ושוב על שמות משפחה

ושוב על שמות משפחה

בן דודה של סבתי, שמו ברשימות הנרצחים בטרנובז'ג Yust Keerschfeld Melach - יוסט קירשפלד (אלי) מלך. מה אתם אומרים חברים- האם נכון לומר, כי השם קירשפלד הוא שם משפחתה של אימו בטרם נישאה לאביו? למה היה חשוב לציין את שם המשפחה הזה לצד שם משפחתו "הרשמי" - יוסט? תודה לכל המשיבים, לאה

sharonpines

New member
אני לא יודעת מה הסיבה

אבל גם אצל רבים מבני משפחתי החיים כיום בארה"ב, צורף לשמם שם המשפחה של האם לפני הנישואים (לדוגמא: Ann Magaziner Pincus. מגזינר היה שם אמה לפני הנישואין). כנראה סוג של פמיניזם רך??? או שמא חיבה עזה לגנאולוגיה ולשימור? יום טוב שרון

בארה"ב התופעה מוכרת

נשים רבות נוהגות, לאחר נישואיהן, להוסיף את שם המשפחה שלהן לפני הנישואין כשם האמצעי שלהן. לעתים, "על חשבון" השם האמצעי הקודם. ארנון

sharonpines

New member
זה מקובל גם בארץ

כשאישה נישאת להשאיר בצורה כזו או אחרת את שם משפחתה לפני נישואיה, אבל למה נותנים לילדים את שם המשפחה של האם לפני הנישואין?

גם שאלה מחודדת זו תזכה לאותה

תשובה - זהו נוהג מקובל בארה"ב (ובמדינות אחרות). בפיליפינים, למשל, הילד מקבל כשם אמצעי אם שם הנעורים של אמו. ראי, למשל, עצה מס' 9 בסל העצות לבחירת שם חדש לתינוק, מתוך אתר אמריקאי. מוזכרת שם במפורש האפשרות לתת כשם אמצעי לתרך הנולד את שם הנעורים של אמו (בנוסף לעוד כמה אפשרויות מעניינות
). ארנון

talia olav

New member
לא בהכרח

כמובן זוהי אחת האפשרויות, אך לא היחידה. יהודי פולין החליפו לעתים שם משפחה מסיבות שונות. לעתים אדם היה מוכר בכינוי שברבות השנים הפך לשם הרשמי, או נוסף לשם הרשמי. לעתים, כפי שכבר פורט בפורום בהזדמנויות שונות, ילדים נרשמו תחת שם משפחה של קרוב ערירי, ולכן השם הרשמי היה שם הקרוב. מאוחר יותר אולי התוסף שם המשפחה "האמיתית". ועוד...

efrathy

New member
ויש אפשרות אחרת

במשפחה שלי היה ידוע הסיפור שסבא שלי התחתן עם סבתא שלי ושמר על שם משפחתה כיוון שכל משפחתה נספתה בשואה. כאשר התחלתי את המחקר, סבא שלי שאל אם אני יודעת מדוע הוא אינו נושא את שם משפחתו של אביו ועניתי לו מה שידעתי והוא אמר שזה לא נכון... הסיבה האמיתית היא שבזמנו הילדים נרשמו בשם משפחת אמם משום מה ולכן הוא נשא את שם אמו (סוף הסיפור, אם זה עוד מעניין, זה ששם משפחת אמו היה כשם משפחת סבתי)

deebeebee

New member
בברית המועצות

ועד היום ברוסיה, השם האמצעי שילד מקבל הוא שם המשפחה של האם.

חייקין

New member
אם נלך אחורה למאה הי"ח....

נזכר כי רבים הם בני עמנו ששם משפחתם נקבע על פי שם אמם
מעבר לכך היו סיבות נוספות לשימור שם משפחת האם ואפילו לשימוש בשם משפחת האם במקום שם משפחת האב, כגון שם משפחת האב נשמע יהודי מדי, והמשפחה חיה בסביבה אנטישמית...

למעלה