ושוב שאלה למומחים

ספרן

New member
ושוב שאלה למומחים

ידידי שחזר מטורקיה הביא לי את הדף המצ"ב. כיוון שאני לא ממש מבין לאדינו, אני מצליח רק לתרגם את השורה הראשונה - "אדוני, יש לנו את הכבוד ...". אם כן - מה כתוב כאן ? מן הסתם דרישת תשלום של בית כנסת או משהו כזה. ואיפה זה קארטאש ? מן הסתם בטורקיה - אבל איפה ? האם באיזמיר ? משמאל למעלה כתוב - איזמירנה, 5686 שזה 1926 (בדפים נוספים לא נחתכה השורה העליונה. דרך

tsiporganeden

New member
ספרן בוקר טוב אני מתרגמת לך את

הכתוב, זוהי הזמנה לארוחת ראש השנה, אבל עלי לצאת דחוף כשאחזור אשלים את מה שהתחלתי, המתן בסבלנות.

ספרן

New member
לא נראה לי

נראה לי תשלום לבית כנסת לקראת הימים הנוראים של שנת תרפ"ז (1926).

אסטרלו

New member
אכן, נראה לי קניית מקום לימים

נוראים. המילה קלאסה היא כיתה - אבל כאן כנראה מציינת רמת או איכות המקום. נדהמתי לראות את ה"נ.ב." שלמטה.חשבתי שזה מושג ישראלי עכשוי. כתוב למטה: פור אסטה אניו לוס פרסיוס סון פיקסאדוס קונזו (?) כלומר: לשנה זו המחירים מסודרים כך: רמה א' 5 ליראס רמה ב' 4 והשלישית 3 ליראס. למעלה: סניור , יש לנו הכבוד להציע כרטיסים ל- __ רמה לשנה זו. נוס אפריקולאמוס די רוגרלי די קיריר ביין אינפורמאסונס אקסיפטאסיון אנטיס דיל 20 אילול פור __ סיגוראר סו __ איל גורל (לדעתי צריך להיות לוגר) די ימים נוראים. אנו מצפים להסכמתך ולהודעתך עד ל-20 באלול וכו'

may55

New member
אסטרילו כל הכבוד על התירגום ../images/Emo140.gif

אני ישבתי לתרגם ורואה שאת עשית זאת בזריזות נחמד האתגר הזה

Sarika

New member
../images/Emo47.gifאסטרלו המתרגמת של הפורום

כל הכבוד

רותי ב.

New member
לי גם נראה שזו איזו דרישה

לתשלום בעבור הימים הנוראים, ראיתי שכך כתוב היה שם... בילטוס די.... קלאסה פור לה אניידה 5687 (כרטיסים ל.... [למה הכוונה פה קלאסה?] לשנה 5687 נוס אפריסוראמוס (???) אין לי כח עכשיו, בכל אופן משהו שצריך לשלם לפני ה- 20 באילול .. כדי שיוכלו להבטיח ... "אין איל גורל די לאס מצוות די ימים נוראים" ... מחר אנסה עוד קצת

למעלה