHD לא עשה שעורי בית עד כתה ו', ועכשיו (כתה י') הוא תלמיד מצטיין (רק טוען שחסרים לו יסודות במספר מקצועות). אז, אפשר ללמוד בלי שעורי בית. מספיק להחליט באחת השנים המתקדמות יותר (אצלו זה היה ו') שכן צריך ללמוד איך ללמוד.

מיכל400

New member
איך העניין מתנהל?

זאת אומרת, מה קורה עם חוברות העבודה? הרי יווצרו פערים, גם לא להיות בקצב של הכתה וגם לא להשלים???? אין ספק שעל המטלות במחברות אפשר לוותר אבל על כל השאר???? תודה מיכל.

zivadina

New member
זהו, שאת החוברות הוא השלים בכתה

וגם בבית, כי רצה להיות בין הראשונים, אבל את שעורי הבית הוא לא עשה עד כתה ו', ואז הוא החליט שאין לו הרגלי למידה, וקבענו שנשב ביחד שעה בכל יום. אני מסתכלת עליו והוא מכין שעורי בית. זאת הייתה שעה קבועה שהוא בחר. האם את יודעת את כל הסיבות לכך שאיננה בקצב של הכתה? כלומר: האם הפרעת הקשב מטופלת נכון תרופתית? האם יש ליקויי למידה נוספים? האם מקום הישיבה מתאים לה מבחינת הסחות?

05 מיכל

New member
הרהור...

אני לא בטוחה שלא הייתי מחייבת אותה ללכת לחוג התעמלות. אולי צריך לשוחח איתה ולהסביר לה, ששיעורי בית נועדו לקדם תלמידים, ויש ילדים ששיעור התעמלות חשוב להתפתחותם יותר מאשר חלקים מסוימים של שיעורי הבית, והקביעה היא של ההורים והמורים; ואם את והמורה סבורות שכך זה אצלה - אז פרפקציוניזם אצלה יצטרך להתבטא בנכונות לוותר על חלק משיעורי הבית כשצריכים ללכת להתעמלות. פרפקציוניזם הוא חרב פיפיות, במיוחד לילד עם קושי כלשהו. לפעמים הוא נראה כיכולת מסוג מסוים, אבל אני חושבת שזה יותר חוסר יכולת לשים גבול.

נסיכה ג

New member
אצלנו הבכור לא הכין שעורים בית

עד סוף כיתה ג'. את יסודות הקריאה הוא הפנים באמצעות מורה מומחית ללקויי למידה (הילד דיסלקט) רק באמצע כיתה ב'. עד היום הוא מכין שעורים רק במה שמתחשק לו ומעניין לו. חייבת לציין שציוניו לא רעים בכלל, הציון הכי נמוך שלו בתעודה השנה הוא 85 והוא בכיתה ד'. ההמלצה שלי היא לא לוותר על התעמלות ולסכם יחד עם המורות בבית הספר על כמות פחותה של שעורי בית משאר ילדי הכתה. לא ייוצרו פערים לדעתי, הילדים שלנו מצליחים להשלים פערים כשהם מטופלים נכון, ושלך מטופלת ו"מכוסה" מכל הכיוונים!!!

מיכל400

New member
כל כך עזרתן לי!!!!

אין לכן מושג כמה סדר עשיתן לי! אז ככה, הפרפקציוינזם אינו פלוס מבחינתי, אני רואה את זה כקושי מיותר בחיים! אני אקבע פגישה איתה ועם המורה על מנת שהיא תהיה בטוחה שיש אישור רישמי לא לעשות שיעורים! ועניין החוברות יהיה בהחלט תלוי בה. כבר עולה לי מחשבה שאת חוברות האשכולית למשל היא בכלל לא חייבת לעשות. ( פעם שלישית שנעביר חוברות חדשות הלאה....). ובעניין ההתעמלות... מדובר בעקשנית ווכחנית!!! אני חושבת שהוראה מגבוה תגרור עקשנות ומלחמת כוחות. אינ מקווה שהורדת העומס תביא לתוצאה המיוחלת. המון תודה, מיכל.

05 מיכל

New member
תעבירי את ההתעמלות למעמד של

משימה, שאדם פרפקציוניסט צריך לבצע. (אולי תגייסי לעניין את המורה, שתציב את זה כמשימה במקום חלק משעורי הבית? הרי אם זה מועיל לילדה - זה יועיל בעקיפין גם ללימודים!)

למעלה