ושוב חזרתי להקיא..

תמרה45

New member
בעיניי זה לא בדיוק הודעת פרו אנה

ז״א מרגישים קושי בהודעה ושיש מעבר..

כמהאפשר

New member
אם מדברים על פשט ודרש.

על פניו- יש אדיבות במשפט הזה.
בכנות? לי זה מרגיש מבחן, כמעט דרישה.

תמרה45

New member
אוקיי

ואם כך, אז מה עושים? הרי להמשיך להקיא זה לא טוב ולא פתרון לשומדבר.. את מודעת לזה, נכון?
בעיניי, אם נופלים, כמו שלבשה אומרת, ומבינים שהייתה נפילה ואפילו לומדים ממנה, אז יש בזה ״ברכה״ מסויימת, אם אפשר להגיד כך.. אבל להמשיך בנוהל הקאות, ממש לא טוב... ואת צריכה לדעת את זה טוב טוב!! את יודעת את זה?

קולדון

New member
בטוחה?

כי אישית, בעיני לפגוש ככה את האסלה מקרוב זו לא החוויה הכי נעימה

יכולה להבין

את המצב הזה, שבו יודעים שהמקום שנמצאים לא טוב,
מרגישים קצת מרוצים עם ההדרדרות ולא מספיק מצליחים להרגיש את הרצון לצאת מזה.
טוב שכתבת כאן,
מה יכול לעזור שתזכרי כמה המצב הזה רע ומסוכן, אפילו שאת לא מרגישה את זה כרגע?

מה זה פרו-אנה? , לך, נערה- ולכולן.

מתוך השאלות הנפוצות בפורום
http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/Question.aspx?forumid=198&qId=5948

גם כשמדברים על פרו-מיה מדברים על אותה צורת התייחסות של החולות בבולימיה לחולי שלהן, כמו שמתואר על הפרו-אנה.
באופן כללי שמות הקיצור האלו "אנה" ו"מיה" הם סוג של כינוי חיבה להפרעות, שמסמנים את החיבה של החולה כלפי החולי שלה ואת הנאמנות שלה לתכתיבי החולי,
וגם מתייחסים למחלה כאילו היא יישות חיה וקיימת, שיש לה רצונות ודרישות ושצריך לספק אותה ולא "לבגוד" בה.
מחשבה בצורה הזו על החולי כמובן מכניסה אותך למקום מאוד אפל שבו לא נענים לנסיונות עזרה ולא מנסים לצאת מזה.

היות שכולנו יודעות שמי שחולה בהפרעות אכילה נמשכת לחולי, ושחלק אינהרנטי מלהיות חולה בהפרעות אכילה הוא לרצות להיות חולה, בכל חולה יש פוטנציאל גדול להמשך לפרו.
בניגוד לכל מחלה אחרת שבה החולה רוצה להחלים ושונא את המחלה שלו, הפרעות אכילה זו מחלה שהחולה רוצה להיות חולה בה ומתקשה לוותר עליה,
ולכן לפעמים קשה מאוד להבחין איפה עובר הקו שבין כל החולות לבין אלו שדוגלות בפרו, והרבה פעמים חולות נמצאות איפשהו על הגבול שבין לבין, בתחום האפור שהוא לפעמים רחב מאוד.
בעיני זה דווקא דיון מאוד מאוד חשוב ומשמעותי,
איפה בכולנו יש קצת מהפרו, ואם הפרו כל כך מאיים עלינו איך אנחנו מסבירות את זה שאנחנו עדיין חולות,
ועוד ועוד נקודות שאפשר לדבר עליהן כאן,
גם אם לא בדיון הזה ספציפית.

קולדון

New member
מצטערת שהשתלטו לך ככה על השירשור.

אלומת האור פרשה את ההודעה שלך כמעודדת חולי.
אני לא בטוחה שאפשר לשפוט כל כך הרבה ממשפט אחד, ובכל מקרה, מצטערת שככה עפו עלייך כאן, זה ממש לא לעניין.

את מוזמנת לפרט יותר, איך את מרגישה ולמה התכוונת שכשכתבת שאת לא מרגישה עם זה רע.

פאנדורה

New member
ושוב,

איזו מין סוג של תגובה זו? מה את מרוויחה מלהגיד את זה?
למה התגובות ההודפות האלו במקום להקשיב???

אם את לא באמת שואלת

אז אני לא באמת אענה. כבר אמרתי כל מה שהיה לי להגיד בנושא. אפשר כבר להניח לזה? בבקשה?

למעלה